![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1072 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
tak - soft w Kudze 2.5T obsługuje, a w FF2 nie
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#1073 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-01-2006
Model: Focus
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
|
I sam Sobie odpowiedziałeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak zmodyfikujesz Sobie mapę z Focusa to tez uruchomisz. Ostatnio edytowane przez kolekkk ; 19-07-2016 o 15:58 |
|
|
|
|
|
#1074 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-09-2014
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCi 90KM
Rocznik: 2008
|
Czyli aktywowanie w moim Focusie powinno pójść wg. schematu?
1. GEM->Configuration-> Page 3: read from GEM 2. GEM->Configuration-> Page 3: "ptaszek" na Cruise Control Configuration 3. GEM->Configuration-> Page 3: write to GEM 4. HEC->Configuration-> Page 1: read from HEC 5. HEC->Configuration-> Page 1: "ptaszek" na Cruise Control Configuration 6. HEC->Configuration-> Page 1: write from HEC 7. PCM->Configuration: Read from PCM 8. PCM->Configuration: Save to file 9. PCM->Procedures->Page 2: Read firmware from PCM do BIN-file 10. PCM->Procedures->Page 2: Load firmware from PHF/HEX/BIN-file (zachowany w pkt. 3 wsad PCM) 11. PCM->Configuration: Load from file (zachowany VIDblock, tak "na wszelki wypadek") 12. "Ptaszek" na Integrated speed control (i ewentualnie zmiana wymiaru opon lub mocy alternatora wg potrzeb) 13.------ 14. PCM->Procedures->Page 2: Write current firmware to PCM |
|
|
|
|
|
#1075 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
a przed odczytaniem w PCM->Configuration trzeba wybrać odpowiedni rodzaj sterownika (wyświetla się na pierwszej zakłądce PCMa) Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
||
|
|
|
|
|
#1076 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-01-2006
Model: Focus
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
|
mayak - nie chce mi się dyskutować, widzę że jesteś tutaj najmądrzejszy. I chwała Ci za to.
Usunę to z posta. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- IDS UCDS ELM KESS v2 BDM GALLETTO v54 Kraków <--> Rzeszów Ostatnio edytowane przez kolekkk ; 21-07-2016 o 09:29 |
|
|
|
|
|
#1077 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-09-2014
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCi 90KM
Rocznik: 2008
|
Czyli tak to powinno być?
1. GEM->Configuration-> Page 3: read from GEM 2. GEM->Configuration-> Page 3: "ptaszek" na Cruise Control Configuration 3. GEM->Configuration-> Page 3: write to GEM 4. HEC->Configuration-> Page 1: read from HEC 5. HEC->Configuration-> Page 1: "ptaszek" na Cruise Control Configuration 6. HEC->Configuration-> Page 1: write from HEC 7. PCM->Information->Read 8. PCM->Configuration: Wybór odpowiedniego sterownika 9. PCM->Configuration: Read from PCM 10. PCM->Configuration: Save to file 11. "Ptaszek" na Integrated speed control (i ewentualnie zmiana wymiaru opon lub mocy alternatora wg potrzeb) 12. PCM->Configuration: Write to PCM |
|
|
|
|
|
#1078 |
|
![]() Imię: Piotrek
Model: focus mk3 econetic
Silnik: 1.6 TDCI 95KM
Rocznik: 2012
|
Dziś to robiłem w 1.6 tdci i się udało!!!!!!!!! zapis do pcm trwał 2 sekundy( inni piszą że wgrywali to kilka minut), czytałem jak to zrobić klika dni , zrobiłem listę co i jak i gdzie, utknąłem tylko w pewnej chwili bo źle wybrałem sterownik silnika-wcale go nie wybrałem (PCM type- w moim silniku są 3 do wyboru ale tylko 1 zapisuje, inne nie chciały zapisać). Teraz czekam na kierownice bo jeszcze nie mam ale już idzie (po co mi kierownica jak nie będzie do czego jej założyć) - najpierw wszystko aktywowałem jak dojdzie kierownica to będe testował. Pomocny okazał się filmik [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Dzięki wszystkim którzy przez to przeszli. Jedynie co teraz może wyjść to brak przewodów do kierownicy od gem'a- tego nie sprawdziłem i brak kontrolki albo wszystko jest a nie będzie działać . A jak to z tymi czujnikami od sprzęgła i hamulca w sprzęgle coś trzeba mostkować?
|
|
|
|
|
|
#1079 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-06-2012
Model: brak
Silnik: brak
Rocznik: brak
|
Witam, dzis próbowałem aktywować tempomat w swoim c-maxie, po dołożeniu kierownicy test przycisków wyszedł pozytywnie, aktywowałem w gem i hec, po próbie aktywacji w PCM otrzymuję taki komunikat:
there is non-empty VID block found in the PCM. To write a newVID-block module reprogramming must be performed first Proszę bardzo o pomoc co z tym zrobić , ewentualnie jakaś pomoc przez team viewer Z góry dziękuję i czekam na jakąkolwiek pomoc. |
|
|
|
|
|
#1080 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016