![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
dziekuje, teraz jestem na 100% pewien, a w\w panowie powinni ściągnąć czapki z głowy i ukłony zrobić że są wyprowadzeni z błędu
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
bo jak czegoś nie wiem, to się pytam, a tu w zaparte się idzie ze swoimi teoriami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Focus Mk1 FL HB
Silnik: 1,6 ZETEC SE
Rocznik: 2002
|
Tak dla zamknięcia tematu. Po zapoznaniu się z różnistymi cudami w świeżo zakupionym Focusie, doszedłem do wniosku, że patent z brakiem zaworu i regulacją temperatury klapką jest pochodną z wersji z klimatyzacją automatyczną.
Na pewno łatwiej jest przekręcić niewielkim silniczkiem plastikową klapkę niż siłować się z zaworem na rurach z płynem. Poza tym pojawia się pewna unifikacja podzespołów - w miejsce silniczka montuje się napęd cięgnem Bowdena i już jest regulacja manualna. Podobnie pozostałe klapki (poza jedną z obiegu zamkniętego ta akurat zawsze jest napędzana silniczkiem). Czas zamknąć wykłady. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|