![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Niestety focus mk2 lift to dość głośny samochód ale dlatego, że poskąpiono na wygłuszeniu. Szczególnie grodzi silnika. Mata w kabinie sięga do połowy wysokości. I za ten element proponuję najpierw się zabrać. Można też dołożyć tzw. rzemieślniczą osłonę spodu silnika oraz wygłuszenie maski. Zrobienie tych 3 modów jednocześnie da jakiś efekt.
Faktycznie, gdy przesiadłem się z mk2 na mk3 - nastała względna cisza w kabinie. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::average
![]() Imię: Prawoimotoryzacja
Model: Focus 2 FL
Silnik: 1.6 16v 100 KM
Rocznik: 2008
|
Mam wrażenie, że Mk 2 był lepiej wyciszony od Mk2 fl.
|
|
|
#33 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-12-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 Benzyna 100km
Rocznik: 2006
|
Mk2 1.6 przed liftem tez daje po uszach ale jak sie zbiera to nawet fajnie gra.lipa tylko ze przy 3k jest tak jakby koniec obrotow a pod 4k i dalej juz jest ciszej.autostrada i predkosci powyzej 140 no to juz jest głośno ale w moim starym mk1 1.8 tddi tez nie było cicho.
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Cytat:
Jednak po przesiadce do mk3 (kosiarka 1.0EB) jest zdecydowanie ciszej. Myślę, że sami się zreflektowali z powodu krytyki. Ostatnio edytowane przez p.saw ; 24-08-2016 o 22:26 |
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
A przedliftowy ma cokolwiek naklejone na tylnych nadkolach od strony bagażnika? Bo wersja 2008-11 jest tam zupełnie łysa.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: brak
Silnik: brak
Rocznik: 1993
|
Co do wyciszania mam parę pytań.
Co byście brali za priorytet do wyciszenia matą tak by efekt był widoczny (nie musi to być od razu wyciszenie na poziomie super klasy limuzynyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale chociaż tak by nie dostać pierdolca na autostradzie !!!!!!!) Sam raczej nie będę go wykładał matą tak wiec oddam go zapewne do jakiegoś mechanika lub lakiernika/blacharza ale nie wiem czy sam mam kupować matę czy oni będą wiedzieli jakiej użyć na ten samochód co ?? A i jak bym miał sam kupować to ile tej maty? Auto raczej trzymam na dworze i czy przy dużych upałach i przy rozgrzanym silniku mata ta nie zacznie się jakoś topić czy coś? AA i ile według was wydam na takie wyciszenie? Ostatnio edytowane przez Michasio ; 27-08-2016 o 01:45 Powód: dopiska |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-08-2011
Model: Ford Mondeo MKII Ghia X
Silnik: 1,8 16V
Rocznik: 2000
|
Cytat:
Wyklikane z Szajsunga |
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zablokowany
Model: Ford Focus ST [MKII]
Silnik: mocny - jakieś 280KM
Rocznik: 2010
|
W imieniu użytkowników wersji ST i RS powtarzam - dramatyzujecie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-06-2005
Model: Focus HB
Silnik: 1.5 Ecoboost
Rocznik: 2016
|
Kolego Filuś a w jakich samochodach na autostradzie nie dostajesz pierdolca, żeby było do czego porównać? Wszystkimi samochodami jeździłem ponad 140 na godzinę i nigdy nie przyszło mi do głowy, że może to AŻ tak przeszkadzać. Zawsze mam włączone radio i słucham muzyki. W 16 letnim samochodzie to albo sam zrobisz albo tanio nie będzie. Chociaż przekonany jestem, że w nowym miałbyś problem bo różnica nie jest aż tak duża w głośności. Ale nie jesteś sam na tym świecie z takim "problemem". Tutaj masz rozwiazanie i cennik [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]....
|
|
|
|
![]() |
|
|
|