![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysiek
Model: Kuga MK2
Silnik: 1.5 Ecoboost 176KM
Rocznik: 2018
|
Początkowo też myślałem, żeby nie ruszać ale zauważyłem że coraz częściej się odzywa i wczoraj nawet przy cofaniu pod niski (5cm) krawężnik.
Najważniejsze co powie gwarant... da kasę to robię, nie da to ich postraszę urzędem ochrony konsumenta i Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. załącznikiem do umowy. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
najśmieszniejsze jest to, że jak nie wymienisz dwumasy, to ten dźwięk na 90% będzie ponownie
czyli bez sensowne rozbieranie i grzebanie w aucie - moje zdanie. albo komplet, albo wcale |
|
|
|
|
|
#53 |
|
|
To może wynegocjuję z nimi, że oni pokrywają koszty sprzęgła i robocizny sprzęgło+2masa a ja zapłacę za samą dwumasę. Nie wiesz może ile kosztuje sama dwumasa (jakaś dobra oczywiście)?
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
1500 zł. bez sensu.
po co to ruszać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak masz buta brudnego, też wyrzucasz i kupujesz nowy ? |
|
|
|
|
|
#55 |
|
|
Faktycznie, to jest bez sensu i szkoda pieniądza (po zakupie auta i tak finanse są zjechane). Szkoda czasu na dalsze wałkowanie tematu i zrobię tak, że jak pokryją koszty całej naprawy to niech robią, ja bynajmniej nie zapłacę żadnej dużej kwoty... no może góra 500zł się dorzucę ale to wszystko.
Pozdr... K. |
|
|
|
|
|
#56 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
wymień to sprzęgło samo, tak co byś z kieszni nie wyciągnął nawet 50 groszy, ale nie zdziwie się jak będzie znowu buczeć. no ale bedzie nowy docisk + tarcza
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
ps. a pytałeś dlaczego tak się dzieje, tzn gdzie ford znowu szukał oszczędności ?
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
|
Nie pytałem, auto było sprawdzane w serwisie toyoty, a tam nie miałem kogo zapytać - dostałem tylko info, że wadliwie działa i jest do wymiany jak tylko ustalą kto za to zapłaci tzn. czy gwarancja to obejmuje.
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
to walcz o wszystko łącznie z dwumasą i będziesz 4k do przodu
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-02-2009
Model: Focus mk2, mk3
Silnik: 2.0 TDCi, 2.0 TDCI
Rocznik: 2007, 2012
|
Cytat:
Daj znać za jakiś czas, czy faktycznie wymiana pomogła...koszty są spore - więc powodzenia aby Ci wymienili wszystkoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|