Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-11-2012, 14:49   #11
ENowak
ford::average

Imię: Emil
Model: Mondeo 2,0 TDCI
Silnik: kleklekleklekle
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Sposób na mandat .

kiedyś słyszałem o sytuacji w której gościu tłumaczył się policjantowi, że pędzi tak bo wraca z dwutygodniowej delegacji a "żona czeka na niego w domu jak sahara gorąca" (org.cytat) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. skończyło się pouczeniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ENowak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-11-2012, 15:08   #12
Martinowo

Imię: Marcin
Model: Galaxy mk4
Silnik: 2.0 TDCI 180km
Rocznik: 10/2017

Ja dodam od siebie tylko tyle jadac cala europe spokojnie trzymam 130 km/h bo sa autostrady i wdodatku nie platne przejaz Londyn Do granicy Polski to ok 12-14 godzin jak nie bylo jakis powaznych utrudnin w ruchu, problemy zaczynaja sie jak tylko przekraczam granice 350km do domu i jak nic 5-6 godzin jazdy jak sie jedzie przepisowo. Moze i mamy jakies nowe drogi ale ile tego jest? Dlatego wszyscy lamia przepisy bo sie nie da jechac normalnie po naszych drogach i sie nikomu nie dziwie, brak drog auta w stanie "dobrym" z rajdowcami za kierownica i wypadek gwarantowany. Dlatego mysle ze poki nie dorobimy sie normalnych autostrad i obwodnic miast to ludzie dalej beda jezdzi jak szalency i beda wypadki. A roztawianie fotoradarow niczemu nie pomoze
Stary 27-11-2012, 14:21   #13
winmajor

Imię: Daniel
Model: Mondeo MK2 Kombi
Silnik: 1.8 16v, LPG KME Diego3
Rocznik: 1998

Nie ma aż tak źle. Sytuacja zaczyna powolutku rozjaśniać (z niciskiem osiowym 45 ton na "powolutku") i dróg zaczyna przybywać. Tylko co z tego, jeśli niewielu stać na to, żeby nimi pojechać. Skoro cena powoduje, że wygodny Polak woli dyrdać polami, to znaczy że chyba jednak jest wysoka. Niestety, nic to nie zmienia, bo jest "klasa" społeczna, która drogami płatnymi pomyka, a to już powoduje, że wszystkie zarządy "żyją" i czekają, aż drogi lokalne będą w tak opłakanym stanie, że Polak będzie musiał wybrać... albo jedziesz i płacisz albo tuptaj "parakulosem"..
winmajor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-03-2013, 08:05   #14
jgrz

Model: Transit Westfalia
Silnik: 2,2 Duratorq TDCi 100 KM
Rocznik: 2012

Odświeżam temat, bo ten kierowca chyba zastosował metodę Cejrowskiego i to SKUTECZNIE!!!
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Walczmy więc o swoje! Pozdrawiam.j.
jgrz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-08-2016, 12:36   #15
damianisko5
ford::professional

Model: Focus MKI, Fiesta MK5
Silnik: 1,6/1,25
Rocznik: 2004/2000

Pytanie do podróżujących drogą E77 Małopolska między Pcimiem a Lubniem /kier. Rabka
Jakiej jest ograniczenie prędkości na tym odcinku / po zjechaniu z expresówki.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg lubien.jpg (97.3 KB, 62 wyświetleń)
damianisko5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-08-2016, 21:24   #16
labusm

Model: Mondeo MK V
Silnik: 1,5 EB
Rocznik: 2015

Tu kończy się ekspresówka za Lubniem już, Pcim został z tyłu.
Wcześniej jest ograniczenie do 60km/h, odwołania nie było ale skrzyżowanie właśnie minąłeś,( znak o skrzyżowaniu był) więc uważam, że za skrzyżowaniem, które ograniczenie odwołało jest już 90km/h.
Za kawałek jest początek terenu zabudowanego, tam już tylko 50km/h i stoi od chyba zeszłego roku fotoradar, więc jeśli o to pytasz..... to wiadomo
labusm jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-08-2016, 08:47   #17
damianisko5

Dzięki, jechałem tam pod koniec czerwca i dostałem fotkę od GITD . Byłem pewien. że jest znak ograniczenia 60 km/h - w piśmie stoi ,że przekroczyłem 50 km/h. Niestety zapis z mojej kamerki samochodowej już dawno nadpisany. Oglądałem googlemaps, nie widać żadnych znaków ograniczenia ani terenu zabudowanego / chyba, że się mylę ?
edit

Wielkie dzięki Labusm - miałeś rację ; jest ograniczenie do 60 km/h a potem znak teren zabudowany.
Udało mi się zdobyć nagranie kamerki z 12.08.16/ z jazdy do Krakowa ale i tak dokładnie widać owe znaki i żółty fotoradar.

Ostatnio edytowane przez damianisko5 ; 13-08-2016 o 17:43
Stary 16-08-2016, 13:14   #18
ChuckB
ford::amateur

Imię: Jan
Model: Mondeo
Silnik: 1,8
Rocznik: 2007

Tak z innej beczki, pewnie nie raz się wam zdarzyło zaparkować "na szybko" pod marketem albo samemu wpieniać się jak ktoś inny stoi na dwóch miejscach. Dowiedziałem się ostatnio od znajomego ze straży miejskiej, że jeżeli wyznacznikiem miejsca jest czerwona kostka brukowa, to policja nie ma prawa wlepić nam mandatu. Istotna jest tylko biała linia. Czy to dobrze czy źle oceńcie sami
ChuckB jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-08-2016, 13:35   #19
no_fear

Imię: Rafał
Model: MK2
Silnik: 2.3 + LPG
Rocznik: `00

Cytat:
Napisał damianisko5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki, jechałem tam pod koniec czerwca i dostałem fotkę od GITD . Byłem pewien. że jest znak ograniczenia 60 km/h - w piśmie stoi ,że przekroczyłem 50 km/h. Niestety zapis z mojej kamerki samochodowej już dawno nadpisany. Oglądałem googlemaps, nie widać żadnych znaków ograniczenia ani terenu zabudowanego / chyba, że się mylę ?
edit

Wielkie dzięki Labusm - miałeś rację ; jest ograniczenie do 60 km/h a potem znak teren zabudowany.
Udało mi się zdobyć nagranie kamerki z 12.08.16/ z jazdy do Krakowa ale i tak dokładnie widać owe znaki i żółty fotoradar.
dałeś sobie zrobić foto żółtym, doskonale oznakowanym, fotoradarem ?
o ile przekroczyłeś ?
no_fear jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-08-2016, 17:08   #20
damianisko5

To już historia, tak, dałem o 5,30 rano, szarówka, kiepsko oznakowanym. Zwykle dostrzegam takie rzeczy, tym razem zagapiłem się. O 25 km.
W kierunku Zakopca wtedy w czerwcu mogło być zupełnie inaczej niż 12 sierpnia w jasny słoneczny dzień.
Odpowiedz

Zasady postowania