![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#471 |
|
FCP member
![]() Imię: Jarek
Model: C-Max 2016 Titanium
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2016
|
U mnie w C-max jest jak u
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, czyli:
1. EA5T-14D212-FA 2. EM5T-14F130-BA |
|
|
|
|
|
#472 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Nie bardzo jest sens zbierać info o wersjach APIM. Nie ma to większego znaczenia, a strasznie wątek zaśmieca...
Różnice w konfiguracji AS BUILT pomiędzy różnymi platformami są dość oczywiste - w fabryce wiedzą, czy na danej platformie (MND5, samochody USA, platforma FF3 poliftowa itp.) określona funkcjonalność ruszy czy nie... Stąd różna dla platform wartość niektórych parametrów. Np. ten ostatni bajt bloku FD0-01-02 dla MND5 ma wartość jak podałem albo C0 albo C1, dla USA ma wartość zwykle 80, dla rodziny FF3 ma wartość 40. Najciekawsze, że np. dla Fiesty ST USA z Sync2 (ma o dziwo mniejszy ekran! - tak na oko 6,5 cala!) ten ostatni bajt ma wartość 00. Może on więc sterować funkcjami APIM - zależnymi od platformy właśnie... Może też to być na przykład parametr definiujący funkcjonalność klimy - Fiesta ST w prawej dolnej ćwiartce nie miała w ogóle panelu klimy, tylko miała tam panel "Informacje"... Tak więc nie ma co zbierać tu dodatkowych danych tylko trzeba sprawdzić zachowanie APIM na konkretnej platformie po zmianie w sposób kontrolowany niezidentyfikowanych dotychczas parametrów.
|
|
|
|
#473 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
|
Cytat:
WF0EXXWPCEFD44055 WF0FXXWPCFEG33866 |
|
|
|
|
|
|
#474 | |
|
FCP member
|
Cytat:
BTW - dzisiaj trochę poeksperymentowałem. Wiem już chyba jak doprowadzić do tego, aby pojawiło się dodatkowe menu informacji o utrudnieniach. Udało mi się je włączyć. Jednak nic tam się nie zaczytało mimo, że samochód (MND5) był bardzo perspektywiczny - bo z DAB+... Kolejne eksperymenty przełożone na poniedziałek-wtorek... @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - sprawdziłem te Twoje VINy - oba mają kombinację 'wyłączającą' TMC mimo obecności fabrycznej navi - jak u kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 11-06-2016 o 21:53 |
|
|
|
|
|
|
#475 |
|
|
Ale jak - to jakaś opcja wyposażenia przypadkowego? Nie widziałem w cenniku MK5 opcji TCM.Co masz na myśli?
|
|
|
|
|
|
#476 |
|
FCP member
|
TMC w Polsce w MND5 jest 'extrasem' poza cennikiem. Nikt nie obiecuje, że będzie. Więc może niespodziewanie go nie być...
|
|
|
|
#477 |
|
|
Kwestia hardware (np. odbiornik) czy software (nie zainstalowany moduł)? Czy też wszystko jest, ale nie jest aktywowane? Jakie masz podejrzenia?
|
|
|
|
|
|
#478 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
Cytat:
Z tego co piszecie to rozumiem, że raczej nie ma możliwości aktywowania u mnie tej funkcji? |
|
|
|
|
|
|
#479 | |
|
FCP member
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#480 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: mondeo mkV
Silnik: EcoBoost 1,5
|
Wczoraj podjechałem do dilera. Wsiadłem do VIGNALE z navi i do zwykłego MK5, też z navi.
Oba po naciśnięciu [ i ] pokazują w pierwszej pozycji - informacje o utrudnieniach (nie pamiętam tego brzmienia). W moim nie ma, a navi jest po aktywacji w SKANBIS. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|