Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 20-01-2017, 23:06   #61
bartulko
ford::average

Model: Monedo Titanium 2016
Silnik: 2.0 EB (AT) 203KM
Rocznik: 12.2016
Domyślnie Odp: Jaki soft zaktualizuje serwis za darmo

Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
. Cena wynika z gotowości klienta do płacenia - kilka osób może się obruszać, pukać po głowie, ale to nie zmieni faktu że jest wystarczająca grupa (najczęściej przedsiębiorców) którzy bez mrugnięcia oka zapłacą - bo muszą np. uciekać z podatkiem i potrzebują kosztów. Popyt jest znacznie wyższy niż podaż.
Kolego normalnie wiesz co piszesz. Osobiście wolę wydać 100 tys na auto niż zapłacić 30 tys podatku (i nic z tego nie mieć) i wejść w następny próg.

bartulko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-01-2017, 23:11   #62
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Jak to widzicie?
Myślę, że zdołasz bez większego wysiłku skłonić ASO do wgrania Ci softu 3.10 do Sync2. Dochodzą mnie głosy (nie zweryfikowałem ich sam, więc nie ręczę za prawdziwość...), że 3.10 wcale nie jest lepsze - potrafi ponoć np. rozłączać BT co 20sek...
Sync2 coraz wyraźniej widać, że jest ślepą uliczką...
Na razie jestem w trakcie pierwszej wymiany Sync2 -> Sync3. Póki co idzie trochę "pod górę", ale ostatecznie powinno chyba jednak dać efekt WOW...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 20-01-2017, 23:41   #63
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016

Czyli lepiej nie ruszac aktualnej dwójki. A na 3 to chyba po gwarancji - chyba, że wymiana Synca na 3 co najwyżej powoduje utratę gwarancji na sam element. Ale kto to wie i zagwarantuje? Z drugiej strony rezygnacja z dłuższej gwarancji to ryzyko na inne droższe elemeny. Widzi ktoś sensowne rozwiązanie tej krzyżówki?
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-01-2017, 23:38   #64
elucidate
ford::advanced

Model: Ford Focus
Silnik: 150KM
Rocznik: 2015

Rozwiązanie jest proste, zmieniasz na sync3 a jak będziesz musiał oddać do aso to y siebie zmieniasz na 2. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
elucidate jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-01-2017, 10:13   #65
kaan1

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016

Czyli raz na rok przekładka całości, no i nie można odsprzedać Synca 2. Wozimy go w bagażniku na wypadek konieczności wezwania lawety Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Musimy byc przeszkoleni w zakresie przekładki no chyba, że specjaliści z forum zaczną oferować "pakiety wsparcia w podróży" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. W sumie to dziwne że wymiana systemu mutlimedialnego mogłaby wpływac na gwarancję auta (dawniej każdy był zmuszony kupić własne radio). Wraz z pakietem wyposażenia system multimedialny stał się dośmiertny jak napęd - nie można wymienić w ASO, nie mozna wymienic poza ASO. Bez sensu - chyba producenci nie wierzą że ludzie zaczną wymieniać auta z powodu systemu multimedialnego, który starzeje się co 1-2 lata jak każdy smartfon. Może ktoś miał w tym zakresie jakieś doświadczenia - jakie założenia gwarancyjne są w przypadku wymiany takiego SYNCA?
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2017, 18:28   #66
HigBee
ford::amateur

Imię: Sylwek
Model: Focus MK3 FL
Silnik: 1.5 Ecoboost 150KM
Rocznik: 2015

Witam ponownie ,

Jako założyciel wątku wracam tutaj , bo ponownie wybieram się do serwisu.

Zaniedbałem trochę ten wątek, bo reakcja niektórych mocno mnie zaskoczyła i zniechęciła do dyskusji.
Dla wyjaśnienia:
Moje pytanie miało na celu zdobycie informacji o wadach samochodu które podlegają gwarancji, żeby załatwić jednorazowo jak najwięcej rzeczy, a nie jeździć do serwisu co parę tygodni jak mi wyskoczy coś nowego (pomijam już fakt, że miałem obiecane wszystkie aktualizacje po sfinalizowaniu zakupu, niestety nie na papierze).
--> a zostałem potraktowany jak złodziej, jak bym chciał wyłudzić czyjeś pieniądze
Aktualizacje miałem obiecane, salon się nie wywiązał więc to ja zostałem oszukany.
Tyle użalania, teraz do konkretów.

Wtedy w sierpniu byłem na serwisie i znowu zrobiło się niemiło bo po raz kolejny mnie okłamali... przynajmniej częściowo.
Pojechałem skarżyć się na system parkowania i SYNC (zacinające się radio i nawigacja).
- parkowanie faktycznie zaktualizowali (widać w ETIS, widoczne różnice w działaniu i chyba też w grafice jak czujniki działają)
- SYNCa nie tknęli choć w książce mam wpisaną aktualizację - na w ETIS nie widać nic, w menu SYNC jest ta sama wersja co wcześniej, a radio dalej się zawiesza (brak dźwięku)
- dodatkowo (bez pytania) zaktualizowali mi PCMa i wszystko byłoby fajnie tylko od tego czasu auto jest słabsze i jednocześnie pali ponad litr więcej (jeden kierowca, jedna stacja paliw, jeden styl jazdy, obserwowałem dokładnie przez jakieś 5 baków). Żeby było śmieszniej to nawet nie był aktualny soft tylko jakiś poprzedni.

Ciekawe co teraz powiedzą obrońcy ASO ?
- aktualizacja SYNC jest w papierach - więc pewnie pieniądze od FORDa wzięli, a robota nie tknięta (czy to ASO nie wygląda na oszusta?)
- robią mi jakieś eksperymenty z oprogramowaniem PCMa przez co auto jest gorsze, a mi wmawiają że to normalne (jak już pali więcej to chociaż mógłby być mocniejszy)

Za tydzień wybieram się znowu do nich na roczny przegląd i przy okazji zgłoszenie reklamacyjne (SYNC, nawigacja, spalanie).
Ponawiam pytanie: z jakimi problemami się spotkaliście, które można by podciągnąć pod gwarancje ?

PS
ktoś pytał jak sprawdzam wersje oprogramowania
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - oprogramowanie widać po zalogowaniu

Ostatnio edytowane przez HigBee ; 07-02-2017 o 18:32 Powód: dopisany PS
HigBee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2017, 18:43   #67
slawek-kali

Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025

Zaloguj sie jako prywatny uzytkownik...
slawek-kali jest offline   Odpowiedź z Cytatem