Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-11-2016, 19:38   #2861
skoru
ford::average

Imię: Szymon
Model: Mondeo mkV | Volvo XC70
Silnik: 1.5 EB MT | 2.5T AT
Rocznik: 2016 | 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] nie strasz! Mam 6 tysięcy przejechane i póki co jestem zachwycony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ps. nie zaglądam pod maskę patrzeć na poziom płynu chłodniczego - wolę żyć w nieświadomości

skoru jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2016, 19:41   #2862
miroos

Imię: Mirek
Model: Mondeo mk5 fl Vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190KM AWD
Rocznik: 2020

a mój mk5 1,5 EB nadal nie dostarczony - jaja na całego - podobno z magazynu przyszedł inny pasek osprzętu - z tłumaczeń forda wynika że fabryka zmieniła w ostatnim czasie pasek osprzętu - część do mojej sztuki (produkcja około połowy września) jest ściągana prosto z fabryki, a trwa to długo bo w fordzie nie mają jeszcze nr na to. WTF ? Albo burdel w Fordzie albo skrajna niekompetencja...
miroos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2016, 19:58   #2863
stefanb
ford::advanced

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015

A ja się zacząłem zastanawiać (ponieważ mój egzemplarz też jeszcze nie dotarł) nad zmianą na 2.0 EB. Dziś rozmawiałem na ten temat nawet z dealerem. Niestety może być problem ze znalezieniem egzemplarza, który ma już Sync3 na pokładzie i nie ma jakiegoś kosmicznego wyposażenia, które winduje cenę strasznie w górę.
A zamawiać samochodu od nowa i czekać kolejne 3 miesiące już bym nie chciał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2016, 20:21   #2864
taajniak

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 EB 260 KM / 415 nm by heko

Cytat:
Napisał stefanb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja się zacząłem zastanawiać (ponieważ mój egzemplarz też jeszcze nie dotarł) nad zmianą na 2.0 EB. Dziś rozmawiałem na ten temat nawet z dealerem. Niestety może być problem ze znalezieniem egzemplarza, który ma już Sync3 na pokładzie i nie ma jakiegoś kosmicznego wyposażenia, które winduje cenę strasznie w górę.
A zamawiać samochodu od nowa i czekać kolejne 3 miesiące już bym nie chciał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie bądź takim pesymistą i dzwoń jeszcze po innych dealerach. Ten ci powie że nie ma, bo dla niego to strata.

Na pewno gdzieś w Polsce jest dostępny model 2.0 EB.
Ja jak szukałem w marcu tego roku dostępnego od ręki wyprzedażowego, to hatchback'ów było całe mnóstwo, a kombiaków bardzo tanich (w stosunku do ceny katalogowej) znalazłem 3 sztuki, a akurat chciałem kombii.

I jak miałbym ci doradzić, weź 2.0 , potem od razu do kolegów z forum żeby ci zrobili 250 KM mocy, i banan z twarzy nie schodzi.

Ja jeżdzie jak jeżdzę (a lekkiej nogi nie mam) i średnie spalanie (głównie miasto) trzyma się w okolicach 11.4 litra.
taajniak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2016, 20:47   #2865
bartulko

Model: Monedo Titanium 2016
Silnik: 2.0 EB (AT) 203KM
Rocznik: 12.2016

Cytat:
Napisał miroos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
? Albo burdel w Fordzie albo skrajna niekompetencja...
Nie strasz. Ja czekam na swój co prawda 2.0 EB ale ... Ma się produkować 17.11. Swojego nie oddam. Zresztą ma sporo płatnych odatków
bartulko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2016, 21:03   #2866
Malenstwo8

