![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
A kto tu i gdzie pisze o usługach za darmo? Możesz zacytować? Tylko stwierdzam, że argument typu "to tyle kosztuje i trwa cztery godziny bo mamy wolne serwery i zainwestowaliśmy 19000" jest kiepskim argumentem do uzasadniania ceny i kosztów (no może u naiwnych). Wyposażenie przeciętnego zakładu wulkanizacyjnego kosztuje więcej ale nikt Ci koła nie naprawia przez cztery godziny (przy stawce 200 zł/h) bo mu się kompresor powoli ładuje.
Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 17-01-2017 o 19:24 |
|
|
|
|
|
#52 |
|
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
A jaki inny argument maja podac? Najlepiej napisz do Ford Motor Company in Köln, ze jestes zdruzgotany szybkoscia przesylu danych przy aktualizacji i ze zadasz upustu czy cos tam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A powaznie to w innych markach nie jest lepiej, np. VW - znajoma czekala 3 miechy na licznik do Foxa (produkowany w Brazylii), kolegi Avensis stoi juz 4 miechy z uwalonym PCM ( 3 rozne juz wymienione i nie pasuja) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
|
Ale ja się cieszę - może dzięki temu nikt mi nie będzie próbował robić aktualizacji bez mojej wiedzy ...
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
|
Nikt nie zrobi ci akualizacji sam od siebie to masz jak w banku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
|
Serio mówicie o bandwidth limicie na serwerze forda? No wybaczcie XXI w. jest - żaden argument, a pozwala wyrobić sobie opinię o firmie, brudna sztuczka aby wydłużyć czas postoju w serwisie i ilość roboczogodzin. Myślę, że forda stać na dystrybucję rozproszoną.
W markach premium wszystkie moduły się same aktualizują. W autach dla ludu jest to okazja do IMHO nieuzasadnionego obciążenia klienta serwisu. Myślę, że to kwestia kilku lat i w nowych pojazdach aktualizacje fix/security będą online - za zgodą klienta. Technicznie nic nie stoi na przeszkodzie już dziś, myślę, że jak zwykle księgowi tu decydują. Dawniej emergency assistance nie było, a od 2011 r. wszystkie auta wśród znajomych już mają - nawet na F.... Da się? Da się. Większość funkcjonalaności dzisiejszego samochodu to software, a to upraszcza poprawki i modyfikacje, a przy okazji dałoby oszczędności przy akcjach serwisowych. Chyba że, a nuż klient coś jeszcze zrobi ;-) |
|
|
|
#56 |
|
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Nie zrozumiałeś kolegów. Tutaj nikt nie przeczy że coś może mniej kosztować w serwisie (jednej czy drugiej marki). Cena wynika z gotowości klienta do płacenia - kilka osób może się obruszać, pukać po głowie, ale to nie zmieni faktu że jest wystarczająca grupa (najczęściej przedsiębiorców) którzy bez mrugnięcia oka zapłacą - bo muszą np. uciekać z podatkiem i potrzebują kosztów. Popyt jest znacznie wyższy niż podaż.
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Radek
Model: Mk4 SW Titanium Lunar Sky / Mk3 Ghia 130 Tdci 2004
Silnik: 2.0 Tdci 140 DFP/130 Tdci
Rocznik: 2011/2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
|
Poprawki systemow bezpieczenstwa sa darmowe.. o co chodzi znow?
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
|
Ale już np. kompatybilność z telefonami nie.
|
|
|
|
#60 | |
|
|