![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#311 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 17-05-2007
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016
|
Jak pisałem - tworzysz dowód przez przykład. Tysiące ludzi tez jeździ po alkoholu w Polsce - to tez dowód na to że można?
Marcinie - czy wiec wgrywasz kopie do licznika czy nigdy jej nie ruszasz? |
|
|
|
|
|
#312 | |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
|
#313 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Czasem nie wgrywam kopii bo się nie da - w części liczników np. z Kugi mk2 ie jest to możliwe dostępnymi nam narzędziami. Brak kopii zapasowej - jak to w życiu... - zwykle niczym nie skutkuje. Z dokładnością do "zwykle"... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#314 | ||
|
FCP member
|
Cytat:
Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
||
|
|
|
|
|
#315 | |
|
|
To dziwi mnie jedno - po co wgrywacie? Macie teorie, nie ma problemu z odzyskaniem a jednak przy kazdej zmianie nadpisujecie.
Wieloletnia praktyka to tez słaby argument - można od wielu lat w kółko popełniać te same błędy. Nie ma potwierdzonej wiedzy w tym temacie i bazowanie na domysłach nie zawsze jest najlepszym rozwiązaniem. Jak dla mnie kopia powinna byc aktualna i zgodna - nie lubię fuszerek i druciarstwa, czy zostawianie czegos w nadziei ze użytkownik tego nie odkryje. Bump: Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#316 | |
|
FCP member
|
wgrywam do ipc tylko po to aby nie było błędu konfiguracji w IPC.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#317 |
|
|
Zgodnie z powyższą wypowiedzią - niewgranie daje błąd, co oznacza ze jednak zmienia - nie ma błędu.
Miałem tez sytuację, ze nie działał limiter, bo nie wgrałem backupu a chciałem sprawdzic czy przyciski działają. Po wgraniu jak ręką odjal - wszystko ruszyło. A jedynie co zmienilem to konfiguracja w liczniku. |
|
|
|
|
|
#318 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-03-2011
Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
|
Ja na początku, gdy wprowadzałem zmiany konfiguracji programem Focccus przy pomocy przerobionego zwykłego elma (na szczęście bez konsekwencji) też nie zapisywałem zmian konfiguracji w IPC - zwykły elm nie dawał rady co do zasady nawet odczytać tej konfiguracji więc już nie później nie próbowałem. U mnie w tej sytuacji nie pojawiały się żadne błędy wynikające z różnych konfiguracji w BCM i IPC- na pewno bym je zauważył, bo po każdym odpaleniu Focccusa czyściłem wszystkie błędy FORSCANem, iż żaden nie pojawiał się ponownie.
Nie zmienia to jednak faktu, że teraz jak łączę się kablem od Viakena to wgrywam konfiguracje w także w IPC. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#319 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Kilkanaście postów porównujących Święta Wielkiej Nocy i Bożego Narodzenia nawet bez próby wykazania wyższości którychś...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dyskusja bez sensu. Wgranie kopii zapasowej robimy z prostego powodu - IDS robi to automatycznie, więc "dla niepoznaki" też wgrywamy. Nie powoduje to ani lepszego działania ani też błędów. BTW - błędy zgłasza convers+ w sytuacji gdy po jego aktualizacji nie zostanie wgrana kopia CCC (nie zostanie poprawnie ograny obszar flash przechowujący kopię CCC).
|
|
|
|
#320 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-03-2011
Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
|
W sumie racja takie licytowanie się donikąd nie zmierza, a problem Kolegi wygląda tak:
Cytat:
Z opisu problemu nie wynika czy światła z tyłu świecą się cały czas, czy tylko przy włączonym zapłonie niezależnie od położenia przełącznika. Światła skandynawskie świecą się dopiero przy włączonym zapłonie w pozycji 0 i Auto w dzień, ale ta funkcja obejmuje nie tylko tylne pozycje ale także przednie + mijania. Jeżeli zatem świeci się tylko tył to z całą pewnością jest coś nie tak. Co do sygnalizacji niezapięcia pasów to może zmieniona została w kolejnej wersji oprogramowania licznika logika jej działania, skoro kolega schraczek pisze, że ma tak samo...
|
|
|
![]() |
|
|
|