Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-11-2016, 21:26   #4361
Roland074
ford::average

Imię: Mariusz
Model: było Mondeo Titanium X MK IV hatchback + pakiet stylizacyjny
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

U mnie w trasie do 2,5 tys obrotów wszystko było OK. Powyżej zaczynał się problem. W Chorwacji na autostradzie pod górę i przy dużej prędkości dym, jakby się coś paliło. Silnik zalany ON. Szok.

Roland074 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-11-2016, 17:52   #4362
FJORD 40+

Imię: Jan
Model: mondeo mk4 / mk5
Silnik: 2.0 TDCI / 1.5 EB
Rocznik: 2008 / 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał Roland074 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdź przewody przelewowe miedzy wtryskiwaczami. Może któryś spuchł i wywala paliwo. Zdejmij osłonę górną silnika i zobacz czy we wgłębieniach na wtryski, nie ma paliwa. Miałem tak w swoim mk4 podczas podróży do Chorwacji.
dobrze mówisz miałem kiedys podobnie w mk4 z przelewów wyciekalo paliwo .pojechałem do aso zaproponowali mi wymianę calej listwy koszt listwy sto parę zł.Z racji tego że nie bylo jej na miejscu rozebrałem to sam i wymienilem mały peknięty oring za uwaga 30 gr i od ponad roku jest ok
FJORD 40+ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-11-2016, 08:09   #4363
qlszef

Imię: Sebastian
Model: Lexus ES. Był Mondeo MKIV 1.8TDCI oraz Mondeo MKV Hybrid
Silnik: hybrid
Rocznik: 2021

Koledzy, w którym menu komputera jest ta opcja do resetowania ciśnienia w oponach? Ja mam inne zegary ale wszystkie opcje generalnie mamy takie same. Po tygodniu od wymiany opon pojawił się komunikat o ciśnieniu. Dziwne trochę.
qlszef jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-11-2016, 11:02   #4364
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Tam, gdzie "ciśnienie opon", a to chyba w "Ustawieniach pojazdu".
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-11-2016, 14:02   #4365
jark0
ford::beginner

Imię: Jark0
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 tdci 150 KM
Rocznik: 2016

Panowie, czekam obecnie na swojego MKV, w etisie znalazłem dzień produkcji 11.11.2016 (piękna data Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), jak długo auto będzie podróżować z Walencji do Kraju? 3 - 4 tygodnie?
jark0 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-11-2016, 14:03   #4366
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Jest o tym cały wątek...
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-11-2016, 14:25   #4367
stefanb
ford::advanced

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał jark0 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie, czekam obecnie na swojego MKV, w etisie znalazłem dzień produkcji 11.11.2016 (piękna data Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), jak długo auto będzie podróżować z Walencji do Kraju? 3 - 4 tygodnie?
Jeśli nie utknie, tak jak mój, na składzie celnym w Dąbrowie Górniczej, to w ciągu max 4 tygodni powinien być do odbioru.
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-11-2016, 14:54   #4368
emte3
ford::advanced

Imię: Mirek
Model: KUGA ST LINE X AWDi S MAX II
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2020 i 2016

Cytat:
Napisał Roland074 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przy dużej prędkości dym, jakby się coś paliło. Silnik zalany ON. Szok.
Cytat:
Napisał FJORD 40+ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
aso zaproponowali mi wymianę calej listwy koszt listwy sto parę zł.Z racji tego że nie bylo jej na miejscu rozebrałem to sam i wymienilem mały peknięty oring za uwaga 30 gr i od ponad roku jest ok
To chyba przypadłość przedliftowych,
Problemem są też kiepskiej jakości zapinki do listwy, mi też chcieli w ASO całą wymieniać, a wystarczyło zapinkę zmienić...

A wracając do tematu MK5, jak z tym sprzęgłem w 2.0 TDCI z ostatniego wypustu? Czy w świeżo odebranych egzemplarzach ten problem też się u kogoś pojawił?

Mój ma się produkować tuż po Nowym Roku, odbiór połowa lutego...
emte3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-11-2016, 15:13   #4369
miroos

Imię: Mirek
Model: Mondeo mk5 fl Vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190KM AWD
Rocznik: 2020

hehe - mój wyprodukowany chyba około 10 września i do dzisiaj auta nie mam (pisałem o historii zerwanego paska i uszkodzonej wiązki silnika) - stan na dziś - brak wiązki silnika do tego modelu w magazynach centralnych w całej Europie - nie wiemy kiedy część dotrze ... od tygodnia mam zastępczego mondka (bezpłatnie podstawił dealer) - ale jak na dziś nie wiadomo kiedy moje auto będzie sprawne.. rozważam czy rezygnować z tego i zamawiać kolejną sztukę - tylko wtedy muszę oddać zastępcze auto, a czas oczekiwania na nowy nieznany.
Podobno są jakieś opóźnienia ze skrzyniami PS i aktualnie terminy na auta z powershiftem to minimum 5 miesięcy
miroos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-11-2016, 18:39   #4370
jark0
ford::beginner

Imię: Jark0
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 tdci 150 KM
Rocznik: 2016

Dzięki Stefanb, pozostaje mi odliczać dni :-)

cattani75, jak widzisz jestem tu nowy, z góry uprasza się o wyrozumiałość :-)
jark0 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania