Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-10-2016, 22:44   #21
slawek-kali
ford::expert

Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
Domyślnie Odp: Kupno mondeo mk4 2.5 T

karmicie trolla... ponizej filmik auta ktore ogladalem i moge dac namiary oraz info.
cena 8000€

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

slawek-kali jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-10-2016, 22:59   #22
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał Krzak1
Wiadomo macie w tym interes, bo może namówicie kogoś z forum na Wasze usługi
To teraz to ci na pewno pomogą
ale on nie chce kupić auta, on chce sprzedać i pewnie wyszło że ma auta beee i teraz się odgryza. Wielu takich się pojawiło na forum i przepadło. Pozostały ich niechlubne auta z podanymi nr VIN.
Niech pisze co chce i tak admin zrobi porządek

Bump:
Cytat:
Napisał slawek-kali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
karmicie trolla... ponizej filmik auta ktore ogladalem i moge dac namiary oraz info.
na danie czegoś trzeba też sobie zasłużyć.
Stary 07-10-2016, 01:48   #23
Krzak1

Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2018

Cytat:
Napisał czeslaw555 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
on chce sprzedać i pewnie wyszło że ma auta beee
Są inne sposoby na sprzedanie samochodu uwierz mi. I tutaj się mylisz, byłem wcześniej już dość długo, dlatego wiem co w tym wątku się dzieje i szlag mnie chce trafić.

Przykład dzwoni do mnie facet " dzień dobry, ma Pan do zaoferowania samochód X, mam klienta, który jest zainteresowany Pana samochodem, ile dostanę jeżeli go przekonam aby samochód kupił?" Moja odpowiedź na takie pytanie " dzień dobry, g.... Pan dostanie, ponieważ klientowi zaproponuje wizytę w ASO w celu sprawdzenia samochodu, i przy okazji powiem jakiego to doradce sobie wybiera"

Oskarżanie mnie o cokolwiek, to jak opisywanie samochodu po zdjęciach z ogłoszenia = żenada.
Krzak1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-10-2016, 08:03   #24
vega

Model: Mondeo
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał Krzak1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w 90% przypadków wszystkie samochody są be.
Może dlatego, że 90% aut, o które ludzie się tutaj pytają, to "okazje", "igły" i "jedyne takie", pościągane jak najniższym kosztem przez swojskich biznesmenów na handel, a za którymi w 90% kryje się albo kręcony licznik, albo wypadkowe historia, albo wałek na vat.

Ja się nawet dziwię, że kolegom ciągle się chce wrzucać dla porównania linki do mobile.de, żeby sobie taki jeden z drugim popatrzyli, ile takie auta kosztują w DE, i jakim cudem po sprowadzeniu do PL są w podobnej cenie, lub często tańsze.
vega jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-10-2016, 08:17   #25
wojtekn
Moderator

Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000

Cytat:
Napisał Krzak1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miliony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy byłeś oglądać TEN konkretny egzemplarz? Jeżeli tak proszę podać wady przedstawionego przedmiotu i dowód na to, że tak jest, wtedy jest to rada wartościowa.
Cytat:
Jak by było moje, to bym go już dawno sprzedał.

Jak już wielokrotnie tutaj pisałem wcześniej, porady w tym dziale są tendencyjne i to widać. Podpowiada zawsze garstka "kolegów" i jakoś dziwne, że w 90% przypadków wszystkie samochody są be.

Wiadomo macie w tym interes, bo może namówicie kogoś z forum na Wasze usługi i akurat znajdziecie idealny samochód po 3 może 4 próbach (x ....zł)

To tak jak iść do sklepu Treka i zapytać czy Merida to dobra marka roweru, jakiej odpowiedzi się spodziewacie?
Tego nie, ale przez lata nic tam nie było dobrego a to o czymś świadczy.
Jak ci się nasze porady nie podobają to po co pytasz.
Ja w tym nie mam interesu pomagam na forum i poza za darmo nic za to nie biorę. Jest to moje hobby.
Więc proszę do mnie nie kierować takich uwag.
Ja już więcej nie będę sprawdzać dla ciebie aut nawet jak coś będę mieć bo moja pomoc jest be więc nie dziękuję.
Tyle z mojej strony.
wojtekn jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-10-2016, 10:57   #26
Paramedyk

Imię: Grzegorz
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009

Cytat:
Są inne sposoby na sprzedanie samochodu uwierz mi.
Oczywiście. Tzw. firmy "krzak" mają to opracowane do perfekcji...
Paramedyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-10-2016, 13:06   #27
Krzak1

Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2018

Cytat:
Napisał wojtekn Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak ci się nasze porady nie podobają to po co pytasz.
Nie wiem skąd od kilku postów, jest przekonanie, że ja o coś pytam? Sam sobie samochody sprawdzam bo mam taką możliwość.

