Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-11-2016, 18:46   #1
mihau134
ford::average

Model: focus mk2 fl
Silnik: diesel
Rocznik: 2008 1.8 tdci
Domyślnie piszczacy pasek , stuki w zawieszeniu

Witam wszystkich pisze tutaj poniewaz mam problemy ktore mnie wkurzaja ...
1 problem to taki ze na włączonej klimatyzacji piszczy mi pasek przy obrotach ok 2 tys/min ( 3 ,4 ,5 bieg ) pisk jest krotki , przy wyłaczonej klimie jest ok .. Pasek wymieniony ( denso) wszystkie rolki i napinacz tak samo wymieniony . rece rozkladam co moze byc nie tak . Za mocno nabita klima ? sama klimatyzacja dziala ( chłodzi)
2 problem : przy skrecie tylko w prawo i na nierownosciach slychac stuki w lewym kole : amorki wymienione , lozysko i poduszka amorka tez wymieniona , tylnia tuleja przedniego lewego wahacza tez wymienia. Przegub czy moze stabilazor ?
Ps jakie sa objawy zepsutego pegubu wewnetrzego ? bo cos mi drga kabina w pewnym zakresie obrotow przy przyspieszaniu oraz jazda ze stala predkoscia . Prosił bym o jakies sugestie , propozycje ... z gory dziekuje .

Ostatnio edytowane przez mihau134 ; 25-11-2016 o 20:30
mihau134 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-11-2016, 20:43   #2
salom

Domyślnie Odp: piszczacy pasek , stuki w zawieszeniu

Kup krótszy pasek o 3 do 5 mm.
Przestanie piszczec nowy po założeniu.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-11-2016, 16:06   #3
robdol
ford::advanced

Model: Focus mk2 fl
Silnik: 1.8 tdci 115 ps
Rocznik: 2008

pisk może być od łożyska koła pasowego sprężarki tak było u mnie wymiana łożyska załatwiła sprawę
robdol jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-12-2016, 21:39   #4
mihau134

Cytat:
Napisał robdol Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pisk może być od łożyska koła pasowego sprężarki tak było u mnie wymiana łożyska załatwiła sprawę
Pamietasz moze rozmiar lozyska?
Moze ktos ma panaceum na drugi problem ? Laczniki tez juz wymienilem .. Zero poprawy
Stary 18-12-2016, 22:49   #5
Fokus08

Model: FFII FL
Silnik: było 1.6 Duratec 100KM, jest 1.6 TDCi 109KM
Rocznik: 2008

hej,

co do stuków masz załatwioną przekładnię kierowniczą z lewej strony - mam to samo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tez szukałem problemu pół roku - wymienione mam wszystko poza przekładnią i jednym sworzniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

co do drgań nie piszesz jaki przebieg silnik i jakie masz spalanie na wolnych obrotach - u mnie za drgania budy w pewnych prędkościach obrotowych dawało popalić cudne koło dwumasowe. W końcu się posypało i zaczęło się tłuc co mnie wkurzało. Spróbuj przekroczyć delikatnie tą prędkość lub daj ciutkę więcej gazu - u mnie drgania zanikały - przy coraz bardziej rozpadającym kole drgania zaczeły pojawiać sie po przekroczeniu 140 km/h, a do koła mogą też dokładać się wtryski - za mała lub za duża dawka rezonowanie w pewnych prędkościach.

Pozdrawiam.
Fokus08 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-12-2016, 12:13   #6
mihau134

Dzieki za odpoweidz zostal mi do wymiany przeglub wewntrzny zobaczymy co bedzie... Podejrzewam ze on walniety , dwumasa wymienia , komplet wtryskow tak samo 1.8 tdci... Spalanie ? 0.6 0.8 l/h
Odpowiedz

Zasady postowania