Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-12-2016, 09:44   #4861
Bob Digital

Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

A to nawet nie wiedziałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale jesli dobrze pamiętam to chodzi o automatyczne pochylanie bez przycisku, musiałbym zapytać bo nie pamiętam.

Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-12-2016, 11:00   #4862
bartulko
ford::average

Model: Monedo Titanium 2016
Silnik: 2.0 EB (AT) 203KM
Rocznik: 12.2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał Bob Digital Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A to nawet nie wiedziałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale jesli dobrze pamiętam to chodzi o automatyczne pochylanie bez przycisku, musiałbym zapytać bo nie pamiętam.
Dokładnie takie coś wczoraj wyczytałem w instrukcji. Ponoć samo ma się pochylać. Nie sprawdzałem jeszcze.
bartulko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-12-2016, 11:01   #4863
anastazyy
ford::advanced

Model: FIesta MK7, Superb III
Silnik: 1,4 Pb/2,0pb
Rocznik: MK7 2015,SIII 2018

Cytat:
Napisał bartulko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie takie coś wczoraj wyczytałem w instrukcji. Ponoć samo ma się pochylać. Nie sprawdzałem jeszcze.
W MK4 samo się pochyla jak masz pamięć kierowcy w fotelach wówczas jak masz przełączone czy na lewe czy na prawe lusterko pstyczek - jak włączysz wsteczny lusterko automatycznie się obniży abyś widział krawężnik.
anastazyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-12-2016, 11:09   #4864
bartulko

Cytat:
Napisał anastazyy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W MK4 samo się pochyla jak masz pamięć kierowcy w fotelach wówczas jak masz przełączone czy na lewe czy na prawe lusterko pstyczek - jak włączysz wsteczny lusterko automatycznie się obniży abyś widział krawężnik.
Mam el. fotel kierownicę i lusterka z pamięcią. Mam automat skrzynię a zamiast pstryczka przycisk jeden od lewego drugi od prawego Muszę sprawdzić.
Stary 27-12-2016, 13:49   #4865
Strat69

Model: MK5 USA
Silnik: 2.0 Ekoboost 240 KM
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał bartulko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam el. fotel kierownicę i lusterka z pamięcią. Mam automat skrzynię a zamiast pstryczka przycisk jeden od lewego drugi od prawego Muszę sprawdzić.
ja próbowałem u siebie, ale poległem. Nie działa.
Gdzieś czytałem, że prócz pamięci fotela musi być el. ustawianie kierownicy by lusterko kładło się przy R
Strat69 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-12-2016, 16:03   #4866
bartulko

Cytat:
Napisał Strat69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdzieś czytałem, że prócz pamięci fotela musi być el. ustawianie kierownicy by lusterko kładło się przy R
Ja mam el. kierownicę.
Stary 27-12-2016, 18:40   #4867
jark0
ford::beginner

Imię: Jark0
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 tdci 150 KM
Rocznik: 2016

Dołączyłem do grona posiadaczy mk5, mój model to 2 litrowy diesel 150 KM z PS, kombi, wersja titanium plus kilka pakietów. Planowałem od razu po wyjeździe z salonu wybrać się do kolegi Tediego w celu upgrade'u do 180 KM, niestety dealer przeciągnął wydanie auta o 3h i nie wystarczyło już czasu. Na pewno przy pierwszej wizycie w Katowicach odwiedzę Tadeusza i sprawie mondkowi dodatkowe kuce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Może za wcześnie na rzetelną opinię po przejechaniu 1400 km, ale pozwolę sobię podzielić się pierwszymi wrażeniami:
+ nie spodziewałem się że auto będzie aż tak dobrze wyciszone, jadąc 150 km/h można swobodnie rozmawiać bez podnoszenia głosu, duży plus porównując do mk4,
+ w moim odczuciu auto prowadzi się z większą lekkością, tak jakby ubyło mu co najmniej 100 kg - mk4 sprawiało wrażenie sporo cięższego,
+ dynamika 150 konnego diesla jest całkiem dobra, być może to subiektywne odczucie, ale przyspieszenie i elastyczność są zbliżone do 163 konnego mk4,
+ Powershift pracuje bardzo płynnie i szybko, dogadujemy się wyśmienicie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
+ pomimo, że siedzisko fotela jest krótsze, jest wygodnie - bez problemu znalazłem odpowiednią pozycję za kierownicą, moja pierwsza trasa liczyła ponad 500 km, odbyłem ją bez bólu pleców,
+ spalanie 6,5 l/100 km na trasie Bielsko Biała - Olsztyn uważam za bardzo dobry wynik, spodziewałem się wyższej konsumpcji biorąc pod uwagę automat i świeży silnik, mk4 zużywało średnio 6,3 l/100 km,
+ bagażnik jest nieco mniejszy niż poprzednik, ale ma regularny kształt, poza tym boczne wnęki są bardzo pojemne, spokojnie mieści się w nich 5l płyn do spryskiwaczy,
+ w końcu maska doczekała się siłowników,
+ ledy są rewelacyjne, zmiana świateł drogowych na mijania odbywa się we właściwym momencie, jedynie raz kierowca z naprzeciwka mignął mi długimi, w tym samym momencie włączyły się u mnie krótkie światła,
+ sync działa bardzo dobrze, miła pani rozumie mnie doskonale, no może czasem trzeba mówić z lekkim cyfrowym akcentem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- niestety muszę potwierdzić Wasze opinie na temat audio, gra gorzej niż w mk4 przez co nie mogę się rozkoszować basem w utworze Lao Che "Wojenka",
- ujawnił mi się pierwszy świerszcz w okolicy podszybia, jest słyszalny jedynie na małych nierównościach, spróbuję go zlokalizować i zaradzić,
- szkoda, że auto nie zamyka się automatycznie po oddaleniu się z kluczykiem - może nasi forumowi magicy będą w stanie uruchomić tą funkcję.

To tak na szybko, dodam więcej punktów po przejechaniu kolejnych kilometrów, póki co cieszę się jazdą, mam cichą nadzieję że nowe auto będzie równie bezawaryjne jak poprzednik.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jark0 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-12-2016, 20:41   #4868
bartulko

Cytat:
Napisał Strat69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam wszystko w elektryce i też poległem. Nie działa. Wyczytałem też, że przy R można - lub + powiększać obraz z czujników i pomniejszać ale też nie działa

Bump:
Cytat:
Napisał jark0 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
D
- niestety muszę potwierdzić Wasze opinie na temat audio, gra gorzej niż w mk4 przez co nie mogę się rozkoszować basem w utworze Lao Che "Wojenka",

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
GRATULUJĘ zakupu. Utwierdziłeś mnie że dobrze wydałem kasę na audio premium. Moje gra naprawdę super.
Stary 27-12-2016, 21:39   #4869
jark0
ford::beginner

Imię: Jark0
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 tdci 150 KM
Rocznik: 2016

bartulko, pewnie niebawem zainwestuję w nowe głośniki - może ktoś na forum wymieniał już seryjne audio? Macie jakieś sugestie odnośnie modeli pasujących do mondka?
jark0 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-12-2016, 07:04   #4870
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015

jest o tym wątek
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania