![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#4861 |
|
|
A to nawet nie wiedziałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale jesli dobrze pamiętam to chodzi o automatyczne pochylanie bez przycisku, musiałbym zapytać bo nie pamiętam.
|
|
|
|
#4862 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-10-2016
Model: Monedo Titanium 2016
Silnik: 2.0 EB (AT) 203KM
Rocznik: 12.2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4863 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 07-11-2010
Model: FIesta MK7, Superb III
Silnik: 1,4 Pb/2,0pb
Rocznik: MK7 2015,SIII 2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4864 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4865 | |
|
![]() Zarejestrowany: 10-10-2016
Model: MK5 USA
Silnik: 2.0 Ekoboost 240 KM
Rocznik: 2013
|
Cytat:
Gdzieś czytałem, że prócz pamięci fotela musi być el. ustawianie kierownicy by lusterko kładło się przy R |
|
|
|
|
|
|
#4866 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4867 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jark0
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 tdci 150 KM
Rocznik: 2016
|
Dołączyłem do grona posiadaczy mk5, mój model to 2 litrowy diesel 150 KM z PS, kombi, wersja titanium plus kilka pakietów. Planowałem od razu po wyjeździe z salonu wybrać się do kolegi Tediego w celu upgrade'u do 180 KM, niestety dealer przeciągnął wydanie auta o 3h i nie wystarczyło już czasu. Na pewno przy pierwszej wizycie w Katowicach odwiedzę Tadeusza i sprawie mondkowi dodatkowe kuce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może za wcześnie na rzetelną opinię po przejechaniu 1400 km, ale pozwolę sobię podzielić się pierwszymi wrażeniami: + nie spodziewałem się że auto będzie aż tak dobrze wyciszone, jadąc 150 km/h można swobodnie rozmawiać bez podnoszenia głosu, duży plus porównując do mk4, + w moim odczuciu auto prowadzi się z większą lekkością, tak jakby ubyło mu co najmniej 100 kg - mk4 sprawiało wrażenie sporo cięższego, + dynamika 150 konnego diesla jest całkiem dobra, być może to subiektywne odczucie, ale przyspieszenie i elastyczność są zbliżone do 163 konnego mk4, + Powershift pracuje bardzo płynnie i szybko, dogadujemy się wyśmienicie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. + pomimo, że siedzisko fotela jest krótsze, jest wygodnie - bez problemu znalazłem odpowiednią pozycję za kierownicą, moja pierwsza trasa liczyła ponad 500 km, odbyłem ją bez bólu pleców, + spalanie 6,5 l/100 km na trasie Bielsko Biała - Olsztyn uważam za bardzo dobry wynik, spodziewałem się wyższej konsumpcji biorąc pod uwagę automat i świeży silnik, mk4 zużywało średnio 6,3 l/100 km, + bagażnik jest nieco mniejszy niż poprzednik, ale ma regularny kształt, poza tym boczne wnęki są bardzo pojemne, spokojnie mieści się w nich 5l płyn do spryskiwaczy, + w końcu maska doczekała się siłowników, + ledy są rewelacyjne, zmiana świateł drogowych na mijania odbywa się we właściwym momencie, jedynie raz kierowca z naprzeciwka mignął mi długimi, w tym samym momencie włączyły się u mnie krótkie światła, + sync działa bardzo dobrze, miła pani rozumie mnie doskonale, no może czasem trzeba mówić z lekkim cyfrowym akcentem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - niestety muszę potwierdzić Wasze opinie na temat audio, gra gorzej niż w mk4 przez co nie mogę się rozkoszować basem w utworze Lao Che "Wojenka", - ujawnił mi się pierwszy świerszcz w okolicy podszybia, jest słyszalny jedynie na małych nierównościach, spróbuję go zlokalizować i zaradzić, - szkoda, że auto nie zamyka się automatycznie po oddaleniu się z kluczykiem - może nasi forumowi magicy będą w stanie uruchomić tą funkcję. To tak na szybko, dodam więcej punktów po przejechaniu kolejnych kilometrów, póki co cieszę się jazdą, mam cichą nadzieję że nowe auto będzie równie bezawaryjne jak poprzednik. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4868 | ||
|
|
Cytat:
Bump: Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#4869 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jark0
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 tdci 150 KM
Rocznik: 2016
|
bartulko, pewnie niebawem zainwestuję w nowe głośniki - może ktoś na forum wymieniał już seryjne audio? Macie jakieś sugestie odnośnie modeli pasujących do mondka?
|
|
|
|
|
|
#4870 |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32