Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-01-2017, 08:23   #1
zasad
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
Domyślnie Mondeo MK4 Sedan vs Hatchback

Witajcie. Na który waszym zdaniem lepiej zwracać uwagę? Mam ofertę bardzo ciekawego Mondeo którym jestem zainteresowany jednak jest to sedan. Do tej pory interesowałem się Hatchback bo ma wycieraczkę z tyłu (zboczenie po Astrze w której mam wycieraczkę) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak jest z komorą załadunku, jest bardzo wąska? Bedę wdzięczny za każdą opinie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

zasad jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-01-2017, 08:29   #2
piotrek305
ford::advanced

Imię: Piotrek
Model: Vw Arteon 2024, Clio V 2023, Fiat 126p 1979
Silnik: 2.0 TSI 190KM/1.0 Tce 90KM
Rocznik: 2024/2023/1979
Domyślnie Odp: Mondeo MK4 Sedan vs Hatchback

Cytat:
Napisał zasad Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witajcie. Na który waszym zdaniem lepiej zwracać uwagę? Mam ofertę bardzo ciekawego Mondeo którym jestem zainteresowany jednak jest to sedan. Do tej pory interesowałem się Hatchback bo ma wycieraczkę z tyłu (zboczenie po Astrze w której mam wycieraczkę) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak jest z komorą załadunku, jest bardzo wąska? Bedę wdzięczny za każdą opinie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
chyba takie rzeczy najlepiej samemu sprawdzić.. zobacz bagażnik hb, potem obejrzyj sedana i pomyśl co Ci bardziej odpowiada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na pewno hb jest lepszy do "pakowania"..
piotrek305 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-01-2017, 08:31   #3
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

w sedanie trudniej załadować bagażnik,
Stary 24-01-2017, 08:37   #4
zasad

Wiecie nie planuje co tydzień pakować go pod korek wiadomo 2-3 w roku jakiś dłuższy wyjazd ale walizyki też nie bedą nie wiadomo jakie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki za odpowiedź, na pewno sprawdzę i sobie porównam.
Stary 24-01-2017, 08:40   #5
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

Miałem sedana i miałem kombi.
Co do sedana to jak nie masz wózka do przewożenia ,albo innych dużych gabarytów to jest OK. Bagażnik ogromny tylko jak Czesław napisał ograniczone wejście do niego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wycieraczka w sedanie nie jest potrzebna, szyba praktycznie się nie brudzi.
Miałem dwójkę małych dzieci i dało się pomieścić w sedanie,choć z wózkiem trzeba było kombinowac.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-01-2017, 08:44   #6
zasad

Dzięki za opinie. No jeszcze wózka nie mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dzieci też Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bardziej właśnie interesuje mnie jak jest z widocznością.
Stary 24-01-2017, 08:49   #7
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

Czujniki muszą być, ja pomimo że dołożyłem czujniki to i tak im nie ufałem. W sumie do końca nie nauczyłem się tyłem blisko podjeżdżać do przeszkody Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mondek to naprawdę duży samochód i parkowanie jest trudne szczególnie w galeriach gdzie 90% samochodów wjeżdża w lukę a Ty nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-01-2017, 08:54   #8
zasad

Szczególnie że będę się przesiadał z Astry G Hatchback Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc na pewno będzie mi się trudno przyzwyczaić.
Stary 24-01-2017, 09:01   #9
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07

sedan jest mało praktyczny do przewożenia dużych przedmiotów, wózki, rower, karton z telewizorem, itp. Mimo składanych siedzeń, nie masz jak wykorzystać przestrzeni bo otwór załadunkowy za mały.

Za to teoretycznie bardziej elegancki, cichszy, i bezpieczniejszy bagażnik pod kątem dostępu do niego (brak szyby)
Stary 24-01-2017, 17:36   #10
Paramedyk
ford::average

Imię: Grzegorz
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 tdci

Cytat:
W sumie do końca nie nauczyłem się tyłem blisko podjeżdżać do przeszkody Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Uff... Już myślałem, że ja po przesiadce na mondeo stałem się jakimś ułomem...
Zawsze, wszędzie i wszystkim byłem w stanie dojechać na centymetr polegając tylko na lusterkach. A tu nagle obciach. Już wyglada na moje oko, że trzeba kończyć, wysiadam a tam pół metra. I tak za każdym razem.
Co do tematu to użytkowałem sedany cały czas. Mondeo to pierwszy hb. Tak jak koledzy piszą, komfort z pakowaniem. Ale jak to nie jest mus to w sumie bez różnicy. Wizualnie sedan ok.
Paramedyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania