![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#4091 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Wojtek
Model: MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180KM Powershift
Rocznik: 2015
|
Koledzy,
ja mam HB z dachem panoramicznym i belki Thule + duży BOX Kemei. Żadnego problemu nie ma, trzyma się świetnie i nie powoduje żadnych uszkodzeń lakieru itd. Serwis Forda jak najbardziej rekomenduje taki sposób montażu bagażnika. Pozdr. |
|
|
|
|
|
#4092 |
|
ford::average
![]() Imię: Sebastian
Model: Lexus ES. Był Mondeo MKIV 1.8TDCI oraz Mondeo MKV Hybrid
Silnik: hybrid
Rocznik: 2021
|
Symonides - M6 z motorem 2,5 paliła Ci mniej niż 10L? Szacun
|
|
|
|
|
|
#4093 |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
|
|
|
|
|
|
|
#4094 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-05-2016
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
|
Nabyłem sobie do swojego samochodu (którego jeszcze nie mam, ale to się powinno niedługo zmienić) folię ochronną na ekran LCD. Korzysta ktoś z czegoś takiego? Wg opinii wyczytanych na niemieckim forum nie widać na niej aż tak bardzo odcisków palców no i chroni oczywiście ekran przed zarysowaniem.
Ja będę miał w prawdzie Sync 3, ale rozmiar ekranu jest chyba taki sam. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4095 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|
nie wiem jak można porysować ekran sync w aucie? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chyba tylko kastetem albo oryginalnymi pierścieniami o wybujałych kształtach.
przeciw palcowaniu się przyda, bo po zgaszeniu wszystko widać, ale rysy? never ever |
|
|
|
|
|
#4096 | |
|
![]() Zarejestrowany: 08-04-2006
Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
|
Cytat:
Ja eksperymentowałem z folią na wyświetlacz. Problem polega na tym, że nie jest się w stanie przykleić jej tak aby nie było bąbelków powietrza. Usuwanie ich szpatułką po przyklejeniu też nic nie da bo powierzchnia ekranu się ugina. W efekcie stwierdziłem, że jedyne wyjście to wozić ze sobą wilgotne chusteczki do czyszczenia szkieł okularów. A co do rys to pojawiają się w łatwy sposób. Wystarczy mieć cokolwiek w dłoni z odrobinę ostrzejszym kantem i jak przełączasz coś na ekranie mając to w ręku to można zarysować ekran. Z tego co pamiętam ja delikatnie zarysowałem go kluczami od domu, które miałem jeszcze w ręku przed odłożeniem do schowka podczas sadowienia się w fotelu, a chciałem natychmiast przełączyć stację, która pozostała po żonie, która jeździła dzień wcześniej. Ekran w Mk V jest bardzo delikatny i przyciąga mnóstwo kurzu i paprochów w porównaniu do Mk IV. |
|
|
|
|
|
|
#4097 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-05-2016
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
|
No nic, będę próbował przykleić jak najlepiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koszt ok. 35 zł z przesyłką z Niemiec, więc ryzyko niewielkie. Dam znać jak wyszło (za jakiś czas). |
|
|
|
|
|
#4098 |
|
![]() Imię: slawek
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
|
ja mam taką do tabletów i jest gitara,polecam bo nie muszę się przejmować że porysuję itd
Bump: za 8 zł |
|
|
|
|
|
#4099 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost
|
Tez mam rysę i jestem przekonany że po wizycie na serwisie ale nie szukam winnych. Druga sprawa to prawy słupek uwalony jakby ktoś w brudnej czapie wychodził przez drzwi i przytarł łepetyną.
Z pozytywnych obserwacji to piano black tak jak się porysował po 1000km tak samo wygląda przy 76000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czyli tak jakby nie był w stanie porysować się bardziej. |
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Właśnie się dowiedziałem że nie da się wziąć dachu panoramy i active city stop ponieważ ten drugi nie może mieć szyby IR a dach panorama ma to w standardzie.
Trudno trzeba będzie dołożyć graty do ACC a doczytałem że dużo mniej roboty jest niż w mk4. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|