Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Kuga
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 10-03-2016, 21:36   #41
marel12467
ford::advanced

Imię: Marek
Model: mondeo
Silnik: 2000
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: nie wyłączający się wyświetlacz licznika ??

U mnie sytuacja wygląda tak , lcd nie gaśnie po odpięciu klemy na 3 dni jest spokój , podłączyłem pod kompa wywaliło błąd że uszkodzona magistrala lub szyna can już nie pamiętam generalnie komp ten w aucie nie może połączyć się z licznikiem prawdopodobnie , najprawdopodobniej do wymiany lub naprawy licznik lub moduł komfortu , generalnie po jakimś czasie tak jak by zawieszał się licznik lub gem i to się nie wygasza , zobaczymy co dalej będzie

Ostatnio edytowane przez marel12467 ; 10-03-2016 o 21:37 Powód: zmiana opisu
marel12467 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-04-2016, 10:34   #42
Zibonito
ford::amateur

Imię: Zbyszek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008

Witajcie. Nie dawno kupiłem Kugę 2008 rok i mam ten sam problem z podświetleniem. Raz zgaśnie normalnie a innym razem świeci się kilka godzin lub zapala się co jakiś czas i na jakiś czas. Podejrzewam u mnie powiązanie z zamkiem centralnym ponieważ dzieją się różne rzeczy. Np. nie chce się zamknąć podwójne ryglowanie lewym przyciskiem, albo podchodząc do lewych drzwi nie chcą się otworzyć,albo nieraz jak podejdę do tych drzwi z pilotem to centralny cyka co sekundę i zamyka centralny i nieraz tylko na raz a innym razem podwójnie. Wydaje mi się że to właśnie coś jest z tymi lewymi drzwiami i to chyba wybudza komputer i podświetla wyświetlacz rozładowując aku. Może ma ktoś pomysł jak to sprawdzić i co z tym zrobić. Dziękuję za wszelkie sugestie.
Zibonito jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-05-2016, 21:35   #43
marel12467

Jestem w trakcie testów ale najprawdopodobniej u mnie w kulki reci radio sony , około tydzień temu znalazłem bezpiecznik od niego i go wyjąłem , efekt taki że teraz gaśnie już normalnie i nie zaświeca się ponownie , pojeżdżę jeszcze tak z dwa tygodnie , ale myślę że moja diagnoza jest w 90% pewna
Stary 14-10-2016, 15:53   #44
marel12467

U mnie okazuje się że procesor w Radiu jest uszkodzony i zawiesza szynę , radio do naprawy albo wymiany , na razie wyjęty bezpiecznik od radia i cisza i spokój wszystko się wygasza
Stary 30-10-2016, 14:37   #45
piniu1
ford::average

Model: KUGA I
Silnik: diesel

Cytat:
Napisał marel12467 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie okazuje się że procesor w Radiu jest uszkodzony i zawiesza szynę , radio do naprawy albo wymiany , na razie wyjęty bezpiecznik od radia i cisza i spokój wszystko się wygasza
Napisz mi lub prześlij, który bezpiecznik jest od radia.

Mam podobny problem z wyświetlaczem gaśnie po 20-30 min. a do tego zauważyłem, że jak rano odpalam samochód to przestawiają się funkcje np. na resetowanie ustawień licznika.
piniu1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-02-2017, 00:59   #46
marel12467

Cytat:
Napisał piniu1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Napisz mi lub prześlij, który bezpiecznik jest od radia.

Mam podobny problem z wyświetlaczem gaśnie po 20-30 min. a do tego zauważyłem, że jak rano odpalam samochód to przestawiają się funkcje np. na resetowanie ustawień licznika.

Słuchaj rozwiązałem swój problem za 5 złoty , nie chcę kupować radia używki bo mogą sprzedać mi taki sam jak mam albo gorszy , generalnie w radiu jest procesor który uległ uszkodzeniu i zawieszana szynę i przy okazji licznik , radio działa normalnie tzn gra , odtwarza cd itp , moje rozwiązanie może i jest tanie i nie typowe ale działa , zastosowałem wyłącznik góra/dół , przeciąłem pomarańczowo czarny przewód od radia , dolutowałem do niego dwa kabelki , które dałem do wyłącznika , wyłącznik umieściłem w tunelu środkowym ,, tam gdzie znajduje się pseudo siateczka , za wymianę procka wołali 1000zł , może i teraz za każdym razem muszę wpisywać kod do radia i pamiętać o tym żeby wyłączać go wyłącznikiem , ale w ten sposób odcinam radio , i wszystko jest ok , na razie radia kupował nie będę , polatam tak jakiś czas a jak mi nie będzie pasować , kupię radio.
Stary 12-02-2017, 01:20   #47
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07

naprawa radia u nas ok 300-500zł
Stary 30-11-2017, 11:36   #48
kuga87

Model: kuga
Silnik: diesel

Hej,
mam podobny problem, po zamknieciu auta przez jakieś 10 minut pali się wyswietlacz komputera.
Czy macie już jakieś skuteczne rozwiązanie problemu?
dodam ze przy kupnie auta wszystko gasło od razu...
kuga87 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2017, 13:32   #49
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał kuga87 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dodam ze przy kupnie auta wszystko gasło od razu...
A nie wydaje ci się?
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-12-2017, 22:08   #50
Marcin3026

Imię: Marcin
Model: Ford Kuga
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012

U mnie przyczyną był przepalony bezpiecznik od zapalniczki.
Zmieniłem problem zniknął.
Marcin3026 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania