Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-06-2016, 15:58   #651
SRS
Moderator

Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
Domyślnie Odp: Jaki to model nowa nawigacja 8 calowa ?

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Brakuje Ci też w zestawieniu ACM DS7T-19C107-Dx - a tych też jest trochę i nie wiemy czy mają TMC...
nic nie brakuje , podałem tylko te które zostały przypisane do 8" wyświetlacza , a ....- Dx jest przypisany do 5" choć wiemy że w pewnym momencie ACM został a wkładano już 8" wyświetlacze.

a ich radio nie ma TMC
DS7T-19C107-DH -
  • Od: 29-09-2014 Do: 25-05-2015 ICE-audio sred.wers.(1C) z laczn., Z 6/8/12 głośnikami
  • Od: 25-05-2015 Do: 08-10-2015 ICE-audio sred.wers.(1C) z laczn., Z 6/8/12 głośnikami, Bez wyciszania radia
  • Od: 25-05-2015 Do: 08-10-2015 ICE-audio sred.wers.(1C) z laczn., Z 6/8/12 głośnikami, Z Filtrem Przeciwzakłóceniowym Radia

SRS jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-06-2016, 16:06   #652
jacek-k-wawa
ford::average

Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2015

Czy z tego zestawienia każdy 'DAB' znaczy 'DAB+'?

Zakładam, że ostatnia literka nie jest jakaś krytyczna i pewnie ma związek z datą produkcji (?). Jeśli tak to np Cattani, który ma DS7T-19C107-GN 'łapie' się na:
DS7T-19C107-GP - Od: 25-05-2015 ICE-2. podw./5.kan./Tmc/Dab/podk

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - masz i odbierasz DAB?

Staram się z tego zestawienia wyłapać jakiego ACMa powinienem szukać jeśli chciałbym pójść w opcję wymiany
jacek-k-wawa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-06-2016, 17:13   #653
jacek-k-wawa
ford::average

Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM

Tak, wiem że Cattani ma TMC. Jego ACM jest tak właśnie oznaczony w zestawieniu @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , chciałbym się jedynie upewnić, czy Cattani ma DAB bo w zestawieniu są takie ACM któe mają 'DAB" (tak jak u Cattaniego) oraz '+DAB' (jak np w moim i Rothmansa przypadku). Chcę zewryfikować czy obie opcje oznaczają możliwość odbioru DAB+ w PL.

Ostatnio edytowane przez jacek-k-wawa ; 27-06-2016 o 17:16
jacek-k-wawa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-06-2016, 17:34   #654
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Coś tam jest na DAB, odbieram. :-)
A co do Tmc, to ostatnio poinformował mnie, że autostrada jest zamknięta, gdy... na nią wjechałem i już nie miałem ucieczki. A trasa była wyznaczona duuuuużo wcześniej i zmierzałem do autostrady również stojąc w długim korku.
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-06-2016, 17:43   #655
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał jacek-k-wawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...jakiego ACMa powinienem szukać jeśli chciałbym pójść w opcję wymiany
Poczekaj trochę. Spróbuję uruchomić u kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] temat uzupełniania tych ACM DS7T-19C107-Fx o możliwość odbioru TMC. Potrzebne jest dobre zdjęcie od Ciebie tego miejsca z "podejrzanym" padem oraz dobre zdjęcie (z wyraźnie widocznymi elementami) tego miejsca z ACM "pełnego", odbierającego TMC. Ten projekt wydaje się być realizowalny, a tych ACM DS7T-19C107-Fx trochę jest w aktywowanych navi, więc rzecz może być opłacalna dla obu stron...
Dobrze by było zrobić zdjęcie płyty w DS7T-19C107-Dx - też ich trochę jest w aktywowanych navi...
Jeśli oba te typy dało by się "doposażyć" w TMC to kolega w Sochaczewie pewnie pewnie temat podjął...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 27-06-2016 o 17:46
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-06-2016, 19:54   #656
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
nic nie brakuje
no to jak nic nie brakuje to te wszystkie teorie do kosza ?
Stary 27-06-2016, 20:14   #657
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no to jak nic nie brakuje to te wszystkie teorie do kosza ?
Duże słońce w Chorwacji czy dużo rakiji? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przecież lista kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] potwierdza, że kluczowy jest ACM - występują ACMy z obsługą TMC i bez obsługi... Wystarczy popatrzeć... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A słowa "nic nie brakuje" dotyczyły zawartości listy - czyli, że moduły -Dx (o które prosiłem) też są ...

Teoria potwierdzona. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 27-06-2016, 21:11   #658
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...no to dobrze tak ?
Dla tych co mają ACMy bez obsługi TMC - nie koniecznie dobrze...
Zobaczymy czy coś da się uratować z pomocą kolegi Tomka z [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]...

BTW - w kwestii "fachowej dyskusji": jak ostatnio zacytował Jan Tomaszewski św. pam. trenera Górskiego:
"Kobiety, wino i śpiew są dla ludzi. Trzeba wiedzieć tylko kiedy, z kim i ile...". Przychylam się. "Zdeklarowani abstynenci" zawsze budzili mój niepokój...
O ile moja znajomość Pisma mnie nie zawodzi to P. J. zamieniał wodę w wino a nie odwrotnie... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 27-06-2016 o 21:17
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-06-2016, 16:57   #659
rioachim
ford::amateur

Imię: Ioachim
Model: Mondeo
Silnik: 1.0

If anyone with a FL Ford Focus has the courage to flash an ACM calibration VBF (14C044-...) with TMC using FoCCCus, please note that 5Mb speed USB ELM/ELS is required, or better a faster VCM. ~500Kb file would take ~4h on ELM.

For Mondeo is harder to find the correct TMC file, because Ford did not provide full description in VBF.

Ostatnio edytowane przez rioachim ; 30-06-2016 o 17:20
rioachim jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-07-2016, 21:01   #660
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016

Pokrewny temat - czy ktoś wie jak wyłączyć ten komunikat o nieaktywnym wzywaniu pomocy? Nie chcę z tego korzystać, a ten upierdliwy komunikat pojawia się za każdym prawie razem jak komórka się synchronizuje z synkiem.
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania