Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-11-2016, 17:44   #1411
karuk
ford::beginner

Model: Mondeo mk4
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Program konfiguracji - ELMconfig

Mam usb i aux w schowku

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

karuk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-11-2016, 18:49   #1412
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Jakie oznaczenie modułu bt? Możesz sprawdzić w elmconfig lub w Forscan
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-11-2016, 19:13   #1413
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał karuk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Udało mi się ustawić opcję BT Audio w Conversie, jednak wtedy radio się wieszało i musiałem wyjąć bezpiecznik radia, żeby w ogóle odżyło.
A może warto zrobić update radia i BT ?
Stary 03-11-2016, 23:39   #1414
arpo
ford::advanced

Imię: Patryk
Model: V40 CC AWD
Silnik: T5
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał karuk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czujnik światła w pozycji auto włącza mi ksenony i podświetlenie deski, ale ich nie wyłącza. Czekałem ponad minutę po odsłonięciu czujnika i ciągle się świeciły. Ktoś ma jakiś pomysł?
Pojeździj z tym trochę i poobserwuj. Tryb "auto" ma wg mnie swoje bliżej nieodgadnione algorytmy. Czasem załączy i już stwierdza, że nie warto wyłączać. To może być kwestia współrzędnych GPS i czasu wschodu/zachodu słońca w danej strefie, ogólnej pochmurnej aury, opadów i działania czujnika deszczu, bądź też "ochrony" ksenonów przed częstym włączaniem/wyłączaniem.
arpo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-11-2016, 02:54   #1415
karuk

ZTCW mam najnowszą wersję BT/VC, kiedyś już aktualizowałem, ale nie pamiętam wersji (choć pewnie to było 2012r)
Niedawno próbowałem aktualizację 8M5T-14D511 i powiedział, że nie ma czego aktualizować.

Forscan ponadaje:

ACM - Moduł sterujący sprzętu audio
Nr części: 8S7T-18K931-AD
Strategia: 8S7T-14C164-AC

Widzę, że pewnie w weekend będę musiał się pobawić - z ryglowaniem zamków też nie udało mi się za pierwszym razem, ale to wynikało z nieznajomości elmconfiga. Po prostu wolę zapytać, czy nie ma jakiś przeszkód, bo póki co z tego co kojarzę osoby, które się wypowiadały miały nawigację NX.

Zobaczymy, czy na FX też się uda.
Stary 04-11-2016, 10:59   #1416
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał arpo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pojeździj z tym trochę i poobserwuj. Tryb "auto" ma wg mnie swoje bliżej nieodgadnione algorytmy. Czasem załączy i już stwierdza, że nie warto wyłączać. To może być kwestia współrzędnych GPS i czasu wschodu/zachodu słońca w danej strefie, ogólnej pochmurnej aury, opadów i działania czujnika deszczu, bądź też "ochrony" ksenonów przed częstym włączaniem/wyłączaniem.
tos wymyslil Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie ma w tym zadnej magii. Nazywa sie to histereza. Aby wylaczyc swiatla jasnosc otoczenia musi byc sporo wieksza niz tak przy ktorej swiatla sa wlaczane. Do tego uwzglednia sie opoznienie/usrednianie. swiatla szybciej sie wlaczaja niz wylaczaja.
A OP nie napisal o warunkach w jakich sprawdzal dzialanie auto. moglo byc po prostu zbyt ciemno. albo mu nie dziala czujnik itd

Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 04-11-2016 o 11:02
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-11-2016, 11:13   #1417
arpo

To prawda. Ale niewiele wymyśliłem, bo światłami nie steruje tylko czujnik zmierzchu.
Stary 10-11-2016, 00:40   #1418
karuk

Co do czujnika okazało się, że testowałem stojąc w cieniu domu. Nie myślałem, że to ma znaczenie bo było jasno i czujnik nie włączał świateł od razu, dopiero po zasłonięciu. Ale jak widać ma to znaczenie.
Poza tym założyłem dziś moduł SD-2 i muszę przyznać, że jest cacy - wreszcie wszytko działa tak jak powinno.

Jeżeli chodzi o BT audio - to próbowałem jeszcze raz spokojnie ustawień BT/VC High + USB + BT Audio + Navi oraz and BT Audio for NAV Only. W obu przypadkach pojawiała się opcja BT Audio w C+ jednak wybranie jej zawieszało radio - nie można było zmieniać ścieżek (chyba że z conversa), wybrać radia, za to można było wybrać opcje telefonu. Wyłączenie radia przeważnie przywracało działanie wszystkiego, a jeżeli nie to wyłączenie zapłonu.

Telefon natomiast udostępniał opcję przesyłania multimediów (czego normalnie nie ma) - no ale i tak nie działa.

Z ciekawostek przy pierwszej opcji (+Navi) miałem w Forscanie błąd braku anteny GPS, którego nie dało się skasować. (niestety skasowało mi screen). Poza tym wszytko działało ok, GPS też - tylko wybranie "BT Audio" w C+ zawieszało radio.

W ustawieniach FXa mam
SW_Main 0636_080814
SW_Navi N0967VF_6.4C1P22
Stary 10-11-2016, 01:10   #1419
arpo

Cytat:
założyłem dziś moduł SD-2 i muszę przyznać, że jest cacy - wreszcie wszytko działa tak jak powinno
Cacy/powinno? Gratuluję. Sporo jeżdżę i sporo widzę aut z takimi patentami. Najchętniej bym je wszystkie odesłał do niebieskich na odpłatny demontaż za oślepianie.
Stary 10-11-2016, 17:45   #1420
karuk

Jak to się mówi po angielsku "let"s agree to disagree"
To nie ten wątek i tak tu jest za dużo śmieci.

Ostatnio edytowane przez karuk ; 10-11-2016 o 17:47
Odpowiedz

Tagi
diagnostyka , elmconfig

Zasady postowania