Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-10-2016, 16:53   #71
radek70
ford::expert

Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
Domyślnie Odp: Jakich narzędzi używamy?

Przeginasz, do majsterkowania i drobnych prac? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. XRP ma odlewany korpus przekładni i metalową osłonę uchwytu. Ma widiowe wkładki w zacisku blokującego wiertło. Kolega wyłamał jedną w swojej XRP, gwintując fi12 w bramie i futerko do wymiany. Bierz też pod uwagę gabaryty i ciężar.

Ostatnio edytowane przez radek70 ; 15-10-2016 o 17:44
radek70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-10-2016, 17:37   #72
keiw
FCP member

Imię: Jarek
Model: C-Max 2016 Titanium
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2016

Sam mnie nakierowałeś na XRP:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
a teraz to źle? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 15-10-2016, 17:51   #73
radek70

Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009

Cytat:
Napisał keiw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a teraz to źle?
Absolutnie nie, sam bym brał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tylko rozważyłem sens zakupu na potrzeby domowe. Moją XR zabieram na montaże marketów i daje radę, a XRP to już niezła petarda. Będzie Pan zadowolony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
radek70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-10-2016, 19:20   #74
Audi'ofil
ford::average

Imię: Stachu
Model: Kuga II 4x4
Silnik: 2,0 180 PowerShift

Cytat:
Napisał keiw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kurcze kusi mnie jeszcze:
u mnie jest na miejscu za 1388:
lub z darmową wysyłką za 1351,78 zł:
Do skręcania mebli dźwigać 2kg? Po co?

Kupiłem tani sprzęt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i na moje potrzeby (a nie skręcam tylko mebli) w zupełności wystarczy:
- wkrętarka [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - 169,- bosch o podobnych parametrach 500,-
- piła ukośna [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ~400,- / bosch ~900,-
spawarka i jeszcze kilka inny. Sprzęt zdaje egzamin, a i parę złoty zostaje na dobre piwko

Kilka realizacji tym tanim sprzętem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

altana
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

wiata
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

taras

teraz rozbudowuję wiatę o drewutnię i wkrętarka daje radę, no może przydał by się 2-gi aku

.

Ostatnio edytowane przez Audi'ofil ; 15-10-2016 o 19:25
Audi'ofil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-10-2016, 21:21   #75
Andrzej
Prawie Moderator...

Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017

No tak parkside ma zazwyczej tylko jeden aku, ale jest na to sposób, to sprzęt budżetowy, więc często oszczędzając kasę na projekcie i produkcji identyczny aku co do wkrętarki trafia też np. do narzędzia wielofunkcyjnego (no takie z ruchem oscylacyjnym i wieloma końcówkami) lub innych... wystarczy kupić inny sprzęt parkside z takim samym aku i masz już drugi na wymiankę, a do tego jeszcze jedno przydatne narzędzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 15-10-2016, 21:43   #76
Audi'ofil

Myślałem o tym. Nawet znalazłem na alledrogo taką wiertarkę (droższą jak w sklepie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), oraz aku za 120pln + przesyłka, to cena nowej wkrętarki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podobno parkside to stare modele bosch?

Cytat:
Napisał Andrzej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... narzędzia wielofunkcyjnego (no takie z ruchem oscylacyjnym i wieloma końcówkami) ...
mam. Rewelacja urządzenie. Dawno nie zaskoczyło mnie coś, tak jak ta maszyna.

.

Ostatnio edytowane przez Audi'ofil ; 15-10-2016 o 21:49
Stary 15-10-2016, 22:48   #77
wilczak

Imię: Łukasz
Model: S-max/Subaru
Silnik: 2.5T/3
Rocznik: 2009/2006

mam też tego parkside'a, jak na sprzęt za 170zł wymiata, jedyny minus to brak drugiego aku ale poczytajcie instrukcję obsługi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jest tam napisane gdzie i jak kupić aku, co prawda się nie interesowałem jeszcze ale może kiedyś. Mam porównanie tej wkrętarki do np festool txs, czyli tak samo mały gabaryt i lidlowa jest mocniejsza, a aku starcza na naprawdę sporo np cały dzień przy montażu mebli, festool txs to wydatek około 1000zł, jest lepiej wyposażona bo ma 2 aku, końcówkę kątową, ładowarkę oczywiście. Parkside służy jako zapas, na codzień używam festoola T12, fajny poręczny sprzęt, 1,4kg z akumulatorem, silnik bezszczotkowy, dosyć mocna i nie jest ciężka. Zwracaj uwagę na masę wkrętarki, 2kg tego srp to niby niedużo ale jak popracujesz, pomachasz ręką, podniesiesz do góry kilka razy to już ją poczujesz. Myślę, że do majsterkowania to za duży 18V kombajn...

Cytat:
Napisał Audi'ofil Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mam. Rewelacja urządzenie. Dawno nie zaskoczyło mnie coś, tak jak ta maszyna.

.
też mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z lidla, super sprzęcik

Ostatnio edytowane przez wilczak ; 15-10-2016 o 22:51
wilczak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-10-2016, 00:13   #78
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] nie zapędzaj się. Do skręcania mebli i prac w garażu z suporexu wystarczy sprzęt "marek własnych".
Stary 16-10-2016, 01:14   #79
Audi'ofil

Cytat:
Napisał wilczak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... też mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z lidla, super sprzęcik
ta maszyna akurat z lidla nie jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

.
Stary 16-10-2016, 06:14   #80
Marek

Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995

Również nie kumam po co Ci profi sprzęt żeby w domu komodę poskładać, a w garażu budę dla psa. Najtańszymi wkrętarkami to robiłem.
Jak pracowałem w BRW to chłopaki na magazynie do skręcania towaru na ekspozycję używali wkrętarek z JULA za sto parę złotych. Ponad rok im wytrzymywały, a codziennie kilka godzin miały co robić. Ile godzin dziennie Ty będziesz tym pracował?

Makity, które Ci podałem przerobiły montaże za dobre 10mln. złotych. Dalej działają i nawet na nich za bardzo zużycia nie widać.

Twój wybór ale szkoda kasy...
Marek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania