![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Arkana
Silnik: 1,3 Benzyna
Rocznik: 2022
|
Zauważyłem u siebie ciekawą rzecz. Odpalając auto i wychodząc z niego na chwilę z kluczykiem w kieszeni, convers informuje mnie, że kluczyk jest poza samochodem. Po chwili gdy wsiadam do auta, na conversie jest informacja drzwi kierowcy otwarte i teraz do sedna. Zamykając drzwi na ułamek sekundy w miejscu gdzie jest średnie spalanie wyskakuje ikona tak jakby od temperatury silnika, której oczywiście nie mam, gdyż convers nie ma aktualizacji. Po ułamku sekundy znika i pokazuje średnie spalanie. Co o tym sądzicie, co to jest.
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
to nie jest od temperatury silnika tylko otoczenia, jak w dolnym pasku jest za duzo ikon to temperatura wskakuje na górę i miga cyklicznie na przemian ze spalaniem czy co tam ustawione w komputerze pokładowym
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Speedo nie to nie to
Nie o to mi chodziło. Tą temperaturę z otoczenia mam wskazanie cyfrą jak i gwiazdką żółtą bądź czerwoną ale to się pojawia dosłownie na ułamek sekundy w wierszu powiedzmy ikony baku i jest to taka malutka ikonka słupka termometru. Bump: I zaraz znika. Ułamek sekundy ale jest to zauważalne. I nie za każdym razem. Czasem jak siedzę w aucie i dzieciaki otwierają z tyłu drzwi na conversie jest komunikat o otwarciu tylnych drzwi i jak zamkną na ułamek sekundy wskakuje ta ikonka z temperaturą i nic więcej i od razu znika. Zauważył ktoś takie zjawisko i siebie?
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
to jest dokładnie to o czym piszę, ale nie musisz mi wierzyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zapełnij sobie dolny rząd ikonami (bład silnika, mało płynu do spryskiwaczy, żółta/czerwona gwiazdka i powiedzmy wyłączony alarm zderzeniowy, rezerwa paliwa) a zobaczysz, że temperatura pójdzie do górnego paska i będzie z taką mała ikonką termometru na przemian ze spalaniem/zasięgiem, pewnie w momencie otwarcia drzwi coś Ci zapełnia dolny pasek (jakieś żółte "i") i temperatura wskakuje wyżej
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Czy jeżeli to nawet błąd conversa to czy w jakimkolwiek minimalnym stopniu przeszkadza to w eksploatacji samochodu? Jak dla mnie to i może tam wyskakiwac znaczek audi Ne 2 sekundy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mi kiedyś na ostrym zakręcie wyświetlila się ikonka niezapiecia pasów, mimo że były zapiete. No i co z tego. Wyskoczyła sobie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie wiem czemu i nie chce wiedzieć Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 12-01-2017 o 08:26 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
a może jednak warto. Jeśli czujnik zapięcia pasów się zwali i nie będzie działał to i poduszka nie wystrzeli kiedy trzeba.
|
|
|
#7 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
To się stało tylko raz ze 2 lata temu i od tej pory już więcej się nie pokazało , a czujnik niezapiecia pasów działa prawidłowoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeśli będzie się powtarzalo to wtedy trzeba będzie się zagłębić w temat że względu na bezpieczeństwo tak jak mowisz
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Trochę to trwało, ale udało mi się uchwycić błąd conversa sprowokowałem auto rezerwą i brakiem płynu do spryskiwaczy i wygląda to tak jak pisał Speedo
Bump: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
#10 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
To żaden błąd, miałeś otwarte drzwi i w dolnej linijce znaczek "i" . Caly dolny rząd był zapełniony ikonkami i temperatura wskoczyła wyżej tam gdzie komputer paliwowy. Po zamknięciu drzwi znikło "i" i temperatura wskoczyła na swoje standardowe miejsce.
|
|
|
|