Nie neguję, że coś z tymi samochodami jest nie tak, tylko zauważcie, że stłuczka stłuczce nierówna. Ja też sprzedaję samochody nie mam wygórowanych cen ale otwarcie już na drodze telefonicznej mówię, że coś z tym samochodem było robione, jak ktoś takiego samochodu kupić nie chce, to itak nie kupi.
Mam do tego zdjęcia, które pokazuję klientom i później dołączam do faktury jako dokumentacje, żeby mi później nikt nie zarzucił, że nie wiedział. Są to stłuczki nigdy nie naruszające konstrukcji samochodu. I jakoś znajdują się ludzie, którym to wogóle nie przeszkadza, ale przyjechali, obejrzeli, i są zadowoleni bo później dzwonią znajomi i też kupują.

Ale tutaj je.....cie po wszystkich handlarzach jak zło konieczne.

Z resztą ciekaw jestem ile razy już tak było, że jeden z drugim opisali samochód żeby broń boże go nie kupować po czym na priv poszły stosowne linkiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Krzak1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-10-2016, 14:27   #28
vega

Model: Mondeo
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: 2013

Czepiamy się handlarzy, którzy wciskają kit klientom. Jeśli działasz tak jak opisałeś, to chwała Ci za to. Chodzi właśnie o to, żeby każdy szukający wymarzonego auta miał w miarę możliwości pełną wiedzę na temat jego historii. Tylko i tyle, i aż tyle. Jak jest w rzeczywistości, to chyba wiesz.
vega jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-10-2016, 19:38   #29
czeslaw555

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

Cytat:
Z resztą ciekaw jestem ile razy już tak było, że jeden z drugim opisali samochód żeby broń boże go nie kupować po czym na priv poszły stosowne linki
trudno będzie ci znaleźć info gdzie napisano "nie kupuj" jeżeli są to jest ich bardzo mało, najczęściej są ostrzeżenia co widać, na co zwrócić uwagę itp.
Cytat:
Ja też sprzedaję samochody nie mam wygórowanych cen ale otwarcie już na drodze telefonicznej mówię, że coś z tym samochodem było robione

Cytat:
Pojechałem z kolegą sprawdzić Toyote Corrolle benzyna. Bez mierników, komputerów "znafców", i innych tego typu rzeczy. Oględziny lakier ok, gdzie niegdzie trochę rdzy ale kij opuścimy cenę na malowanie będzie ok, dwa silnik, odpalam ładnie pracuję, no to w drogę samochód jeździ - jeździ nawet całkiem dobrze, kupujemy. trwało to może 30 min. Po ok roku kolega dorwał gdzieś miernik lakieru, no to mierzymy z ciekawości - boki 240-290, maska ori 90, dach z tyłu 1200-1500 i co a i nic, samochód 4 lata pojeździł w rekach mojego kolegi
jak to się ma do tego co napisałeś, że udzielasz info klientom, jak nawet koledze nie powiedziałeś np o dachu. Decyzje podejmuje oczywiście kolega ale dobrze jak wie co kupuje

Bump: wrzuć link do swoich aut chętni pewnie się znajdą. Rzetelność popłaca, a tak działasz,tak napisałeś

Bump:
Cytat:
Napisał vega Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czepiamy się handlarzy, którzy wciskają kit klientom. Jeśli działasz tak jak opisałeś, to chwała Ci za to. Chodzi właśnie o to, żeby każdy szukający wymarzonego auta miał w miarę możliwości pełną wiedzę na temat jego historii. Tylko i tyle, i aż tyle. Jak jest w rzeczywistości, to chyba wiesz.
Cytat:
Napisał vega Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czepiamy się handlarzy, którzy wciskają kit klientom.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 07-10-2016, 22:05   #30
Paramedyk

Imię: Grzegorz
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał czeslaw555 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wrzuć link do swoich aut chętni pewnie się znajdą
Podejrzewam, że linki tu już były... Stąd cały ten raban...
Paramedyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania