![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-05-2008
Model: GALAXY
Silnik: 2.0 TDCi Duratorq 2.0L DOHC CR TC Dsl 143PS
Rocznik: 2008
|
Wiem, że ten temat był wielokrotnie maglowany, jednak takich objawów, a przede wszystkim tego jak ich rozwiązać , nie znalazłem.
Centralny zamek działa mi w 100%, zamyka wszystkie drzwi, klapę i centralny. Bateria w kluczyku jest sprawna, a mimo to z pilota nie mogę ani zamknąć, ani otworzyć. Wielokrotnie próbowałem kodowania i sytuacja jest za każdym razem taka: Po 3-krotnym przekręceniu kluczyka w lewo zapala się na stałe dioda w drzwiach. Przyciskam sekwencję guzików(zamknij i jednocześnie 3 x otwórz) i dioda w pilocie 5 razy miga. Oczywiście robi się to jeszcze gdy dioda w drzwiach świeci. Wygląda więc na to, że programowanie przeprowadzam ok. Mimo tego pilot nadal nic nie otwiera ani nie zamyka. Próbowałem podłączyć się VAG-iem, (nawet 2 różnymi fejsami) ale nie chcą one się zkomunikować ze sterownikiem. Dodam, że w mojej ALHAMMBRZE 98 sterownik nie jest pod fotelem, tylko pod bezpiecznikami, chyba tak jak w GALAXY MK2. POradźcie co jeszcze mogę zrobić bo juz tracę pomysły.
Regulamin $23 Ostatnio edytowane przez deku ; 19-02-2016 o 08:19 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Darek
Model: ford focus mk3
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2012
|
w pierwszej kolejności możne coś prostego, wyłącz na jakiś czas aku lub wyjmij bezpiecznik od centralnego ( opcja rozłącz centralkę na kostce możne się zresetuje i będzie ok, u mnie tylne drzwi się nie zamykały i pomógł.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
AKu odłączałem ostatnio, bo wymieniałem wiązkę idącą do klapy.
A która z wtyczek jest od centalki zamka???
|
|
|
#4 |
|
|
Żadnych pomysłów??? (prośba o wyrozumiałość dla moderatoraGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-10-2008
Model: SHARAN MKII Cruise
Silnik: BVK
Rocznik: 2006
|
Trzeba popróbować różnych wersji Vag by jednak skomunikować się z centralką. Może ma wpisane złe kodowanie? Kolega ma 98. Jak bedę miał chwilę sprawdzę u niego.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Byłbym wdzięczny "Pacific tdi". :fcp4
|
|
|
#7 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adam
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 Tdci
Rocznik: 2014
|
Witam
U mnie jest tak samo. VAG nie komunikuje się z autem A programowanie pilotów nie pomaga. Po wyjęciu wszystkich bezpieczników i włożeniu ponownie pokolei zauważyłem tylko że po programowaniu pierwszego pilota dioda w drzwiach z opcji "świeci na stałe" mrugneła 3 razy i zgasła. Drugiego pilota nie zdążyłem zaprogramować. Oczywiście ani jeden ani drugi nie działa. A każde następne programowanie kończy się cały czas świeceniem na stałe przez 15 sekund. Oczywiście nadal nie działa. Co może blokowac przyjęcie kluczyka? Ostatnio edytowane przez heyah121 ; 13-05-2016 o 14:04 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
A jaka jest prawidłowa reakcja diody w drzwiach po zaprogramowaniu poprawnie 2 pilotów?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Jeszcze mam jedno pytanie.
Skoro nie mogę zaprogramować z kluczyka, czy jest szansa podać numer bezpiecznika odpowiedzialnego za centralkę. Jak ją zresetuje to może ruszy i zzarogramuje od nowa 2 piloty Bump: |
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: Irek
Model: Galaxy
Silnik: 1.9 TDI
Rocznik: 2006
|
Witam wszystkich użytkowników
Wydaje mi się, że nadajnik w kluczyku może nie wysyłać sygnału radiowego na częstotliwości 433,92 MHz. Mam ten sam problem. Programowanie nic nie daje. Sprawdziłem na skanerze częstotliwości. Brak jest fali nośnej z pilota. Sprawdziłem również piloty z innych samochodów. Śmigają jak ta lala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|