Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-08-2016, 10:38   #2031
juri2069
ford::expert

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał siebek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie strasz przeglądających ten wątek, bo jeszcze ktoś pomyśli że te problemy dotyczą wszystkich Mondeo Mk5
A niech ludzie wiedzą , że kupując auto za 80 , 100 , 120 , 150 tys mogą spodziewać się ubytku płynu chłodniczego , oleju , problemów z elektroniką.
Śmiech na sali , że kupując nowego forda , niekoniecznie mondeo , trzeba dolewać olej i co tydzień sprawdzać płyny eksploatacyjne . Nie tędy droga. Co z tego , że palą mniej , są nowocześniejsze itd?

Gdyby ludzie mieli takie problemy np z a6 to myślicie , że by kupowali auta po 200-300 tys zł? Nie po to się tyle wydaje...
Oczywiście , mondeo to klasa niżej od a6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-08-2016, 11:20   #2032
stefanb
ford::advanced

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015

Jaka marka w takim razie produkuje samochody, które gwarantują po zakupie calkowicie bezproblemową eksploatację w każdym egzemplarzu? Jaki samochód w klasie i cenie Mondeo zapewnia równie wysoki komfort jazdy, a jednocześnie będzie po zakupie w 100% bezproblemowy, ewentualnie będą go trapiły problemy mniejszego kalibru?
A twierdzenie, że marki Premium typu Audi nie sprawiają problemów i nie mają wad jest po prostu śmieszne. Ja nie twierdzę, że Mondeo to idealny samochód, ale w tej chwili wydaje mi się stosunkowo najmniejszym złem...

Ostatnio edytowane przez stefanb ; 21-08-2016 o 11:24
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-08-2016, 11:46   #2033
piotrfocustdci

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał stefanb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jaka marka w takim razie produkuje samochody, które gwarantują po zakupie calkowicie bezproblemową eksploatację w każdym egzemplarzu? Jaki samochód w klasie i cenie Mondeo zapewnia równie wysoki komfort jazdy, a jednocześnie będzie po zakupie w 100% bezproblemowy, ewentualnie będą go trapiły problemy mniejszego kalibru?
A twierdzenie, że marki Premium typu Audi nie sprawiają problemów i nie mają wad jest po prostu śmieszne. Ja nie twierdzę, że Mondeo to idealny samochód, ale w tej chwili wydaje mi się stosunkowo najmniejszym złem...
Ja bym pewnie wymienił Avensisa, ale dla mnie auto kompletnie bez wyrazu. Typowe praktyczne wozidło, zresztą podobnie jak Skoda - ta akurat wg mnie dla działkowiczów do wożenia własnoręcznie zebranych mirabelek 😆.

Czytałem ostatnio w 1 z tańszych gazet moto o nowym Audi chyba Q5. Skarżył się użytkownik - lista problemów i dziwnych patentów miała kilkanaście punktów. Nie chciałbym tego doświadczać. Na pewno w Mondeo tyle nie było, mimo drobiazgów o których piszą tu Koledzy.

Ostatnio edytowane przez piotrfocustdci ; 21-08-2016 o 11:49
piotrfocustdci jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-08-2016, 11:48   #2034
juri2069

Ale mnie bardzo się podoba i pewnie kiedyś zmienię na czwarte już mondeo i pewnie mk5.
No ale... Czy myślisz , że jak jakiś prezesik kupuje sobie auto za 300 klocków to po to by do niego zaglądać co chwila czy coś mu nie cieknie lub ubywa?
300 klocków to taka bida na prezesika , a te limuzyny? Mają silniki od 2.0 do 6.3. Myślisz , że w Sklasie , a8 czy bmw7 gościówa otwiera co tydzień maskę w obawie czy aby mu czegoś nie ubyło? Poza jakimś farfoclem by wlać płyn do spryskiwaczy nic tam nie ujrzysz pod maską. Ale po co czegoś szukać? W takiej klasie to nie ma mowy o dziadostwie

Po prostu są auta dla bogatych super wykonane i są dla reszty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 21-08-2016, 12:04   #2035
kaan1

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale mnie bardzo się podoba i pewnie kiedyś zmienię na czwarte już mondeo i pewnie mk5.
Myślisz , że w Sklasie , a8 czy bmw7 gościówa otwiera co tydzień maskę w obawie czy aby mu czegoś nie ubyło? Poza jakimś farfoclem by wlać płyn do spryskiwaczy nic tam nie ujrzysz pod maską. Ale po co czegoś szukać? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ma czujnik i jedzie z tym do serwisu i za to tyle płaci. Potem płaci drugi raz w serwisie. Właściciel Mondeo, musi to sobie sam sprawdzić i ma szansę w serwisie nie zapłacić. Ale kto bogatemu zabroni ...
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-08-2016, 12:06   #2036
juri2069

No tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 21-08-2016, 12:11   #2037
stefanb

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No ale... Czy myślisz , że jak jakiś prezesik kupuje sobie auto za 300 klocków to po to by do niego zaglądać co chwila czy coś mu nie cieknie lub ubywa?
300 klocków to taka bida na prezesika , a te limuzyny? Mają silniki od 2.0 do 6.3. Myślisz , że w Sklasie , a8 czy bmw7 gościówa otwiera co tydzień maskę w obawie czy aby mu czegoś nie ubyło? Poza jakimś farfoclem by wlać płyn do spryskiwaczy nic tam nie ujrzysz pod maską. Ale po co czegoś szukać? W takiej klasie to nie ma mowy o dziadostwie

Po prostu są auta dla bogatych super wykonane i są dla reszty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja myślę, że to jest mylne wyobrażenie, trochę jak twierdzenie, że np. "w Ameryce to jest tak super, a u nas tak źle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum."
Wystarczy poczytać wątek o problemach w aktualnym BMW 5:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], żeby się przekonać, że nawet prezesi miewają pod górę...

Bump: Znalazłem fajną stronę, na której gość opisuje swoje doświadczenia z Mondeo - taki test długodystansowy, robiony przez użytkownika:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Niestety jest tylko po niemiecku, natomiast podsumowując krótko - jest to b. bogata wersja, Diesel 180KM, w ostatnim raporcie (z lipca) miał przejechane 35 tys. km, jak do tej pory zauważył dwa problemy:
- raz przy ruszaniu spod świateł automat się (cytuję) "jakby zadławił przy zmianie biegu z 1 na 2". Wrażenie jakby samochód na moment stracił moc i dopiero po chwili skrzynia się pozbierała.
- trzeszcząca listwa w drzwiach pasażera - ta na górze, przy klamce. Podobno zdarza się przy oświetleniu ambientowym - poprawione na przeglądzie.

Poza tym - jeździ...
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-08-2016, 12:26   #2038
juri2069

A no niby racja. Ogólnie to poza jedną zajechaną a8 która piła olej jak napalona to przez 11 lat nigdy w żadnym samochodzie nic nie dolewałem ani nie szukałem wycieku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ( w tym 3 mondea )

Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 21-08-2016 o 12:29
Stary 21-08-2016, 12:31   #2039
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32

Jak ktoś myśli że remium to nic się nie dzieje, to niech poczyta na forach np Audi. Czytałem bo zastanawiałem się nad używką A6 3,0 TDI i jak poczytałem to sobie odpuściłem.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-08-2016, 12:37   #2040
juri2069

No bo nikt nie sprzedaje używki a6 2-3 letniej z przebiegiem 50 kkm . Tym bardziej 225 czy 240 koni w dieslu.
Nikt nią do kościoła nie jeździł. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja bym zamykał licznik co drugi dzień Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania