![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#571 |
|
ford::average
![]() Imię: Adam
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Miałem te Nexeny w AR159 (cięższej niż Mondek) i dawały spokojnie radę.
Co prawda głównie jeżdżę w centrum Polski, ale w górach też zdaża mi się bywać. Przejeździłem na nich 3 sezony od nowości i potem sprzedałem z autem. |
|
|
|
|
|
#572 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
|
|
|
|
|
|
#573 |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Super ten test jest tylko jak można dać w nim nowego Continentala a nie dać nowego Klebera, Fuldy czy Dębicy. Bardzo to wiarygodne... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#574 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
Cytat:
Miałem zimowe Continentale i to były najlepsze zimówki jakie miałem. Teraz kupuje za własne pieniądze bo autem służbowym już nie jeżdżę więc Continentali nie kupię ale wyłącznie ze względu na ich cenę. Mam Hankooki, miałem Klebery, Nokiany, Uniroyale i na żadne nie narzekałem ale Conti po prostu były najlepsze i chyba wiele się nie zmieniło w tej kwestii. Miałem też Sawy i to był dramat (w testach też nie błyszczą). |
|
|
|
|
|
|
#575 |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Wszystko Ok, tylko testy starych bieżników nie są dla mnie najnowszym testem. Mogli w ogóle ich nie robić dla tych modeli ,które mają następców.
|
|
|
|
|
|
#576 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Jaki jest tańszy sklep ? Opony do focusa w kombi . |
|
|
|
|
|
|
#577 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
W oponeo sobie pooglądaj (na opinie szkoda czasu, bo są moderowane), a cenę sprawdź w ceneo albo skąpcu.
|
|
|
|
|
|
#578 | |
|
Jeżdże Toyotą :-)
![]() Imię: Grzegorz
Model: FF II,5 MK2 hb + FF III,5 hb
Silnik: 1.6b duratec/1.5eb
Rocznik: 2010/2017
|
Cytat:
TLdr; Polecam książkę w której to napisano - wycinek załączam - wbrew pozorom też a propos opon, olejów , klocków tarcz itp. "Efekt wspierania decyzji Które liceum wybrać? Który kierunek studiów i na którym uniwersytecie? Łatwo nie było Ci zdecydować, prawda, Czytelniku? Ale w końcu wybrałeś. I z perspektywy lat uważasz, że słusznie. Egzaminy były trudne? Eee, jakoś przeżyłeś. Robota potem się jakaś znalazła, imprezy przeszły do legendy, a z paczką kumpli i koleżanek trzymasz się do dziś A alternatywy, z których zrezygnowałeś? Eee, na pewno nie było tak ciekawie, nie wiadomo, czy robota by była, no i drugich TAKICH ludzi jak moja klasa na świecie nie ma - mówi Ci twój mózg. A dokładniej - działa efekt wspierania decyzji. Działa nieco podobnie jak tzw Efekt potwierdzenia, choć sięga w przeszłość. Tym razem nasz mózg pozostaje przekonany, że podjęte przez nas kiedyś decyzje były słuszne. Wynika to z kilku czynników. Po pierwsze - nieprzyjemnie jest myśleć, że wybrało się źle. Racjonalizujemy więc dawne decyzje, nieświadomie wybierając z pamięci fakty, które potwierdzają ich słuszność. Po drugie - jeśli wybraliśmy dany kierunek postępowania, to mamy zwykle na jego temat więcej informacji niż na temat kierunku, który porzuciliśmy. A to sprzyja określaniu go jako lepszy. Ten efekt utwierdza nas w przekonaniu, że zwykle mamy rację i poprawia naszą samoocenę. Doskonale więc wzmacnia..." [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
#579 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-06-2016
Model: Ford Mondeo Titanium X
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2008
|
Cześć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na wstępie napiszę, że przejrzałem kilkanaście tematów, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie, więc pytam tutaj. Otóż jestem szczęśliwym posiadaczem Mondeo MK4 Titanium X w wersji brytyjskiej na 18 calowych alufelgach. W moim rejonie dopiero nadchodzą przymrozki, więc chcę zmienić ogumienie na zimówki z mniejszą średnicą opon, dlatego też kupiłem 16 calowe felgi, ale teraz zaczynają się schody. Producent zaleca dobranie do 16-tek opon 205/55 lub 215/55. W Anglii nie jest sroga zima, więc jazda będzie głównie po oblodzonej lub mokrej powierzchni. W związku z tym, jakie dobrać opony? Czy jest duża różnica w jeździe między tymi dwoma rozmiarami? Pytam, bo chcę kupić konkretny model opon, ale różnica w cenie to 20 funtów więcej na sztuce kupując 215/55, a nie mam kompletnie zielonego pojęcia, które wybrać. Nie chodzi mi o cenę, ale bezpieczeństwo. Na ogół droższe znaczy lepsze, ale nie do końca, więc proszę was o radę. Dodatkowo po przejrzeniu wielu wątków napotkałem na zalecenia kupna opon 205/60, ale producent nie napomknął nic o tym rozmiarze, więc nie będę kupował ich, gdyż w razie (odpukać) wypadku/kolizji ubezpieczyciel prawdopodobnie będzie robił problemy z powodu korzystania z opon, które nie są zalecane przez producenta. |
|
|
|
|
|
#580 |
|
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: Ford mondeo mk4 power shift . mondeo mk3 1,8 pb \gaz
Silnik: 2.0 tdci , 1.8
Rocznik: 2011, 2003