Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-05-2016, 11:17   #231
mookie
ford::beginner

Imię: Radek
Model: Ford Focus MK2 HB
Silnik: 1.6 Ti-VCT 115KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Ubezpieczenie , jakie , gdzie , za ile ?

Cholera, widzę że ceny poszły w górę.
Dla Focusa policzyli mi we Wrocławskim Germazie w programie FordUbezpieczenia 1700 PLN (AC+OC+NNW+Assistance) dla samochodu wartego 17k. Zarejestrowany poza Wrocławiem, przy 60% zniżek i jednej szkodzie z AC. W Liberty Direct wyszło 1300 PLN przy nieco gorszych warunkach (udział w szkodzie) ale chyba warto dopłacić te 4 stówki i mieć Alianza.

Ktoś poleca jakąś alternatywę do Alianza od Forda?

mookie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-05-2016, 11:39   #232
fordes
ford::advanced

Imię: Jacek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał mookie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dla samochodu wartego 17k
Chcesz płacić 1700 zł ubezpieczenia ? Masakra ceny
fordes jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-05-2016, 12:49   #233
mookie
ford::beginner

Imię: Radek
Model: Ford Focus MK2 HB
Silnik: 1.6 Ti-VCT 115KM

Cytat:
Napisał fordes Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W tym roku były spore podwyżki, KNF wymusza na ubezpieczycielach sprawniejszą obsługę klientów, bo Ci zwykle muszą walczyć w sądach, to firmy ubezpieczeniowe odbijają to sobie podnosząc ceny.

Niestety płaci się za pewien komfort psychiczny, wyjeżdżając np. na wakacje kilkaset km od domu człowiek czuje się nieco bezpieczniej.

Ostatnio edytowane przez mookie ; 11-05-2016 o 12:51
mookie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-05-2016, 13:27   #234
fordes

W oc nie zauważyłem podwyżki płacą w kwietniu w stosunku do poprzedniego roku ale AC to co innego i pewnie zależy od miejsca.
Stary 11-05-2016, 21:20   #235
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał fordes Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rzeczywiście cena lekko przesadzona. Przy tej wartości, wieku auta i zniżkach 60% powino sie dać znaleźć coś w granicach 1100-1300 max za pakiet wśród tych bardziej cywilizowanych firm
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-05-2016, 11:36   #236
klimasz
ford::amateur

Model: FOCUS II FL
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008

Cytat:
Masakra? NNW pewnie ok. 60-70zł, Assistance 70-100zł, OC pewnie 450-600zł. Biorąc pod uwagę środkowe z tych wartości daje razem 675zł. Być może trochę za mało. I teraz 1700zł-675zł da za AC 1000-1100zł. Nie wiem jaki wariant itp. 1k do 17k wygląda już trochę inaczej. A ma spokój. Zepsuje się samochód holują, wypadek/ktoś zniszczy naprawią, ukradnie/oddadzą kasę, także... kto co lubi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jestem w branży, a stawki od kwietnia poszły ostro w górę i to niestety na AC, na którym raczej nie było wielkich strat. Zobaczymy, czy zejdą na ziemię, bo podwyżki na niektórych autach są z tyłka wzięte.

Ostatnio edytowane przez klimasz ; 27-05-2016 o 11:38
klimasz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-05-2016, 09:16   #237
fordes

Masakra miałem na myśli właśnie wartość auta. Może kolega nie ma zniżek a to już zmienia postać rzeczy, może mieszka w miejscu gdzie OC jest drogie to się uskłada być może ale 10% ceny auta to i tak kosmos.
Stary 02-06-2016, 11:56   #238
kommentator

Nie polecajcie konkretnych ubezpieczycieli na podstawie wyceny waszego ubezpieczenia. Trochę to bez sensu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przecież jest tyle czynników wpływających na cenę, że nie ma jednego - uniwersalnego ubezpieczenia. Wejdźcie sobie na jakieś kalkulatory czy porównywarki i sprawdzajcie ceny pod swoja sytuację.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-06-2016, 11:21   #239
ignas

Model: Focus III Kombi
Silnik: 1.6L Duratec Ti-VCT (123PS) - Sigma [PNDA]
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał mookie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ktoś poleca jakąś alternatywę do Alianza od Forda?
Ja polecam Link4 którego właścicielem jest PZU[/URL], ale ciiiiii ;-)) Po 2 latach (w 2015) przeszedłem z Ford/Allianz do Link4, w tym roku zapłaciłem niecałe 1.300zł za Pakiet OC+AC(wariant maksymalny)+NNW+Assistance+Szyby24. Wartość auta: 41.800zł, 2 właściciele (obu historia ubezp. biegnie od zakupu auta, tj. 2013r., brak szkód), przebiegi <10tys./rok.
Aaaaa, dostałem jeszcze chyba 60zł w bonach Tesco :-)

Nie miałem (nie)przyjemności likwidować żadnej szkody, więc od tej strony nie mogę powiedzieć o Link4 nic konkretnego.

Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 06-06-2016 o 13:12
ignas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-08-2016, 19:21   #240
lampa naftowa
ford::average

Model: Mondeo IV
Silnik: TDCI 1997 cm3
Domyślnie gdzie ubezpieczyć Mondeo

przepraszam za temat odbiegający od spraw technicznych ale dziś otrzymałem propozycję ubezpieczenia - to jakiś koszmar , ceny wzrosły o kilkadziesiąt % !!! a jestem długoletnim i nieszkodowym kierowcą . Czy ktoś może wspomóc i wskazać aktualnie najtańszą firmę na rynku w zakresie OC ? , AC to już sobie przy tych cenach odpuszczę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

dzięki z góry
lampa naftowa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania