Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-10-2016, 18:34   #4181
dobo
ford::beginner

Model: Mondeo Mk5 Titanium
Silnik: 1.5 EB AT
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , masz w 100% rację, ale u konkurencji nie jest wcale lepiej...

dobo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-10-2016, 18:37   #4182
anastazyy
ford::advanced

Model: FIesta MK7, Superb III
Silnik: 1,4 Pb/2,0pb
Rocznik: MK7 2015,SIII 2018
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Mam wrażenie ze jak moje mk4 było nowe to jakoś nie spotkalem aż tylu niedoróbek. Żony fiesta ma już 2 rok i wszystko ok. Nic nie skrzypi nic nie puka - wszystko działa no normalnie jak nie ford. Aaa kurka zapomniałem po 3 miesiącach padło wspomaganie.
anastazyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-10-2016, 18:38   #4183
dobo

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , ooo, tak ich poinstruuję następnym razem, jak będę przy okazji, bo choć czasami irytujące, to nie jest to na tyle pilne, żeby specjalnie do nich z tym jechać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , nie ogarniam twego toku, najpierw mówisz, żę nie kupisz forda, bo pierdoły, po czym oznajmiasz, że z twoimi fordami wszystko ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jeszcze a propos skrzypienia: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Oczywiście znalazłem to na szybko, jest tego więcej i może nawet lepsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale temat jak widać nie dotyczy tylko Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez dobo ; 22-10-2016 o 19:55
Stary 22-10-2016, 19:54   #4184
piotrek1919
ford::average

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 160
Rocznik: 2015

a u mnie coś cyka podczas kręcenia kierownicą tak jakby coś haczyło o obydowę czy coś ... dzwięk wydobywa się z obudowy kierownicy nie z zewnątrz. nagrałem film tel ale nie mogę tu wstawić.
piotrek1919 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-10-2016, 20:03   #4185
stefanb

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB

Cytat:
Napisał piotrek1919 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a u mnie coś cyka podczas kręcenia kierownicą tak jakby coś haczyło o obydowę czy coś ... dzwięk wydobywa się z obudowy kierownicy nie z zewnątrz. nagrałem film tel ale nie mogę tu wstawić.
Na to jest chyba jakaś akcja serwisowa związana z mocowaniem poduszki powietrznej. Podjedź do ASO i zasugeruj im to, ew. sprawdź w ETIS'ie.
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-10-2016, 20:06   #4186
przemoxx

Model: Mondeo/Custom
Silnik: 1.5 EB AT/2.2 TDCI
Rocznik: 2015/2014

Cytat:
Napisał piotrek1919 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wczoraj pojawiła się kontrolka silnika. Nie było żadnych objawów. Niezwłoczna wizyta w ASO, diagnoza, niska jakość paliwa. Auto tankowane w 95 % na BP paliwem 98.
przemoxx jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-10-2016, 20:26   #4187
fabi76

Model: Mondeo mk5 Titanium
Silnik: 1,5 EB

Poduszka powietrzna ma za duże luzy i stuka przy kręceniu kierownicą. Serwis podkleja specjalne podkładki, jest na to biuletyn serwisowy. U mnie pomogło chociaż sam musiałem znaleźć gdzie mi stuka i co mi stuka gdyż serwisant oczywiście nic nie słyszał.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
fabi76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-10-2016, 22:17   #4188
piotrek1919
ford::average

Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 160

Dzięki chłopaki ! Naprawde mozna tutaj rozwiązać lub uzyskać pomoc w rozwiązaniu wielu problemów z naszymi samochodami ! Cieszę sie ze jest takie forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

musze zajrzeć do serwisu...
piotrek1919 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-10-2016, 07:50   #4189
anastazyy

Model: FIesta MK7, Superb III
Silnik: 1,4 Pb/2,0pb
Rocznik: MK7 2015,SIII 2018

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Z moich wypowiedzi jasno wynika ze jak kupował mk4 6 lat temu nie było takich pierdol. Żony fiesta mija 2 rok i nie ma zadych skrzypień etc a tu mondeo mk5 i a to skrzypi a to stuka etc. Chodzi mi o to ze albo jakoś zeszła na psy alebo ta nowa fabryka ewidentnie nie daje sobie rady.
anastazyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-10-2016, 08:25   #4190
dobo

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , generalnie to nic takiego nie powinno mieć miejsca, jednak dobrze, że tylko czasami coś poskrzypi, bo chyba przy np. b8 to mają poważniejsze sprawy do roboty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania