![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sebastian
Model: FF MK3
Silnik: 2,0
Rocznik: 2012
|
Na wstępie cześć Wszystkim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój problem może i jest banalny, ale nie wiem jak wymienić żarówkę w tylnej klapie. Pojechałem do Norauto ale 3 "speców" rozłożyło ręce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chcąc wymontować lampę (bo chyba od zewnątrz się tego rozebrać nie da) odkręciłem jeden motylek znajdujący pod plastikową klapką, ale lampa nadal trzymała się od zewnętrznej strony. Odkręciłem tą klapkę: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Gdzieś to się jeszcze trzyma, czy wyrywać? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() Imię: Piotrek
Model: Ford Focus Mk1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2000
|
Wejdz tutaj:[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
powinienes miec w instrukcji ifo o demontazu lampy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
Tak wygląda lampa od tyłu foto z allegro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 27-09-2016 o 22:50 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: FF MK3
Silnik: 2,0
|
Piotr,sprawdzałem i w oryginale instrukcji i w necie, ale wszędzie piszą tylko o 4 i 5 drzwiowych, a to nijak ma się do kombi.
Artur czyli wygląda na to że jest jeden motylek... Ktoś powyżej napisał o 2 motylkach a i tak ułamał lampę... Pytanie czy tam jakichś kołków nie ma które to trzymają Ostatnio edytowane przez Seba_wawa ; 28-09-2016 o 08:08 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Witam
To ja pisałem o 2 motylkach => dwa motylki są w reflektorze który jest montowany w błotniku Natomiast kolega pyta, o drugą cześć reflektora => czyli element montowany w klapie Poza motylkami, w lampie są metalowe bolce, które są wciskane w gumowe pierścienie nadwozia => na skutek tego, reflektor trzyma się mocno nadwozia => mnie, nie udało się wyjąć tylnej lampy pozdrawiam Arturek
|
|
|
#16 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: FORD FOCUS MK3 2011+
Silnik: 1.6TDCI 140kM
|
można poprostu wymienić lampy tylne na led czy nie?
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::advanced
![]() Imię: TOMASZ
Model: FF3 FL
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
|
hej wszystkim, otóż podłączę się pod temat, wymieniłem zwykłe żarówki na ledy i pojawiło się żarzenie. moje pytanie brzmi czy jesli zamiast zarówek led wymienię całą lampę na ledową to będzie plug&play czy trzeba jechać pod kompa i coś zmieniać w ustawieniach? teraz przód i tył są zwykłe podstawowe lampy. Szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie właśnie.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: FORD FOCUS MK3 2011+
Silnik: 1.6TDCI 140kM
|
czy lampa tylna na klapę led z focus mk3 będzie pasowała do klapy bagażnika focus mk3 lift?
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Witam
Czy chcesz wymienić 1 lampę czy wszystkie? Przy okazji liftu zmieniono np. kształt świateł cofania oraz kierunkowskazów w błotniku przed liftem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. po lifcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 06-04-2019 o 10:24 |
|
|
|