Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-08-2016, 11:30   #21
Lukasz2525
ford::expert

Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Jak wyłączyć swiatła pozycyjne...

Boze , co za marudy . I sasiad emeryt co dobrego auta nie widzial . A na przyklad moja ciocia ma hyundai'a i on zapala komplet pozycji plus mijania , i co o tym powiesz ?

Lukasz2525 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2016, 11:34   #22
orczyk5
ford::average

Model: Focus HB
Silnik: 1.5 Ecoboost
Rocznik: 2016

Może jednak nie tak ledwo świecą skoro sąsiad widział. I może kiedyś w lesie, autostradzie czy gdziekolwiek uratuje Ci to życie.
orczyk5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2016, 11:48   #23
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023

Podobnym bezsensem jest doswietlanie zakretu z przeciwmglowego, ale ludziskom sie podoba. Zdaje sie, ze im wiecej swiatelek wszelkiej masci naokolo, tym bardziej sie ciesza. Na bambuku pt. "Bezpieczenstwo" mozna dzisiaj zbijac wielgachne kokosy i (prawie) wszyscy sa szcesliwi.

No i najpodstawowsza podstawa myslenia jest taka, ze wlaczone swiatla ratuja zycie, ale juz przekroczona predkosc wcale go nie odbiera.

Ostatnio edytowane przez weuek ; 15-08-2016 o 11:55
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2016, 11:54   #24
orczyk5

Poduszki powietrzne też są bez sensu skoro codziennie ich nie używasz? A może nawet nigdy a montują ich zaraz więcej. Świat idzie do przodu i nawet jak tego nie zaakceptujesz....to nie stanie z tego powodu. A rzeczy stają się użytkowe z zaplanowaną opcją wymiany (jakoś nikogo nie dziwi wymiana komórki na nową po 2 latach a już akumulator po 4-5 jest zdziwieniem).
Stary 15-08-2016, 11:57   #25
weuek
Zablokowany

Nie wymieniam telefonu co dwa lata, bo zupelnie nie mam takiej potrzeby. Pogon za coraz nowszym modelem wszystkiego to dowod na przezarcie konsumpcjonizmem - nigdy nie jest dosc nowosci, zawsze glod nowych wygod rozsadza umysl.

No i wszelkie "podazanie" za zbukami, moda, trendami, stylami i innym barachlem to taka choroba, ktora sobie zwe "kopizmem" (tj. rob jak inni).

Ostatnio edytowane przez weuek ; 15-08-2016 o 12:00
Stary 15-08-2016, 12:14   #26
orczyk5

Jak dla mnie możesz mieć komputer z Windows 98, Nokie 6310 ale to nie znaczy, że inni nie chcą mieć nowszych rozwiązań. Jakbyś sobie nie tłumaczył (kopizm,konsumpcjonizm itp) to często spowodowane jest to zwyczajnym banalnym.....że Cię nie stać na to, ale wtedy piszesz ja tego nie potrzebuje. Mnie nie stać niestety na Ferrari (też na pewno świecą się lampki, dużo pali i jest niepraktyczny) ale nie mowię, że to badziew i naciąganie frajerów na wydatki. A to na co dzisiaj nas biedniejszych nie stać jest montowane w S klasach, 7 i innych samochodach premium. A po jakimś czasie te rozwiązania trafiają do naszych budżetowych kompaktów
Stary 15-08-2016, 12:24   #27
weuek
Zablokowany

Nie, nie mam kompleksu na punkcie tego, ze mnie nie stac. Bo nie stac mnie na wile rzeczy, ale najpierw to sie zastanawiam czy mi czegos rzeczywiscie potrzeba. Podam ci konkretny przyklad: stac mnie na telewizor, a go nie mam, bo nie potrzebuje.

A po tych wndowsie 98 i 6310 widac, ze masz ograniczone pole wyboru do tego, co "dyktuje" trendy na rynku. :-) (telefonu z win, androidem czy iosem tez nie mam)
Stary 15-08-2016, 12:31   #28
juri2069
ford::expert

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014

Akumulator nie zawsze siada po 4-5 latach. Patrzcie na przebiegi. Jeśli robisz rocznie 200 kkm to po roku - półtora wysiądzie. Nic nie jest wieczne. A jeżdżąc 10 kkm rocznie wytrzyma ci 10-12 lat.
W dużym fiacie ponoć dobrze było mrugnąć światłami przed zapaleniem, aby pobudzić akusa. Popatrzcie , te żaróweczki już go pobudzają i nie musicie mrugać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2016, 12:39   #29
GHIA 06
ford::beginner

Imię: Darek
Model: Focus
Silnik: 1.8TDCI
Rocznik: 2006
Smile Odp: Jak wyłączyć swiatła pozycyjne...

Po przeczytaniu tego forum to dzisiaj zostawiam światła pozycyjne wł.na stałe przecież nic się nie stanie a sąsiadów szlk trafi że mam taki bajer.
GHIA 06 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2016, 14:10   #30
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020

Zestaw audio w samochodzie pobiera więcej prądu niż palące się przez chwilę (z pewnością nie 15 minut) światła postojowe - łącznie jakieś 25W z lampką wnętrza. W moim przypadku nawet mniej, bo z tyłu mam fabryczne ledy.

Czyli należy zacząć od eliminacji tych bardziej obciążających akumulator - np. radio. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Już nie przesadzajcie z tą dbałością o akumulator. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania