![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#371 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
|
Cytat:
Tapnięte z Szajsunga MkIV
|
|
|
|
#372 | |
|
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Cytat:
1) na jezdni jednokierunkowej; 2) na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku. O to mi chodziło tylko napisałem w skrócie. |
|
|
|
|
|
|
#373 | |
|
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024
|
Cytat:
Ja mam aktywny tempomat - to co napisałeś to przeżywałem na naszych nielicznych highway'ach dziesiątki razy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam ustawioną standardową (bezpieczną) odległość, przy 100-140 km/h to jakieś 50 metrów odstępu. Wiadomo że tempomat nie reaguje w ułamku sekundy. Zanim mi ktoś zjedzie to minie 2-3 sekundy zanim mi auto przyspieszy a ten z tyłu już mruga światłami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#374 | |
|
Prawie Moderator...
![]() Zarejestrowany: 07-04-2008
Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017
|
Cytat:
Dopuszczalność prawna jest ale nie dorabiajmy do tego uzasadnień tak jak to w przytoczonym artykule zostało zrobione...
|
|
|
|
|
#375 | |
|
|
Cytat:
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] To nie żadne dorabianie a ich interpretacja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Może i nie było w przepisach napisane, że uporczywe zajmowanie lewego pasa jest wystarczającym powodem ale jest społecznie uzasadnione Tapnięte z Szajsunga MkIV
126p --> MkI 1.8TD --> ST220 STach --> ST220 STach II --> MkIV 2.5T Tit S Ostatnio edytowane przez Juzek ; 20-08-2016 o 18:14 |
|
|
|
|
|
|
#376 |
|
![]() Imię: Stachu
Model: Kuga II 4x4
Silnik: 2,0 180 PowerShift
Rocznik: 2016
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
.
|
|
|
|
#377 |
|
|
Sześć postów wyżej spójrz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tapnięte z Szajsunga MkIV
|
|
|
#378 | |
|
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
ciekawy cytat z tego artykulu:
Cytat:
Ale osobiscie mysle ze lepiej zaswiecic swiatlami niz przeprowadzac ryzykowny manewr wyprzedzania z prawej. Szczegolnie na autostradzie.
|
|
|
|
#379 | |
|
![]() Imię: Stachu
Model: Kuga II 4x4
Silnik: 2,0 180 PowerShift
Rocznik: 2016
|
Już się pogubiłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Temat ten przerabiany był już kilka razy właśnie z tymi cytatami. Nie zaszkodzi przytoczyć jeszcze raz, skoro nie dociera. Jakoś ostatnio nie mam czasu śledzić tworzonych tutaj doktoratów. Ciekawy post napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cytat:
.
|
|
|
|
|
#380 |
|
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Teraz trochę mi wstyd za to co napisałem, ale kurcze miałem wrażenie że większość kierowców wyzwala z siebie agresję, kompletny brak cierpliwości i całkowity brak zrozumienia wobec innych na drodze. Coś w stylu: Ja jadę więc wszyscy z drogi. Każdy ponad każdym i tym podobne. Jakby od tych kilku kilometrów na godzinę więcej zależało czyjeś życie. Ostatnio znowu trafiłem na nowy odcinek youtubowej serii "Polskie drogi". I w kolko zawsze zastanawiam się co kieruje ludźmi którzy na zwężce mając kierowcę obok o pol samochodu przed nimi, który zmienia pas ruchu na ich pas, to zamiast delikatnie popuścić i kulturalnie przejechać ten moment to trąbią i wyjeżdżają gościowi w prawe tylne nadkole. Na serio? :-/
|
|
|
|
![]() |
|
|
|