![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: On
Model: Mk4
Silnik: Diesel
Rocznik: 2010
|
Witajcie,
na wstępie dodam, że korzystałem z szukajki ale głównie problem dotyczył dźwięku ciągłego, nie działających czujników, migania kontrolki. Dziś zaniepokoiło mnie działanie moich czujników. Po wrzuceniu wstecznego kontrolka od czujników (ta koło ESP) zapala się normalnie, nie ma dźwięku że czujniki zaskoczyły. Wydaje mi się, że zawsze przy włączeniu wstecznego zawsze było piknięcie. Cofałem pewien dystans i ani razu czujnik nie zapikał (jest kawałek prostej, zawsze czujniki się jakoś odezwały). Po przejechaniu ok 500 metrów pod garaż czujniki także jakby nie łapały z dalszej odległości. Po ruszeniu i zatrzymaniu się na światłach pod mój tył podjechało auto i czujniki zaczęły pikać. Pojechałem troszkę do przodu do poprzedzającego auta i przednie także zaczęły pikać. Czy to coś może się dziać z tymi czujnikami? Dziś pada deszcz, wydaje mi się, jakby czujniki znacznie zmniejszyły swój zasięg. Dlaczego nie ma też piknięcia przy wrzucaniu wstecznego? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mieczysław
Model: Mondeo mk4 ,Puma 1,7
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
|
jak niema żadnej przeszkody to się nie oddzywają
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Miron
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci 140 KM
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Czyli wydaje się że wszystko jest jak należy.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
a i dla silniczka jest witaminka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
Tylko trzeba przygotować troszkę grosza żeby zrobić to za jednym zamahem i nie jeździć kilka razy na moda. |
|
|
|
|