Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-10-2016, 10:47   #2741
Malenstwo8
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Ja w Łodzi też mam speców od Mondeo, ale MK5 na razie podchodzą jak pies do jeża.
Miałem już takie przemyślenia jak TY i chyba jest w tym sporo racji. Ja gdybym miał świadomość, że trzeba rozebrać pół auta, to chyba bym się nie zdecydował tak szybko na wymianę. Sam już nie wiem.

Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-10-2016, 14:57   #2742
bartekszymanski
ford::amateur

Model: Mondeo MKV
Silnik: 1.5 ecoboost
Rocznik: 2016

Malenstwo - jak coś jestem z Łodzi, mam 1.5eb mkV firmówkę jak coś możemy się spotkać abyś zobaczył jak u mnie się zachowuje.
bartekszymanski jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-10-2016, 19:20   #2743
Malenstwo8

Dziękuję za ofertę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spotkać możemy się na piwo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo problem został dzisiaj rozwiązany. Okazało się, że serwis nie mógł odkręcić jednej śruby podczas demontażu wózka jezdnego. Zostawili ją, natomiast pozostałe 39 szt. dali nowe. Po skręceniu wózek ułożył się od nowa, nowe sruby się ułożyły, ale stara była ułożona inaczej wskutek czego dostała dużych naprężeń, poluzowała się i ukręciła. Powstał tam luz i stąd stuki. W 30 min bez kolejki przy moim mocnym postanowieniu zdiagnozowana problem dano nową śrubę, przeczyszczono i nasmarowano gwint oraz dokręcono ją odpowiednim momentem. Nastała błoga cisza, a szef serwisu przyznał, że dzisiaj słyszał mocne dudnienie. Nawet mi się udało jeszcze na czas zawieźć młodego na trening, takie tempo miał serwis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a sam młody dostał maskotkę misia z logo Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 26-10-2016 o 19:22
Stary 26-10-2016, 19:47   #2744
miroos
ford::average

Imię: Mirek
Model: Mondeo mk5 fl Vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190KM AWD
Rocznik: 2020

Patrząc na Twoje przygody z serwisem Forda aż boję się myśleć jak będzie jeździło moje auto po wymianie paska osprzętu i wiązki silnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
miroos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-10-2016, 19:56   #2745
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W 30 min bez kolejki przy moim mocnym postanowieniu zdiagnozowana problem dano nową śrubę, przeczyszczono i nasmarowano gwint oraz dokręcono ją odpowiednim momentem. Nastała błoga cisza, a szef serwisu przyznał, że dzisiaj słyszał mocne dudnienie.
Nie można było tak od razu? Chodzi mi oczywiście o podejście ASO. A tak, niepotrzebnie ludzi denerwują i stresują.
Stary 26-10-2016, 20:00   #2746
Malenstwo8

Cytat:
Napisał miroos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Patrząc na Twoje przygody z serwisem Forda aż boję się myśleć jak będzie jeździło moje auto po wymianie paska osprzętu i wiązki silnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tam nie masz 40 śrub tylko jedną, może dadzą radę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 26-10-2016, 20:11   #2747
stefanb

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015

No widzisz, mówiłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gratulacje i ciesz się dalej autem!
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-10-2016, 20:14   #2748
miroos
ford::average

Imię: Mirek
Model: Mondeo mk5 fl Vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190KM AWD
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tam nie masz 40 śrub tylko jedną, może dadzą radę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale już wiązka silnika już jest trochę bardziej skomplikowana Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Właśnie - pytanie dotyczące 1,5 EB - czy pasek rozrządu jest jakoś osłonięty i nie ma ryzyka że przy uszkodzeniu paska osprzętu mogło coś stać się z rozrządem?
miroos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-10-2016, 20:15   #2749
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Uff... kamień z serca, @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] :-)
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-10-2016, 20:34   #2750
Malenstwo8

Pasek rozrządu jest chyba zawsze osłonięty.

Dzięki chłopaki za wsparcie w ciężkich chwilach. Ekipa jest kozacka, aż się prosi żebyśmy się na spota umówili Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania