Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-09-2016, 09:28   #1
grzes1d
ford::beginner

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2011
Domyślnie Chińskie zestawy multimedialne - navi, dvd itp - warto?

Witam
Znalazłem na najpopularniejszym portalu aukcyjnym w Polsce ofertę zakupu zestawu multimedialnego za około 1500 zł, coś takiego jak poniższa oferta:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Wygląda fajnie - parametrowo. Android, mocny procek, sporo ram, wewnętrzna pamięć, porty usb, sloty pamięci... no wygląda wypaśnie.

Tylko czy ktoś z tego korzystał widział dotykał (bez zbereźnych podtekstów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )?

Jest to trwałe, dobrze gra? nie psuje się? Szukam zastepstwa dla swojego Sony w S-MAX...

grzes1d jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-09-2016, 09:50   #2
jirys

Model: Galaxy
Silnik: 1.6 TDI
Domyślnie Odp: Chińskie zestawy multimedialne - navi, dvd itp - warto?

fajne radijko :

jirys jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-09-2016, 10:38   #3
rumunn95

Hej chinskie radyjka ladnie swieca i maja duzo bajerow ...To chyba tyle z plusow. Jezeli nie zalezy ci na jakosci dzwieku to bierz bedziesz Pan zadowolony

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-09-2016, 10:55   #4
grzes1d

Cytat:
Napisał jirys Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
fajne radijko :

Niestety nie pasuje kształtem do mojego auta.

Bump:
Cytat:
Napisał rumunn95 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hej chinskie radyjka ladnie swieca i maja duzo bajerow ...To chyba tyle z plusow. Jezeli nie zalezy ci na jakosci dzwieku to bierz bedziesz Pan zadowolony

Ale masz jakieś doświadczenia z tym radiem? czy piszesz ogólnie o chińskich produktach? Jak wiemy 80% rzeczy sprzedawanych jest z chin. Są produkty lepsze i gorsze - wiadomo. Nawet topowe marki wykonują produkcję w chinach.
Stary 27-09-2016, 11:01   #5
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023

Tu jest mowa o produkcie bezmarkowym/bezimiennym. Sprawdź sobie ile kosztują te markowe o zbliżonych parametrach do tej kolorowej zabawki. Tu nie podają S/N ratio, bo... wstyd i jakiś nieco kumatszy klient od razu zamknąłby stronkę z opisem tego cacka. ;-)

Ostatnio edytowane przez weuek ; 27-09-2016 o 11:04
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-09-2016, 11:06   #6
rumunn95

Cytat:
Napisał grzes1d Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety nie pasuje kształtem do mojego auta.

Bump:
Ale masz jakieś doświadczenia z tym radiem? czy piszesz ogólnie o chińskich produktach? Jak wiemy 80% rzeczy sprzedawanych jest z chin. Są produkty lepsze i gorsze - wiadomo. Nawet topowe marki wykonują produkcję w chinach.
Z tym nie koniecznie ale mialem kilka w rekach z panelem chowanym jak i 2din i kazde gralo kiepsko ale fajerwerki typu kamera cofania ( nie potrzebuje umie cofacGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) czy tuner dvbt dzialaly ok

Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-09-2016, 11:17   #7
bodzio17
ford::average

Imię: Wojtek
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2015

Osobiście użytkuję coś takiego [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tylko w wersji z Winzgrozą, a nie androidem, gra przyzwoicie, mam porównanie bo w S-Maxsie mam fabryczne CD6000, a w Focusie to co pisałem. Natomiast jeśli chodzi o model, który podajesz to chyba będzie problem ze sterowaniem z kierownicy, bo komunikacja idzie przez szynę CAN, a w opisie aukcji na ten temat nic niema - to zakładam że nie działa. Jak ma działać wszystko to musisz ograniczyć poszukiwania do radia dedykowanego do auta. Z tego co pamiętam z chińskich m.in. EONON robił dedykowane fordowskie.
bodzio17 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-09-2016, 12:16   #8
grzes1d

Cytat:
Napisał bodzio17 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Osobiście użytkuję coś takiego [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tylko w wersji z Winzgrozą, a nie androidem, gra przyzwoicie, mam porównanie bo w S-Maxsie mam fabryczne CD6000, a w Focusie to co pisałem. Natomiast jeśli chodzi o model, który podajesz to chyba będzie problem ze sterowaniem z kierownicy, bo komunikacja idzie przez szynę CAN, a w opisie aukcji na ten temat nic niema - to zakładam że nie działa. Jak ma działać wszystko to musisz ograniczyć poszukiwania do radia dedykowanego do auta. Z tego co pamiętam z chińskich m.in. EONON robił dedykowane fordowskie.
Model który podałeś wygląd identycznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak ten z tamtej aukcji.
Dzięki za tego Eonon poszukam.
Najgorsze jest to że wkurza mnie moje sony - mam zmieniarkę w niej na 6 płyt - i często się rysują te płyty i często zdarza się że piosenki się przerywają albo tak dziwnie przeskakują (nie na wszystkich płytach). Dlatego pomyślałem o urządzeniu z usb albo slotem karty żeby odtwarzać muzykę. w sumie navi ie potrzebuję...
Chyba że ktoś ma w cenie do około 1000- 1500 radio pasujace do ramki w S-Maxie rocznik 2011 które odtwarza z usb albo karty...
Stary 27-09-2016, 12:18   #9
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023

A bluetooth masz? Mógłbyś podmienić moduł na taki z USB.
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-09-2016, 12:49   #10
grzes1d

Nie mam bluetooth'a...
Odpowiedz

Zasady postowania