![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-10-2016
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
|
Witam
Mam problem ze swoim Focusem(2005 rok), a mianowicie gdzy próbuje zaprogramować pilota. Auto potwierdzi wejście w tryb programowania( po przekręceniu kluczyka 4 razy w położenie 0-2 słychać piknięcie) ale gdy nacisne przycisk na pilocie , nie ma żadnego sygnału. ->Sprawdzałem już baterie( ma 3V) ->Odłączałem klemy od akumulatora Proszę o pomoc Z góry dziękuję |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Konrad
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 96KM
Rocznik: 2009
|
Spróbuj zobaczyć czy na pewno dwie blaszki stykają z baterią - wczoraj miałem dokladnie ten sam problem co Ty, auto dawało sygnał, a i tak zakodować nie mogłem. Przyczyną było, że przy otwieraniu jakimś cudem nie stykała jedna z tych dwóch blaszek, bodaj jedna odpowiada za + druga za -.
Tak czy inaczej jeszcze przed tym radzono mi wyciągnąć i włożyć bezpiecznik odpowiadający za centralny. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
A może być tak że w sterowniku jest zapisane już za dużo kluczyków ?
W instrukcji jest napisane że można zaprogramować tylko 8. I który bezpiecznik odpowiada za centralny ? Ostatnio edytowane przez Lolek102 ; 07-11-2016 o 20:02 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Może ma ktoś jeszcze jakiś inny pomysł ?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: MK4
Silnik: 1.5 w goju
Rocznik: 2020
|
Pilot uszkodzony. Na portalach aukcyjnych można kupić od 30 zł.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Skoro tak, pozostaje mi kupić inny pilot i wtedy spróbować .Dam znać co i jak.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Koniar
Model: Mondeo kombi MK4
Silnik: 2,0 Tdci
Rocznik: 2014
|
Podbiję ten temat, ponieważ szukam sposobu na rozwiązanie podobnego problemu.
Też przestał działać stary pilot i za pośrednictwem tego forum znalazłem osobę sprzedającą piloty. Kupiłem samego pilota bez grota. Niestety nowy pilot także nie daje się zaprogramować w opisany w instrukcji sposób. Samochód przechodzi w stan programowania (po przekręceniu kluczyka z pozycji 0 do II cztery razy w ciągu sześciu sekund), ale po wciśnięciu guzika na pilocie nic się nie dzieje. Żeby było ciekawiej, to po umieszczeniu nowego pilota w oryginalnym uchwycie (tym w którym jest umieszczony grot), samochód przestaje reagować na oryginalny kluczyk - nie kręci rozrusznik. Przez pewien czas myślałem nawet, że padł akumulator, ale po osadzeniu w grocie starego pilota samochód odpalił od razu. Spotkał się ktoś z czymś takim? Jakiś pomysł jak to rozwiązać i jaka może być przyczyna? |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: MK4
Silnik: 1.5 w goju
Rocznik: 2020
|
A czy nowy pilot jest sprawny? Oprócz grota należy przełożyć immobiliser, znajduje on się na połowie z baterią.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|