![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#131 |
|
ford::average
![]() Imię: Damian
Model: Mondeo MK.3
Silnik: 1.8 16V 110KM
Rocznik: 2003
|
Ja osobiście nie znam nikogo ale w necie znalazłem w twoim mieście warsztat.Popytaj może znajomych o opinie i ewentualny koszt bo nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Elektromechanika i Mechanika Samochodowa Tomasz Deptulski tel. 602 368 269 ul. Wyspiańskiego 3 83-110 Tczew woj. pomorskie źródło : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#132 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kamil
Model: Ford FOCUS C-MAX
Silnik: 1,6 TDCI 109 KM
Rocznik: 2007 r.
|
Witam,
Poszukuję w Gdyni lub Rumii kogoś kto umie ustawić/skonfigurować w komputerze światła do jazdy dziennej w FOCUSIE CMAX Pozdrawiam Kamil |
|
|
|
|
|
#133 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Warsztatowcy
Model: Ford
Silnik: DIESEL
Rocznik: 2016
|
Witam wszystkich,
proszę nie uznajcie tego za spam, wiem że to reklama, ale będzie ona jednorazowa. Zapraszam do nowo otwartego warsztatu Warsztatowcy w Chwaszczynie. Nowy warsztat nie musi oznaczać świeżych mechaników Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Część z Was, którzy korzystali z usług pewnego dobrze wam znanego warsztatu w Gdyni może mnie kojarzyć. Pracowałem tam prawie 6 lat, więc coś o waszych Fordach już wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przyszedł czas spróbować swoich sił. Startujemy w poniedziałek 22.02.2016r. od 8:00. Sprawdźcie nas Warsztatowcy ul. Wąska 3 Chwaszczyno W pierwszym tygodniu mega promocje śledźcie FunPage Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam Bartosz Potrykus vel Yogi Ostatnio edytowane przez Warsztatowcy ; 19-02-2016 o 00:03 |
|
|
|
|
|
#134 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-03-2013
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2005
|
Dzień dobry,
korzystałem z usług firmy Warsztatowcy. (Chwaszczyno Wąska 3. Nie tak daleko od Gdańska. A wracając można auto przetestować na obwodnicy) Warsztat specjalizuje się w Oplach i właśnie Fordach dlatego tam zagoniłem swojego świeżo kupionego Focusa 2.0tdci 2005r. Kontakt z klientem wzorowy. - dodatkowe naprawy jakie wyszły zostały skonsultowane mailowo (z załączonymi zdjęciami) i telefonicznie. Kiedyś zdarzyło mi się w Gdańsku na Słowackiego naprawiać poprzedniego forda to o cenie dowiedziałem się dopiero po wykonaniu zlecenia i przy kasie. Na cenach się nie znam, ale wydają mi się uczciwe: np. kompletna wymiana rozrządu z częściami 710 zł. Za polutowanie wiązki kabli przy alternatorze nie zostałem nawet skasowany. Także polecam. Warsztat prowadzi fajny facet, który wytłumaczy i doradzi. W poczekalni PS3... ;] Pozdrawiam Norbert Marcinkiewicz [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Po jeszcze paru naprawach, które wyszły w późniejszym czasie nie jestem zadowolony z ich usług. Objawy: Auto wchodzi w tryb awaryjny. Diagnoza: Egr do wymiany wg wydruku z komputera. 800zł Rezultat: Brak Diagnoza 2: dpf Rezultat: Jakiś czas pojeździł bez problemu, potem sporadycznie check engine i tryb awaryjny. Błąd dodatku do paliwa. Termometr przestał działać. Dodatkowo: Ubytek znaczniej części paliwa z baku. Inny mechanik stwierdził źle podpięte przewody do zaworu turbiny. Objawy: błąd ESP Diagnoza: wymiana czujnika za 80zł Rezultat: Chwilę pojeździł bez problemu i wrócił. Ostatnio edytowane przez Focus9911 ; 19-04-2017 o 10:40 Powód: Zmiana opini |
|
|
|
|
|
#135 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 TDCi 85kW
Rocznik: 2014
|
Byłem ostatnio (luty.2016) w GODART w Gdyni czytając opinię w tym wątku.
Jestem zadowolony, wymiana rozrządu w MK4 2.0 TDCi 130KM, sprawnie, cena może być (1100zł z wymianą płynu, pompy wody i uszczelniacza wału korbowego - bo ciekł) i przystępny kontakt. Dostałem podpisany przez właściciela kwit że gwarantują sprawne działanie przez 160 000km lub 8 lat. |
|
|
|
|
|
#136 |
|
![]() Imię: Kamil
Model: Ford FOCUS C-MAX
Silnik: 1,6 TDCI 109 KM
Rocznik: 2007 r.
|
Witam,
Niestety nie doczekałem się odpowiedzi na forum więc sam zacząłem szukać warsztatu w Gdyni z ELmConfig (oczywiście poza EURO-CAR, bo tam zażyczyli sobie 180 PLN). W RAMBIT w Gdyni na ul. Puckiej 99 skonfigurowali mi fabryczne światła do jazdy dziennej tak jak chciałem za 50PLN. kontakt: Pucka 99, Gdynia tel.: 58 663 74 53 kom.: 0 515 121 956 (p. Adam - właściciel) Ogólnie o warsztacie: Paragonu od nich nie dostaniesz, obsługa klienta w przedsionku, najlepiej chcą żeby zostawić rano autko i poźniej odebrać bo parking przed warsztatem wiecznie zastawiony do pełna i wszystko robią na bieżąco, ale są tani i są specami od tzw. rzeczy niemożliwych - naprawdę POLECAM. |
|
|
|
|
|
#137 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-03-2006
Model: S-MAX
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2011
|
Witam,
Proszę o sprawdzony warsztat w Gdańsku dla wymiany rozrządu z kasetą w Mondeo mk4 1,8 tdci i orientacyjne koszty robocizny (części w komplecie znalazłem za 1535 w sklepie internetowym ford.sklep.pl) Wiem, że wątki już były ale zależy mi na w miarę świeżych informacjach. Dzięki z góry, pozdrawiam Michał
|
|
|
#138 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Przemek
Model: c-max
Silnik: 1,8 benzyna/LPG
Rocznik: 2005
|
Witam.Czy ktos ma może dobrego gazownika na terenie Trojmiasta. Chodzi mi o naprawde profesjonalne ustawienie instalacji LPG w samochodzie.Samochód zbyt wiele spala LPG, komputer wskazuje o wiele większe srednie spalanie jadąc na gazie niż na benzynie. Co jakis czas pokazujacy sie blad P0171. Wszystko wskazuje na zbyt uboga mieszanke
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
![]() Imię: Adam
Model: Focus C-MAX mk1
Silnik: 1.8
Rocznik: 2004
|
Mam jednego w Kosakowie. Craft. Jeżdżę tam z moim LPG. Polecam.
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Przemek
Model: c-max
Silnik: 1,8 benzyna/LPG