![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adrian
Model: Ford Focus MK2 DA3
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 2010
|
Witam,
Z powodu, iż mało upatrzyłem się w internecie na temat samodzielnego montażu audio w Focusie, to postanowiłem sam się uporać z tym tematem, a efektami podzielić się z wami. Proszę oto efekty 3 godzinnej pracy. Kabel linka Hollywood ma średnicę 0,5 cm, więc zapasowo i przyszłościowo. Obsłuży wzmaka do 800 W. Bezpiecznik z zestawu. Kabel Remote oraz RCA x2 ciągnięty od schowka przy radiu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Silnik i montaż kabla oraz bezpiecznika. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Uszczelka między komorą silnika a schowkiem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przestrzeń za schowkiem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wyjście kabla w komorze bagażnika. Wyciąganie plastików z progów to bardzo prosta sprawa. Tylko trzy plastikowe żółte kołeczki, delikatnie aby nie urwać. potem tylko trzeba uważać przy plastikach przy pasach pasażerów z przodu i z tyłu, tak żeby tych plastików nie wyciągać ponieważ są nitowane. Wystarczy tamtędy podpatrzeć gdzie leży oryginalna wiązka przewodów i po prostu przeciągnąć. W razie pytań walcie śmiało, dopiero co skończyłem, więc będę może mógł pomóc. Ostatnio edytowane przez SRS ; 22-01-2017 o 18:16 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Artur
Model: Focus MK2 FL.
Silnik: 1,6 Duratec (100KM)
Rocznik: 2008
|
Do czego ten kabel ?
Ostatnio edytowane przez marlon7676 ; 22-01-2017 o 17:08 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
wzmacniacz hifonics? co zasila? przód?
jaki przod? jaki sub?(jesli jest) odnośnie kabli to są spoko,ale te oprawki hollywooda to badziewie ;/ kruszą się ;/ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Będzie zasilał suba.
Głośnik do wymiany z tego co widzę, ale obudowa za free od kumpla. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Oprawki Hollywood tzn, bezpiecznik jest odpowiedni i jest okej, tzn plastik jest taki jak trzeba. Rozdzielacz jest od innego zestawu, to porządny kawałek metalu, z takim jak trzeba plastikiem. Mam jedynie problem z zaciśnięciem oczka na 0,3 cm kabelek do masy. Chciałbym, zaprasować jakąś zaciskarką takie oczko. marlon7676 Kabel jest do plusa od akumulatora do zasilania wzmacniacz i innych elementów audio. Masę wezmę z blachy auta gdzieś w bagażniku. Ostatnio edytowane przez szyman02 ; 23-01-2017 o 08:48 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Ja takie połączenia zwykle zaciskam z wyczuciem kombinerkami a potem oblewam na grubo cyna. Mało eleganckie ale dziala.
Dlaczego tuba a nie zwykła skrzynia? Jak I tak planujesz kupno głośnika to wez normalna skrzynie do niego. Znasz strefacaraudio.pl? Tam czasami za niezła kase można wyrwać nawet używke. Ponawiam pytanie. Jakie głośniki z przodu. Co do tej oprawki : teraz jest okej ale za 2-3 lata zacznie się plastik kruszyc. Wiem bo takie miałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Głośniki chciałbym zmienić z oryginalnych na dobre głośniczki tylko takie, żebym nie musiał zmieniać nic plastikach w drzwiach, poza zwykłym przykręceniem głośnika w oryginalne miejsce.
Co do tuby jeśli faktycznie jest to bez sensu to spróbuje zainwestować w obudowę razem z głośnikiem. Co polecacie na przód i na suba ? Jakieś konkrety ? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
polecić można dużo... wszystko zależy od budżetu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Budżet na całe przedsięwzięcie to 700 zł.
Mam wzmaka i kabelki. Uważam, że to jest i tak sporo na taką zabawę jak dla mnie. Zaznaczam, że sub idzie pod wzmaka, a głośniki pod oryginalne radio. Proszę o propozycje. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Wzmak to 2kanaly?
Całe przedsięwzięcie czyli radio głośniki czy same głośniki? Bo pogubiłem się. Generalnie proponowałbym zmienić radio porządnie wyhluszyc drzwi dać głośniki odseparowane na przód pod tego wzmak i to ma sens. Bo sama tuba z fabrycznym przodem.... No cóż... |
|
|
|