![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#281 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Ford Focus III
Silnik: 1.5 tdci
Rocznik: 2016
|
Witam. Po przeczytaniu całego wątku o zmianie zegarów w foce, postanowiłem przeprowadzić taki zabieg u siebie. Pisałem z kolega mayak na PW odnośnie immo, miałem już się umawiać na najbliższy weekend, ale postanowiłem zrobić to sam.
Zegary zamontowane, w elmconfigu w HEC zmieniony vin na ten mój, przebieg, zmieniony ROM na 509 i inne pierdoły. Kluczyki ładnie się zaprogramowały ( robiłem to po raz pierwszy i wszystko zadziałało). Teraz tylko zostało zamontować czujnik temp który powinien przyjść na dniach. Ostatnio edytowane przez wad1987 ; 22-06-2016 o 15:50 Powód: dodanie zdjęć |
|
|
|
|
|
#282 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
I jak wrażenia? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#283 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Ford Focus III
Silnik: 1.5 tdci
Rocznik: 2016
|
Auto inaczej się prezentuje w środku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jest bardziej żywsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i kolejny plus to komputer pokładowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#284 |
|
ford::average
![]() Imię: Rafał
Model: FORD ESCAPE SEL AWD STLine
Silnik: 2.0L Ecoboost, benzyna 250KM
Rocznik: 2021
|
Dzięki koledze krystianen mam w FF2 FL wymienione zegary, nową manetkę, czujnik temperatury. Wgrany najnowszy soft i aktywowane funkcje m.in.: Ford Eco Mode, czujnik ciśnienia w oponach, automatyczne ryglowanie drzwi i wiele, wiele innych.
Profesjonalna usługa, facet z klasą - polecam usługi kolegi krystianen dla chętnych do dokonania zmian w swoich Fordach na terenie Wielkopolski i nie tylko. Wielkie dzięki za poświęcony czas w upalne popołudnie. Że też wcześniej nie zrobiłem takiej modyfikacji. Wnętrze dostało świeżego, nowoczesnego wyglądu. Chętnie zakupię przełącznik świateł z funkcją regulacji jasności podświetlenia, wersja z halogenami ale bez funkcji auto, czerwone podświetlenie - taki jak na zdjęciu poniżej. Ostatnio edytowane przez RAFALR30 ; 25-06-2016 o 23:38 |
|
|
|
|
|
#285 | |
|
FCP member
![]() Imię: Krystian
Model: Ford FOCUS MK3
Silnik: 2.0 TDCi 163KM - POWERSHIFT
Rocznik: 2013
|
Cytat:
|
|
|
|
#286 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysiek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1,6 TDCi 90km
Rocznik: 2005
|
W FF MK2 przed FL mam do wymiany licznik (zimne luty) - możecie mi polecić kogoś z Opola albo okolic (tak do 50km) kto mógłby zrobić wymianę (wraz z cała otoczką) na po liftowy licznik? Pewnie mógłby to zrobić każdy zakład ale jakoś nie chcę ryzykować potem bujania się od jednego do drugiego bo coś nie działa...
Obecnie mam licznik bez kompa (wskazuje tylko przebieg i przejechane km od resetu). |
|
|
|
|
|
#287 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#288 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysiek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1,6 TDCi 90km
|
Jeszcze dopytam bo nie mogę znaleźć odpowiedzi - próbował ktoś wymienić licznik w mk2 na taki z mk3 (anglika)?
|
|
|
|
|
|
#289 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Nie!
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#290 |
|
![]() Imię: Rafał
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCi
|
Witam,
Kilka dni temu w focusie mk2 mojej żony zaczął występować problem opisywany przez kolegów, związany z wariującymi zegarami i kontrolkami w nim oraz chwilowymi brakami mocy (nie reaguje na pedał gazu), czasami nie można nawet auta odpalić. Żona oddała auto do jakiegoś "fachowca" który sobie z tym oczywiście nie poradził i nie był w stanie zdiagnozować usterki. Jedyne co mu się udało to odczytać błędy z komputera. Błędy mówią o nieautoryzowanej próbie uruchomienia auta (jakby być się popierniczyło z immo i nie rozpoznawał czasem kluczyka- tak mi się wydaje). Rozumiem, że w tym wypadku również czeka mnie wymiana zegarów? Przepraszam za tak lakoniczny opis występujących problemów i odczytanych błędów, ale jestem wiele kilometrów poza domem i tylko takie informacje potrafiła mi kobieta przekazać. PS. Możecie polecić kogoś z okolic Gliwic lub Opola kto podjął by się tego? Wiem że kolega tedi_k się czym takim para, ale troche strach jechac 80 km niesprawnym autem Ostatnio edytowane przez zagrzeb ; 29-07-2016 o 13:39 |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| focus ii , zimne luty |
|
|