![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kamil
Model: focus
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2005
|
Witam mam problem z Moim Focusem, otóż wokół wtryskiwaczy strasznie zbiera się paliwo, na wolnych obrotach i przy "przegazowaniu" auta w garażu nie widzę żeby tam gdzieś się coś sączyło, jednak po przejechaniu strasznie się tam to paliwo zbiera i czuć je nawet w kabinie. Dodam że wymieniłem przelewy i ich uszczelki, nic to nie dało. Proszę o podpowiedzi co sprawdzić i z góry dzięki.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
|
To może głupie :-), ale nie widać skąd cieknie?
Jak wytrzesz wszystko do suchutka ładnie i się przejedziesz to pewnie widać czy to z przelewów czy z króćców.
|
|
|
#3 |
|
|
Próbowałem ale jak tylko kawałek przejadę to wszystko zaraz jest tam w paliwie, a na postoju tak jak pisałem nie ma nawet śladu wycieku
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Karol
Model: Focus mk1 Mondeo mk3 2.0 tdci
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Są 4 możliwości przewód wysokiego ciśnienia, cewka,przelew lub paliwo wydostaje się spod nakrętki mocujące rozpylacz. Niech ktoś przytrzyma go na obrotach może wtedy zobaczysz co jest przyczyna
Ostatnio edytowane przez tiga1916 ; 30-12-2016 o 08:19 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
U mnie latem wpuchly przewody paliwowe od przelewow i mialy tak duza srednice , ze przepuszczaly paliwo . Sprawe zalatwia uniwersalny przewod paliwowy zbrojony 2 mm , ktory kosztuje kilka zlotych za metr i taki odcinek wystarczy , tylko trzeba miec dlugie szczypce i uzwazac , zeby nie ulamac plastikow , ktore siedza we wtryskiwaczach . Do wymiany nawet nic nie trzeba rozbierac . Zlap tako wezyk i sprobuj zsunac z tego plastiku , jak zejdzie luzno to masz to samo , co bylo u mnie .
|
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez wedkarz91 ; 30-12-2016 o 10:24 |
||
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Problem rozwiązany kupiłem używane przewody wysokiego ciśnienia wymieniłem miedziane uszczelki pod wtryskami i wycieki ustały.
|
|
|
|