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009

Cytat:
Napisał skoru Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] nie strasz! Mam 6 tysięcy przejechane i póki co jestem zachwycony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ps. nie zaglądam pod maskę patrzeć na poziom płynu chłodniczego - wolę żyć w nieświadomości
Przy 6 kkm też byłem zachwycony, ba nawet przy 12 byłem zachwycony, a potem się zaczęło. Oczywiście, życzę Ci bezawaryjnej jazdy, ale ja zaufanie do tego auta straciłem już dawno. Dodatkowo, to co się dzieje przy rozsprzęglaniu w sensie jakiegoś mielenia, chrobotania pod sprzęgłem, to jeży mi włosy na plecach i trochę niżej. Ale jeżdżę, co tam, narazie nic nie odpadło. Światła dalej wariują, głośnik pierdzi, zawias stuka, auto ściąga w prawo, skrzypi lewe lusterko przy składaniu, słupek skrzypi, a dzisiaj zawiesił mi się Sync. Paliły się cały czas strzałki od kuerunkowskazów na desce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak na niecałe 16 kkm, to chyba tragedii nie ma. Aha no i muszę dolać znowu płynu, żebym nie przegrzał tego bolidu.
Zacząlem dzisiaj myśleć o sprzedaży cesji na to auto i powoli odwiedzam salony konkurencji. Raczej nie ma szans, żebym się "tym" woził jeszcze parę lat. Nie zrobiłem nikomu nic złego, żebym płacąc walizkę pieniędzy miał jazdy jak z 15 letnim autem.
A to co opisuje Kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] to zakrawa na kabaret.
P.S. Patrzyłem sobie dzisiaj na zdjęcia mojego ex MK4 2,5 T. To uczucie, tęsknoty i pozbycia się wiernego przyjaciela ścisnęło mnie za gardło. To było auto z jajami. Żebym mógł cofnąć czas...

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 07-11-2016 o 21:22
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2016, 21:04   #2867
stefanb

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB

Cytat:
Napisał taajniak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie bądź takim pesymistą i dzwoń jeszcze po innych dealerach. Ten ci powie że nie ma, bo dla niego to strata.

(...)
Mam zamówiony samochód u dealera, więc nie chciałbym teraz zrywać umowy i robić scen. Zobaczymy czy uda mu się coś znaleźć, na razie czekam na info...
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2016, 21:53   #2868
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32

Nie chce cie namawiać ale jak czytam te posty to ten 1.5 EB powinien mieć rozwiniecie eco bubel i jak masz możliwość to bierz 2.0 eb tam tylko szybko ubywa paliwo ale nic się nie dzieje.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2016, 21:56   #2869
leszek
ford::professional

Model: mk5 mk3 mkI
Silnik: 2,0, V6 1,8
Rocznik: 15,04 95

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy 6 kkm też byłem zachwycony, ba nawet przy 12 byłem zachwycony, a potem się zaczęło. Oczywiście, życzę Ci bezawaryjnej jazdy, ale ja zaufanie do tego auta straciłem już dawno. Dodatkowo, to co się dzieje przy rozsprzęglaniu w sensie jakiegoś mielenia, chrobotania pod sprzęgłem, to jeży mi włosy na plecach i trochę niżej. Ale jeżdżę, co tam, narazie nic nie odpadło. Światła dalej wariują, głośnik pierdzi, zawias stuka, auto ściąga w prawo, skrzypi lewe lusterko przy składaniu, słupek skrzypi, a dzisiaj zawiesił mi się Sync. Paliły się cały czas strzałki od kuerunkowskazów na desce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak na niecałe 16 kkm, to chyba tragedii nie ma. Aha no i muszę dolać znowu płynu, żebym nie przegrzał tego bolidu.
Zacząlem dzisiaj myśleć o sprzedaży cesji na to auto i powoli odwiedzam salony konkurencji. Raczej nie ma szans, żebym się "tym" woził jeszcze parę lat. Nie zrobiłem nikomu nic złego, żebym płacąc walizkę pieniędzy miał jazdy jak z 15 letnim autem.
A to co opisuje Kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] to zakrawa na kabaret.
P.S. Patrzyłem sobie dzisiaj na zdjęcia mojego ex MK4 2,5 T. To uczucie, tęsknoty i pozbycia się wiernego przyjaciela ścisnęło mnie za gardło. To było auto z jajami. Żebym mógł cofnąć czas...
kolego powiem ci że szkoda że narzekasz na modeo ale to super auto mój 3 ale też nie ma co porównywać 1,5 a 2l dla mnie 2l ta nowa to kosmos chodź miałem v6 wcześniej tylko dźwięk powala na korzyść V chodź wstawiony głośnik w tym nowym też umila jazdęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
leszek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-11-2016, 22:05   #2870
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie chce cie namawiać ale jak czytam te posty to ten 1.5 EB powinien mieć rozwiniecie eco bubel i jak masz możliwość to bierz 2.0 eb tam tylko szybko ubywa paliwo ale nic się nie dzieje.
Proszę nie lekceważyć Pana @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i jego skrzyni wymienionej przy 1000 km. :-P
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania