Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-01-2017, 21:32   #11
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Mandatowa zabawa w kotka i myszkę - kiedy to się skończy?

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ja jeżdżę 50 w zabudowanym a maksymalnie wyprowadza mnie z równowagi jak gimbus pełen dzieciaków wyprzedza mnie na wiosce z ograniczeniem do 40. Normalnie szlag mnie trafia. Albo jak podczas budowy chodnika przy ograniczeniu do 40 jadąc szeroko wyprzedza mnie wozidło załadowane do pełna gdy obok bo dziurach chuderlak podesłany przez PUPe próbuje przepchać taczkę zalaną do pełna betonem. Wyprowadza mnie to z równowagi bo debil siedzi wyżej i mógłby spojrzeć co się dzieje. Ja w każdej chwili byłem gotów do ucieczki przed taczkowym na lewy pas. I gdyby tak się stało to bym rwa tego nie przeżył.

Stary 03-01-2017, 21:36   #12
juri2069
ford::expert

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wyprzedza mnie wozidło załadowane do pełna gdy obok bo dziurach chuderlak podesłany przez PUPe próbuje przepchać taczkę zalaną do pełna betonem
No to wyobraźnia i głupota niektórych to powala na kolana.
Debil to łagodne słowo , ich nie unikniemy
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2017, 21:44   #13
Marek

Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995

Cytat:
Napisał alfonso Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co to jest diesel?
to samo co:

Cytat:
Napisał alfonso Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mój stary Focus
A co to focus?
Auto?
słowo po Angielsku?
Może gazetka?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zanim się kogoś czepisz popatrz na Siebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
a tak serio to znowu po mnie "jadzieta" hurtem. Forumowy funclub ubijania? Zawsze aalfonso winny. Jak nie winny to i tak winny.
Ojojoj bidulka...pożałować trzeba? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Marek ; 03-01-2017 o 21:51
Marek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2017, 22:12   #14
alfonso
ford::average

Imię: Hubert
Model: nie ma
Silnik: nie ma
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał Marek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zanim się kogoś czepisz popatrz na Siebie
Od początku mego bytu w forum kolega Marek na mnie usiadł i zejść nie chce i pacz Pan, jeszcze Pan mówisz że nim się czepię to na siebie ma patrzeć. A co ja złego zrobił?
Ino to że nazywam wszystko po imieniu? he
I co ma wspólnego mój stary Focus z sytuacją na drodze?
Druga sprawa, klekotami tez jeździłem i wiesz co, tam też problemów z odśnieżaniem szyb nie było. Naprawdę a Pan się czepił mnie jak by nigdy ogrzewania w aucie nie miał.
Mówi Pan że wszystkie Diesle zwolnione są z obowiązku posiadania czystych szyb bo ogrzewanie nie hula? I ja mam Panie Marku to łyknąć? No nie :-)
Daj Pan panie poprzeczkę wyżej bo mnie się skakać ino tak nisko normalnie nie chce :-)
W pracy mamy Caddy 1.9 w dieslu oszklonego. Zimą mam przedział -20>-35 i jakoś porządek z szybami jest.
Powiem Panu wprost. Nie ma wymówek. Jest lenistwo a ja jestem ten zły bo mówię jak w realu jest, prawda?

Ostatnio edytowane przez alfonso ; 03-01-2017 o 22:17
alfonso jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2017, 22:16   #15
juri2069

Cytat:
Ino to że nazywam wszystko po imieniu?
Niektórzy po prostu inaczej pojmują niektóre sprawy , nikt tu po nikim nie jedzie i nie obraża. Temat dobry do dyskusji , ale dyskutowaniem nic nie zmienimy , co niektórzy troche się pozłoszczą przed kompem i to wszystko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 03-01-2017, 22:19   #16
MaXyM

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

No niektorzy nie pamietaja ze jeszcze nie tak dawno to w autach sie odsniezalo recznie: miotelka i skrobaczka.
A nie ze ogrzewaniem w aucie, PTC, Webasto, podgrzewanie szyb etc.
Wiec co to za argument diesel czy benzyna. Prawda jest ze niektorzy przetra sobie maly pasek na przedniej szybie i jada jak czolgiem patrzac przez te szpare. O tym zeby odslonic swiatla nawet nie pomysla.

A co do kar finansowych. Same kary nie pomoga. Trzeba jeszcze je egzekwowac. Poza tym zamiast brac kase, to bym posylal do prac spolecznych ew karal publicznie. wlacznie z pokazywaniem foto i danych osobowych w mediach.
Stary 03-01-2017, 22:23   #17
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po drugie wybranie numeru przez zestaw głośnomówiący również wymaga odwrócenia uwagi od jazdy.
W naszej generacji pojazdów już nie wymaga. Przynajmniej korzystając z tego fabrycznego: przycisk, do którego sięgasz bez patrzenia, na przykład, jak do włączenia kierunkowskazu, i potem mówisz "zadzwoń".
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2017, 22:28   #18
juri2069

A no w mojej wymaga , ale dorabiany. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mimo wszystko nadal podtrzymuje zdanie , że rozmowa przez telefon przy uchu , przez zestaw , sluchanie radia , rozmowa z kimś , patrzenie na nawigację czy nawet picie wody tak samo rozprasza , a czepili się telefonu. No ale przepis jest przepisem, trzeba go wziąć na klatę i nie narzekać. Chociaż jeżeli widzę kogoś z telefonem przy uchu i właśnie skręca w moją uliczkę bez kierunku , a ja czekam i czekam, to bym go chętnie zatrzymał , udusił i wsadził mu ten telefon gdzieś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chociaż podobno za kierownicą nie można jeść ( czy tylko z pojazdach typu autobus? ) , nie wiem jak jest z piciem czy paleniem wg przepisów.

Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 03-01-2017 o 22:31
Stary 03-01-2017, 22:39   #19
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chociaż jeżeli widzę kogoś z telefonem przy uchu i właśnie skręca w moją uliczkę bez kierunku , a ja czekam i czekam, to bym go chętnie zatrzymał , udusił i wsadził mu ten telefon gdzieś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A mnie wkurza jeszcze bardziej, gdy robi to matoł w świeżym aucie za przynajmniej 200 000 zł, gdzie BT jest na 101%, ale nie korzysta. Nie wiem, nie umie, czy co..?
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2017, 22:41   #20
MaXyM

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Wszystko rozprasza nawet myslenie.
IMO sama rozmowa tez rozprasza bardziej niz bierne sluchanie radia. Z drugiej strony trudno zabronic rozmowy z pasazerem. Wiec czemu zabraniac przez telefon.

Ale chyba intuicyjnie powinno byc jasne, ze prowadzenie jedna reka, kiedy w drugiej trzymasz przedmiot, ktory nie moze ci wypasc z reki moze byc dla wielu wyzwaniem. Szczegolnie jak trzeba skrecac, wlaczac kierunkowskazy etc. No.. w takiej sytuacji myslisz co zrobi wiekszosc kierowcow? Oczywiscie: nie wlaczy kierunkowskazu.

Nie trzeba robic wielkich doswiadczen. Na codzien widze, ze kierowca rozmawiajacy z tel. w rece jedzie zwykle jak ostatnia sierota.

Zasady postowania