Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 09-07-2016, 21:44   #731
kosteg
ford::professional

Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'
Domyślnie Odp: zakup rejestratora jazdy

Kabelek z zestawu jest bardzo długi i podłącza się go do gniazda zapalniczki. Skoro kolega podpinał pod lusterko to używa innego nie fabrycznego zasilania.

Ja mam podłączone pod lampkę na przetwornicy stepdown i śmiga aż miło.

Nie zaobserwowałem utraty jakości w cieplejsze dni. Z jakości nagrań jestem bardzo zadowolony.

Cytat:
Napisał Damian76 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nic z tego, pomaga tylko odsunięcie kamerki od lusterka co nie do końca mi odpowiada ale trudno. Pisałem do pomocy technicznej ale umywaja ręce.
Nie rozumiem Twojego problemu. Z przodu lusterka masz diodę i jeśli przesłaniasz ją kamerą to nie dziw się, że lusterko głupieje. Też mam fotochrom i kamerkę podpięte w to samo miejsce (zasilanie lusterka też mam z lampki) i nic się nie dzieje.

Ostatnio edytowane przez kosteg ; 09-07-2016 o 21:47
kosteg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-07-2016, 19:15   #732
Damian76
ford::advanced

Imię: Damian
Model: Ford Focus C-MAX GHIA
Silnik: 2.0 Duratec He
Rocznik: 2006

Cytat:
Napisał kosteg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie rozumiem Twojego problemu. Z przodu lusterka masz diodę i jeśli przesłaniasz ją kamerą to nie dziw się, że lusterko głupieje. Też mam fotochrom i kamerkę podpięte w to samo miejsce (zasilanie lusterka też mam z lampki) i nic się nie dzieje.
Jakoś nie wyobrażam sobie żeby ktoś instalował kamerkę przed lusterkiem i zasłaniał diody? kamerka maksymalnie przysunięta była do lusterka prawie go dotykała i w ten sposób lusterko głupiało, teraz mam odsuniętą kilka cm i jest ok. A co do kamerki to daje rade praktycznie bezobsługowa sama się włącza i sama się wyłącza podpięta pod lampkę oświetlenia.
Damian76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2016, 23:20   #733
kosteg

U mnie kamerka dotyka lusterka i nic nie przeszkadza. Nie wiem co sobie wyobrażasz a czego nie. Opisałeś problem więc się do niego ustosunkowałem. Takowy zdecydowanie zatem nie jest ani po stronie lusterka ani po stronie kamerki - u mnie nie występuje.
Stary 18-07-2016, 07:52   #734
Damian76
ford::advanced

Imię: Damian
Model: Ford Focus C-MAX GHIA
Silnik: 2.0 Duratec He
Rocznik: 2006

Widzę ze nie dowierzasz, wiec zrobiłem test wziąłem włączoną kamerkę do ręki i zbliżając ją tak aby dotykała lusterka i oddałem, lusterko raz się sciemniało po oddaleniu rozjaśniało i nic sobie nie wyobrażam poprostu opisałem problem. Sprawdzałem też na kamerce kolegi nie pamiętam nazwy i problem nie występował wiec wina leży po stronie mojej kamerki no i tyle w temacie.
Damian76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-07-2016, 09:45   #735
azael
ford::amateur

Model: Ford Focus
Silnik: 1600
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał Damian76 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Widzę ze nie dowierzasz, wiec zrobiłem test wziąłem włączoną kamerkę do ręki i zbliżając ją tak aby dotykała lusterka i oddałem, lusterko raz się sciemniało po oddaleniu rozjaśniało i nic sobie nie wyobrażam poprostu opisałem problem. Sprawdzałem też na kamerce kolegi nie pamiętam nazwy i problem nie występował wiec wina leży po stronie mojej kamerki no i tyle w temacie.
Weź*telefon do ręki, włącz w nim aparat fotograficzny i przez niego popatrz na diody w kamerce. Jak świecą, to masz odpowiedź, ja nie świecą to "czary mary". Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A poważnie, to jedyny powód jaki mi przychodzi do głowy. Sprawdź jak napisałem wyżej.
azael jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-07-2016, 14:47   #736
kosteg

Ta kamera nie ma doswietlajacych diodek.

U mnie zbliżanie i dotykanie lusterka nie ma na nie wpływu. Ani przy tej ani przy jakiejkolwiek innej kamerce. Może jednak lusterko szwankuje? I nie chodzi o moja wiarę tylko o przyczynę problemu. Zakładam, ze skoro piszesz tutaj to problem występuje a nie ściemniasz. Szukam jedynie słusznej przyczyny.

Ostatnio edytowane przez kosteg ; 18-07-2016 o 14:50
Stary 18-07-2016, 16:45   #737
Krzy_Ku
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: Smax
Silnik: 2.0TDI
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał kosteg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam podłączone pod lampkę na przetwornicy stepdown i śmiga aż miło.
wsadziłeś takie coś?:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
bo 1A potrzebuje jak widzę z specyfikacji?
Gdzie to upchnąłeś zgrabnie żeby nie straszyło?
Krzy_Ku jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-07-2016, 16:56   #738
lukaszek_socho

Imię: x
Model: x
Silnik: x
Rocznik: x

Można jeszcze owinąć kamerkę folią aluminiową i zobaczyć czy wtedy wpływ na lusterko będzie mniejszy. Jeśli to zakłócenia magnetyczne powinien być efekt.
lukaszek_socho jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2016, 08:21   #739
azael
ford::amateur

Model: Ford Focus
Silnik: 1600
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał lukaszek_socho Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Można jeszcze owinąć kamerkę folią aluminiową i zobaczyć czy wtedy wpływ na lusterko będzie mniejszy. Jeśli to zakłócenia magnetyczne powinien być efekt.
A folię do masy, tak dopiero w pełni będzie działało ekranowanie. A może lusterko reaguje na wyświetlacz kamery?
Możesz jeszcze zasłaniać czujnik w lusterku i obserwować jak się zachowuje lusterko. Potem podłącz kamerę i znów zasłaniaj czujnik. Porównaj wyniki.

Ja i tak obejrzałbym tą kamerę przez aparat fotograficzny.
azael jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2016, 08:55   #740
keiw
FCP member

Imię: Jarek
Model: C-Max 2016 Titanium
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2016

Ja bym tą kamerkę wysłał do Macierewicza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zasady postowania