![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Czarek
Model: Kuga FHEV AWD
Silnik: 2.5 B
Rocznik: 2023
|
tak, "pod palcem" wychodzą
|
|
|
#62 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Lukasz
Model: Focus mk3
Silnik: 1,6 TDCI z DPF
Rocznik: 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Proszę mi wybaczyć za brak nowości w tym temacie, ale jak na złość odkąd byłem w piątek u mechanika i przed wizytą padało 3 dni 24 godziny na dobę, tak jak przyjechałem do domu to do dzisiaj nawet jednej kropli nie było. Deszczu brak przez ostatnie 5 dni a niestety mycie auta planuje dopiero jutro. Jak nie będzie ciekło, to dam znać, podrzucę też fotki. Jak będzie ciekło to będzie trzeba szukać dalej.
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: MONDEO MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180KM by tedi_k
Rocznik: 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
no to jestem. Miało być wczoraj a okazało się że cały dzień leżałem na podłodze w łazience bawiąc się w hydraulika. Tak więc auto zostało dopiero umyte dzisiaj. Deszczu porządnego na razie brak aby auto było poddane jakimś dłuższym zalaniom, ale starałem się na tyle wody na dach wrzucić ile się da, plus oczywiście na klapę bagażnika, relingi itp. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przecieku brak. Zarówno roleta jak i kratka słupka D jest sucha. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na moje oko chyba dobrze trafiliśmy że chodziło o uszczelkę zawiasu hydraulicznego podnośnika klapy bagażnika. Jak mówiłem, mechanik dość szybko zauważył że te zawiasy są luźne. Odczepił siłowniki, zdjął zawiasy (ta metalowa płytka) i pod spodem były po prostu strzępy uszczelki (bo od luzów na tej płytce cała uszczelka się rwała). Remedium na problem okazał się jakiś samochodowy silikon, który co ciekawe pasuje mi nawet (prawie że idealnie) pod kolor lakieru. Silikon ten oczywiście pod względem czasu rozszerza się i zastyga i teoretycznie na razie działa. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: kiedyś: Focus MKIII kombi
Silnik: TDCi 140 KM
|
Odebrałem właśnie samochód z ASO i u mnie znaleźli przeciek nad lewą lampą:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zobaczymy czy to wszystko.
|
|
|
|
#67 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Lukasz
Model: Focus mk3
Silnik: 1,6 TDCI z DPF
|
Dziś uszczelniłem dach na łączeniu blach pod czarnymi zaślepkami i uszczelniłem blachę trzymającą siłowniki zamiast papierowej uszczelki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jest silikon (ogólnie to wątpię w to żeby się tym lało ale na forum wielu osobą ten zabieg pomógł to i ja spróbowałem), w środku masakra woda w kole zapasowym oraz na wykładzinie pod siedzeniami na tyle, w samochodzie smród jak bym jeździł samochodem popowodziowym, samochód póki co w garażu schnie i jeżdżę drugim.
Ogólnie to już mnie h** strzela z tym samochodem, tracę powoli cierpliwość!!! Czy ktoś z forumowiczów uszczelniał pod zderzakiem wloty wentylacji wraz z zaślepkami? Na innym forum znalazłem użytkownika WES180 który uszczelnił w powyższym miejscu i było już ok. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez spenser696969 ; 04-12-2016 o 03:54 |
|
|
|
|
|
#68 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
Jak mazdę miałem też woda mi się lala. Szukałem jakim cudem i dokładnie w tym miejscu jak z Twojego linka. Uszczelniłem silikonem i od tego czasu spokój miałem.
Ostatnio edytowane przez krzys1968 ; 04-12-2016 o 05:50 |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Czarek
Model: Kuga FHEV AWD
Silnik: 2.5 B
Rocznik: 2023
|
Cytat:
|
|
|
|
#70 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bartek
Model: S-Max Mk2 A8 AWD
Silnik: 2,0 Ecoblue
Rocznik: 2018
|
Mam przeciek z okolic mocowania tylnego lewego amortyzatora. Zawsze po umyciu nadkola myjką ciśnieniową leje się woda do środka z tego miejsca - tylko w lewej strony.
Miał ktoś kiedyś taki problem? Jak to uszczelnić? Szczerze mówiąc ładowanie sylikonu od zewnątrz wydaje mi się średnio trwałym pomysłem. Cieknie spod blachy zaznaczonej na zdjęciu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez filecik26 ; 04-12-2016 o 19:23 |
|
|
|
![]() |
|
|
|