Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-11-2016, 09:54   #1
mariusz_maxton
ford::amateur

Imię: Mariusz
Model: Ford Fiesta MK7
Silnik: 1.4 96KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Wymiana silnika na ST180

Cześć, jestem posiadaczem Fiesty 1.4 2011, 96KM. Samochód przeszedł pełen 'tuning' optyczny, natomiast brakuje mu niestety mocy (w silniku nic nie było modyfikowane).
Zastanawiam się nad wymianą silnika na silnik ST180 (2013-16). Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenie w temacie? Czy jest to możliwe? Jeśli tak czy trzeba zwrócić na coś szczególną uwagę?
Zdaję sobie sprawę, że wymiana silnika niesie za sobą wymianę skrzyni, sprzęgła, zawieszenia, hamulców itp.
Bardzo proszę o podzielenie się wiedzą. Dziękuję. Mariusz.

mariusz_maxton jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-11-2016, 12:31   #2
merkaba12
ford::average

Model: fiesta mk6
Silnik: 1,3
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Wymiana silnika na ST180

ja mam 43 kw i jakos jedzie , zawsze jest opcja sprzedaj i kupic co mocniejszego
mozesz dac ceramizer do silnika na hamowni zwiekszył o pare koni moc silnika, kanał na yutube miłosnicy czterech kułek
merkaba12 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-11-2016, 15:57   #3
impresja
ford::average

Imię: Marcin
Model: Fiesta
Silnik: 1.0 Ecoboost 125 PS
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał merkaba12 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mozesz dac ceramizer do silnika na hamowni zwiekszył o pare koni moc silnika, kanał na yutube miłosnicy czterech kułek
Takie coś jeśli coś naprawdę da to na chwilę... ludzie stosują produkty tej firmy przed sprzedażą samochodu. Kolega chce tutaj się brać za poważnego moda, a nie dodawanie ceramizerów, magnetyzerów czy magicznych wtyczek dających 100% mocy więcej ;-)

Jeśli chodzi o to czy się da... oczywiście, że się da... po sąsiedzku mam takie coś: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez impresja ; 29-11-2016 o 16:03
impresja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-11-2016, 19:45   #4
mariusz_maxton

Cytat:
Napisał merkaba12 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja mam 43 kw i jakos jedzie , zawsze jest opcja sprzedaj i kupic co mocniejszego
Kolego, właśnie nie chodzi mi kompletnie o to by było "jakoś". Opcję zakupu rozważam oczywiście, ale chciałem zasięgnąć opinii doświadczonych forumowiczów odnośnie podmiany silnika na 1.6 180KM ST.
To, o czym piszesz to półśrodki, których nie chcę stosować.
Stary 29-11-2016, 19:57   #5
radek70
ford::expert

Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , napisz do kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Oni robią z vana wyścigówki wymieniając silniki, ale to droga zabawa: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
radek70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-11-2016, 20:29   #6
mariusz_maxton

Cytat:
Napisał radek70 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , napisz do kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Oni robią z vana wyścigówki wymieniając silniki, ale to droga zabawa: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Dziękuję Ci za namiar.
Odpowiedz

Zasady postowania