![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#81 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 16V
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
|
to nie będzie kwestia softu ECU a regulacji składu mieszanki LPG
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-07-2011
Model: mondeo
Silnik: 2.0 145 km benzyna/lpg
Rocznik: 2009
|
witam.
gdzieś już to pisałem , ale powtórzę , miałem podobne objawy, u mnie okazało się ,że wtryski od gazu padły i powodowały powstawanie błędów w kompie ECU ,przez co odpalając na zimnym(benzynie), odpalał dopiero za 10-15 razem. gmeranie w sofcie lpg/benzyna pomagało tylko na chwile. po wymianie wtrysków lpg na nowe i zrobieniu adaptacji bp i ustawieniu od nowa lpg problem się skończył. reasumując błąd w instalacji lpg powodował rozjeżdżanie się map bp i kiepskie odpalanie . |
|
|
|
|
|
#85 |
|
![]() Zarejestrowany: 04-06-2008
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 Duratec
Rocznik: 2007
|
Witam rok spokoju i problem znowu się pojawił czy ktoś doszedł do tego,jaka jest przyczyna? A czy w mondeo bez LPG też to występuje. Chodzi o poranne odpalanie -gdy silnik dobrze zimny.
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
![]() Imię: Marcin
Silnik: 2.0 Pb +LPG
|
Witam mam podobnie jak zimny odpadli bez problemu igasnie , za drugim razem jest ok. Mam juz dość stary aku i moją jedna z teorii jest to ze w czasie odpalania następuje spadek napięcia i komp się restartuje i zanim się podniesie to silnik gaśnie.w kompie LPG pojawia się błąd napięcia. Druga teoria jest taka , ze jest jakiś problem z sonda lambda.
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
![]() Imię: Marcin
Silnik: 2.0 Pb +LPG
|
Od kilku dni kombinuje co może być nie tak, i kolejne moje spostrzeżenie jest takie, że po kilkukrotnym naciśnięciu pedału gazu przed odpaleniem nie gasnie po pierwszym odpaleniu na zimno. Nawet przełożył em przepustnicą do innego Mondeo i tam mimo ,ze wczesniej nie gasl po pierwszym odpaleniu na zimno zgasł. Podejrzewać przepustnice, była juz oczyszczona. Co jeszcze może jej nie pasować?
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-11-2015
Model: MONDEO MK4 kombi
Silnik: 2,0 (145 KM) PB/LPG
|
Dopadła mnie ostatnio dziwna przypadłość:
PO uruchomieniu (na zimnym silniku) i przejechaniu kilometra dojeżdżając do skrzyżowania wciskam sprzęgło (obroty faluja - spada ponizej 1000 obr) czasem nawet zgaśnie. Zagrzeje auto i jakoś to śmiga. Kolejna sprawa ze jak lece powyżej 100 km/h wrzucam luz to obroty spadają poniżej 1000 obr falują i nagle auto gaśnie (trochę to niebezpieczne zważając ze wyłącza sie wspomaganie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) Świece nowe, przepustnica przeczyszczona... ktoś coś podpowie? |
|
|
|
|
|
#89 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-11-2015
Model: MONDEO MK4 kombi
Silnik: 2,0 (145 KM) PB/LPG
|
Podpowie ktoś coś?
Wrzucam filmik tej dziwnej przypadłości obrotów, Czy wy też tak macie? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Dodam również ze jak obroty spadną poniżej 1000 to silnik chodzi dziwnie jakby "się trząsł" i jakby takie dziwne pykanie dobywało sie z niego. Dodam również ze lekko przygasają mi światła na tych niskich obrotach. Czy to wszystko związane jest z jednym czy są tą różne sprawy nie wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#90 |
|
![]() Imię: Maro
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2,0 LPG
|
Ja u siebie zakręciłem gaz na butli i auto nie gasło na zimnym silniku więc na moje oko to reduktor u mnie siedzi
bo przepuszcza gaz I nawet jak auto przełączone na benzyne odpala na dwóch paliwach i się dławi . Już kiedyś słyszałem od któregoś mechanika że gaz czuć w kolektorze dolotowym Czy może tak byc ? |
|
|
|