Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-08-2016, 18:50   #1951
siebek
ford::advanced

Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

U mnie po ponad roku i 25.000km nie ma rys na tych plastikach ale żona mówi, że ja przesadnie dbam o samochód.

Ciekaw jestem czy ten problem występuje w nowym Passacie. Tam przecież w Highline pół deski jest w piano black...

Stary 13-08-2016, 19:54   #1952
tomsiw
ford::average

Model: Ford Mondeo MK5 (LB)
Silnik: 1.5L EB 160KM A6
Rocznik: 2015

U mnie po roku i prawie 40 tys również nie ma żadnych rys. Myślę że trzeba naprawdę zarzynać wnętrze żeby je porysować. Tak na marginesie, takie same plastiki są na zewnątrz, na slupkach drzwi pomiędzy bocznymi szybami. One również u mnie nie mają żadnych rys mimo np mycia tylko w myjniach automatycznych
tomsiw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-08-2016, 08:56   #1953
stefanb

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB

Powiedzmy sobie szczerze - umieszczenie tego błyszczącego plastiku na tunelu środkowym, gdzie często odkładamy np. klucze, albo opieramy na podłokietniku rękę z jakimś zegarkiem/biżuterią, itp. jest pomysłem debilnym. Na niemieckim forum koleś pokazał jak okleił sobie ten plastik taką folią: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Tu cały wątek, niestety żeby obejrzeć obrazki trzeba się zarejestrować (ew. jak ktoś mi powie jak dodać załącznik tu na FCP, to wkleję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Pzdr
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-08-2016, 09:10   #1954
tomsiw

Ja się strasznie obawiałem tego plastiku na początku ale po roku widzę że nie ma się czego bać.
Ja samochód użytkuję normalnie - opieram o ten plastik rękę z metalowym zegarkiem, czasem stukają po nim guziki marynarki lub jakieś zameczki kurtki. Kluczy czy telefonu na niego odlozyc nie sposób, zatem zwykle lądują w uchwytach na kubki. Tak jak pisalem wcześniej, ten sam plastik jest na zewnątrz i tam również mi się nic nie dzieje. @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - Tobie ten plastik tak bardzo się rysuje? A co z tym na zewnątrz?
Stary 14-08-2016, 09:15   #1955
stefanb

Cytat:
Napisał tomsiw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja się strasznie obawiałem tego plastiku na początku ale po roku widzę że nie ma się czego bać.
Ja samochód użytkuję normalnie - opieram o ten plastik rękę z metalowym zegarkiem, czasem stukają po nim guziki marynarki lub jakieś zameczki kurtki. Kluczy czy telefonu na niego odlozyc nie sposób, zatem zwykle lądują w uchwytach na kubki. Tak jak pisalem wcześniej, ten sam plastik jest na zewnątrz i tam również mi się nic nie dzieje. @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - Tobie ten plastik tak bardzo się rysuje? A co z tym na zewnątrz?
Ja jeszcze nie mam Mondeo, więc jeszcze nie wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale generalnie uważam, że ten plastik jest tam narażony na zarysowania i wolałbym tam mieć coś matowego. Być może faktycznie żeby go zarysować, to trzeba się mocno postarać. Ja akurat standardowo trzymam we wgłębieniu w tunelu klucze z pilotem do garażu, więc zobaczymy jak to będzie...

Pzdr
Stary 14-08-2016, 09:16   #1956
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Ja tam mam klucze z pilotem, kartę do szlabanu i przez pół roku nawet ryski nie ma. Bez paniki. :-)
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-08-2016, 10:03   #1957
tomsiw

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - Jeszcze nie masz Mondeo a już narzekasz na jego jakość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Wybacz ale nie mogłem się powstrzymać od tej uwagi.
Stary 14-08-2016, 10:15   #1958
stefanb

Cytat:
Napisał tomsiw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - Jeszcze nie masz Mondeo a już narzekasz na jego jakość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Wybacz ale nie mogłem się powstrzymać od tej uwagi.
😊 Nie narzekam, wręcz przeciwnie. Ale niektóre rzeczy mogłyby być zrobione lepiej - np. wlaśnie ten plastik albo wykończenie pod wykładziną bagażnika w hatchbacku.

Pzdr
Stary 14-08-2016, 10:35   #1959
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Ten plastik naprawdę jest ok.
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-08-2016, 12:10   #1960
robert2

Imię: Robert
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI180km
Rocznik: 2016

No to chyba mam pecha, moje plastiki nie są tak trwałe jak wasze na moich widać kilka rysek i na zewnętrznych też może jakaś niedoróbka produkcyjna inna data produkcji,mój był produkowany w maju koledzy którzy mają produkcję w 05 2016 proszę zerknijcie jak jest u was.
robert2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania