![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Fiesta mk6
Silnik: 1.3
Rocznik: 2006
|
Witam,
Posiadam moduł GEM: 6S6T 15K600 AG Wiem, e jest to wersja podstawowa oraz posiadam drzwi z podwójnym ryglowaniem (zamknięcie i domknięcie). Na allegro są w tej chwili moduły: GEM: 4S6T 15K600 DA GEM: 2S6T 15K600 DF 1. Oba moduły są serii Dx zatem posiadają "wszystko", czy jednak funkcjonalnie coś je różni? 2. Czy moduły GEM są plug&play i można jeden wypiąć i wpiąć inny bez konieczności podpinania komputera, albo innych dodatkowych sztuczek? 3. Czy jeżeli kupię moduł z alarmem, a nie chcę korzystać (na razie) z jego udogodnień to mogę samemu w module wyłączyć tę opcję? Pozdrawiam Piotrek Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 04-11-2016 o 10:26 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Focus MK1
Silnik: 1.8 TDDI C9DC
Rocznik: 2001
|
Ja wymieniałem u siebie i nic nie musiałem kombinować poza przypisaniem i aktywacja pilota.
Choć czytałem, że niektórym nie działały np poprawnie kierunki po zmianie modułu. Tak . P&P Funkcje były przetłumaczone gdzieś na forum z niemieckiej strony. Poszukaj. Czasami pewene opcje trzeba aktywować bądź deaktywować. Jak podwujne ryglowanie. Antynapad. Domykanie szyb itp. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] interesuje mnie zamontowanie zamka centralnego. mogę otwierać wszystkie drzwi z kluczyka. To mi nie przeszkadza. Chciałbym też przyciskiem z kabiny otwierać bagażnik. Czy muszę zatem moduł komfortu zmieniać, czy nie? Czy wystarczy, że zamontuję moduł z aukcji? |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Centralny zamek to moduł zainstalowany w drzwiach kierowcy i to on odpowiada m.in. za to, że np przycisk otwierania bagażnika z wnętrza auta zadziała. Jeśli drzwi są zablokowane, przycisk nie zadziała. Moduły w drzwiach kierowcy są różne i różnią się funkcjami. Prawdopodobnie potrzebujesz modułu o numerze: 2S6A-A21813-BK (8 pin) (ja takiego potrzebowałem jak musiałem wymienić z powodu awarii ten moduł). Na Allegro jest sporo innych modułów różniących się tylko jedną literką lub cyfrą. Nie będą pasować. Używany moduł kosztuje 150zł, nowy 800. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
A nie masz centralnego? Przy podwójnym ryglowaniu?
Ostatnio edytowane przez shadow187 ; 04-11-2016 o 10:54 Powód: Ort |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
Sam samochód kupiony był jako wersja bez zamka centralnego i każde drzwi otwiera się samodzielnie. Sam moduł komfortu który posiadam nie posiada w sobie funkcji zamka centralnego - GEM: 6S6T 15K600 AG |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
No to tak jak kolega wyżej napisał. Musisz dołożyć w drzwi centralny zamek i dopiero zmienić moduł.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Focus MK 3 Kombi
Silnik: 1,6 Benzyna
Rocznik: 2015
|
Witam, co do wymiany modułu GEM robiłem to w Fusionie 2007, ja fabrycznie miałem 6S6T... z końcówką AL i niestety musiałem wymienić na tego samego typu czyli 6S6T ale z końcówką BL ponieważ chciałem mieć kluczyk z pilotem. Więc jeśli posiadasz moduł typu 6S6T.... to tylko na taki możesz wymienić jeśli chcesz mieć centralny zamek. Biorąc pod uwagę, że ford fiesta MK6 i Ford Fusion to bliźniacze auta to na pewno tak jest. Co do wymiany to fakt wypinasz stary i wpinasz nowy. Tak poza tym to w chwili obecnej w mojej Fuzji jest zamontowany moduł GEM z Fiesty MK6 z końcówką BJ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|