![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-02-2012
Model: Transit
Silnik: 2.4 TDDI D4FA
Rocznik: 2000
|
![]()
Witam wszystkich
Mam Transita z 2001 i chcę zamontować radio. Niestety wiązka do radia ma odciętą kostkę i nie potrafię określić przeznaczenia przewodów. Szperałem w necie ale znalazłem tylko rozpiski pinów w kostkach. Czy ma może ktoś oznaczenia kolorów kabli? Z góry dzięki |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
![]()
Kiedyś już komuś podawałem jaki przewód do czego jest a modelu Mk6 - ale nie mogę odnaleźć tego wątku...
Rysunek podaję z przyklejonego wątku, a kolory przewodów wiązki są (u mnie) następujące: 1. pomarańczowo-czarny 2. zielono-czarny 3. zielono-żółty 4. zielono-czarny 5. brąz 6. zielono-czarny 7. brak przewodu ===================== 8. biały 9. szary 10. fioletowo-biały 11. biało-szary 12. biało-czerwony 13. szaro-czerwony 14. biało-czarny 15. szaro-czarny Ponieważ w wiązce są aż trzy przewody zielono-czarne, w tym dwie masy i jeden podświetlenie panelu radia - musisz próbnikiem z żarówki stwierdzić doświadczalnie, na którym z nich pojawia się napięcie po włączeniu świateł pozycyjnych. To będzie przewód idący do pinu nr 4. Jeżeli się pomylisz - zrobisz zwarcie... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#3 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-02-2012
Silnik: 2.4 TDDI D4FA
Rocznik: 2000
|
![]()
Serdeczne dzięki za pomoc.
Radio podłączone i działa. Jednak kable u mnie były nieco inne: pomarańczowo-czarny -> +12V, zielono-czarny -> +12V podświetlenia panelu, dwa zielono-brązowe -> obydwa masa, biały i szary -> lewy przód głośników, biało-czerwony i szaro-czerwony -> prawy przód głośników, niebiesko-żółty -> masa, ale podłączeniu miernika okazało się (razem z +12V), że po włączeniu zasilania napięcie na niej zanikało. I to wszystko co było. Niestety nie udało mi się stwierdzić, na których kablach jest + i - głośników. Podłączyłem metodą prób i błędów kierując się subiektywnym wrażeniem podczas odsłuchu. Ostatnio edytowane przez 501456 ; 11-10-2016 o 17:14 |
![]() |
![]() |