![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#201 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Trzymam kciuki
|
|
|
|
#202 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
No więc "wtopa"...
Obie wiązki mają inaczej rozwiązane sterowanie otwieraniem pokrywy bagażnika niż moje oryginalne wiązki DG9T-14A583-CE i DG9T-17N400-HF. Samochód ma zwykłą "ręczną" pokrywę (bez siłowników elektrycznych). Skończyło się "rozebraniem" wiązki DG9T-17N400-LF i dołożeniem części kamerowej do oryginalnej wiązki DG9T-17N400-HF oraz uzupełnieniem wiązki DG9T-14A583-AJ o brakujące przewody sterowania zamkiem pokrywy (jako "dawca" przewodów posłużyła wiązka z niebieskim złączem dedykowana chyba do siłowników elektrycznych). Dobrze, że chociaż właściciel tego całkiem rozebranego Mondeo ma cierpliwość i dużo wyrozumiałości... Narobiłem się strasznie - a miało być "plug & play"...
|
|
|
|
#203 | ||
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-05-2015
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Zamówiłem na ebay'u w stanach samą kamerkę, przyszła, założyłem i działa jak trzeba :-) Cytat:
A jak poszło Ci z emblematem forda - założyłes nowy czy udało się odzyskać stary? |
||
|
|
|
|
|
#204 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Tak więc efekt końcowy jest "fabryczny" - tyle, że koszt trochę nadmierny, bo wiązka za 200zł idzie do rozbiórki no i wiązkę wyciągniętą też trzeba pociąć na piny niezbędne do uzupełnienia "ręcznej" instalacji zamykania klapy... Najważniejsze, że finalnie kamera działa, skręca liniami i robi zoom...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. BTW - znaczek Forda na klapie "uratowałem" bez większego problemu. Mocną nicią nylonową "odciąłem" taśmę dwustronną pod znaczkiem na blendzie i blendę wyciągnąłem spod znaczka zostawiając go na swoim miejscu w klapie. Z powrotem też udało się założyć blendę "pod znaczek". Oczywiście już nie kleiłem, ale nie ma to większego znaczenia ani dla trzymania blendy ani znaczka.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 03-07-2016 o 14:47 |
|
|
|
|
|
|
#205 |
|
![]() Imię: Adam
Model: Edge
Silnik: 2,0
|
witam, chciałem się pochwalić że pan Adam też ma kamerę cofania. Wyrazy uznania należą się naszemu klubowemu koledze Tadeuszowi, tylko dzięki jego determinacji i fachowości temat został ogarnięty od A-Z i jest to co miało być, i działa tak jak ma działać, Tadziu dziękuję za wysiłek i cierpliwość :-)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez adiplus ; 04-07-2016 o 23:03 |
|
|
|
|
|
#206 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5EB 160KM MT6
Rocznik: 2016
|
Witam. Czy można prosić o informacje co trzeba kupić, gdzie i ile to wszystko może kosztować ? Mój MK5 kombi rocznik 2016.
|
|
|
|
|
|
#207 | |
|
|
Cytat:
- blendę - ten plastik, który jest zamontowany na klapie nad tablicą rejestracyjną. W zasadzie nie potrzebujesz całości tego plastiku ale tylko jego część - ten kawałek czarnego plastiku, w którym jest zamocowany pstryczek do otwierania klapy. To w tym właśnie plastiku jest gniazdo do montażu orginalnej kamerkę więc unikasz wiercenia otworów etc i całość ma szanse wyglądać jak z fabryki. Ale problem jest taki, ze trudno jest trafić tylko ten czarny plastik. W całości z blendą i kamerą można to kupić na amerykańskim ebaju za około 100-130 USD. Trzeba uważać na wersję kamery która jest z tej blendzie - nie wszystkie mają pełną funkcjonalność. - zakładając, że masz w odpowiednią wiązkę od SYNC'a to potrzebujesz wymienić wiązki w klapie (rozwiązanie Tadeusza) albo dołożyć swoje kable do kamery (tak jest u Rothmansa i u mnie) - możliwe że będzie potrzeby emblemat Forda naklejany na tylną klapę - trzeba odkleić ten emblemat żeby zdemontować blendę. Czasem udaje się to zrobić tak, żeby go wykorzystać ponownie ale pewności nie ma. - trochę czasu (dobrych parę godzin) na montaż wszystkich gratów - kogos, kto odznaczy odpowiednie 'ptaszki' w konfiguracji Twojego samochodu |
|
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5EB 160KM MT6
Rocznik: 2016
|
Cytat:
. Ja wiem "no risk - no fun". Chyba się jeszcze wstrzymam. Pozostaje ostrożne parkowanie na czujniki. Może pojawi się z czasem jakaś alternatywna (łatwiejsza) opcja.
|
|
|
|
|
|
|
#209 | |
|
|
Cytat:
Reasumując - jak zwykle wyjścia są dwa: albo łatwo (ale niekoniecznie tanio) albo taniej (ale niekonieczenie łatwo) :-) |
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
ford::advanced
Model: FORD FOCUS MKIII TREND SPORT KOMBI
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM -> 182KM
Rocznik: 2012
|
czy ktoś ma w menu kamery do wyboru sposób pokazywania linii pomocniczych jak poniżej ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Modyfikacje w moim aucie: Moc 182 KM + Radio sync2 + Nawigacja + Kamera wsteczna ![]() <tu wszystko o moim aucie> §23 Ostatnio edytowane przez BrudnyHenryk ; 11-07-2016 o 09:26 |
|
|
|
![]() |
|
|
|