Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-01-2017, 18:17   #5181
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Ja bym wymienił olej u swojego mechanika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pisałem już wcześniej jeśli nie pojawi Ci się komunikat to jedziesz po dwóch latach na przegląd a po roku na przegląd blachy.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2017, 18:32   #5182
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Jest gdzieś jakaś rozpiska co i ile km / lat się robi? W poprzednim aucie tak miałem, płyn hamulcowy, płyn chłodniczy itd. Płyn chłodniczy mam na minimum (być może od nowości) - mam tak jeździć jeszcze przez rok? Są jakieś pakiety , gdybym się uparł na wymianę co rok?
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-01-2017, 09:11   #5183
feniu
ford::advanced

Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2,0

Możesz wymienić olej gdzie chcesz byle na zgodny ze specyfikacją i załóż oryginalny filtr to nikt nie będzie wnikać.
W ASO musisz wykonywać przeglądy gwarancyjne dla jej utrzymania ale jak będziesz robić dodatkowe to zawsze lepiej wygląda przy sprzedaży samochodu więc niby takie trochę przeniesienie kosztów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
feniu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-01-2017, 18:33   #5184
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM

Początkowo zakładałem, że wymienię w ASO po roku (zawsze serwisowałem auta co rok) i przy okazji będę miał adnotację w książce. Czy oni po roku sprawdzaja rzeczywiście tylko blachę i płaci się jedynie za przegląd samej blachy? Ktoś zna orientacyjną cenę? Teraz myslę o Ford Protect (zakładam że 6-7 lat pojeżdżę) - czy w tej sytuacji nie jest lepiej olać dodatkowe przeglądy i kasę przeznaczyć na Protect? Albo inaczej, płacą za Protect czy jest sens zawracać sobie głowę dodatkowymi przeglądami - tylko po to aby mieć to udokumentowane przy sprzedaży? Jak to widzicie.
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-01-2017, 22:09   #5185
klippe
ford::amateur

Model: Mondeo Mk V
Silnik: 2.0 EB
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy oni po roku sprawdzaja rzeczywiście tylko blachę i płaci się jedynie za przegląd samej blachy? Ktoś zna orientacyjną cenę?
Jeśli sama blacha to ja robiłem w grudniu przegląd za 50 zł. Wprawdzie w MK3, ale nie sądzę żeby akurat za to była inna cena dla MK5.
klippe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2017, 07:52   #5186
Jaroslaw5

Model: Ford Mondeo mk4 FL
Silnik: 2.0 Tdci 140 KM (-> 163 KM)
Rocznik: 2013

Co do 50 zł za przegląd blachy. Cena ok.

Ja w swoim mk4 szukałem i dzwoniłem po ASO ile chcą za taką usługę.
Jeden mi powiedział 69 zł, drugi 99 zł, trzeci 42 zł.
Jako, że to "tylko" przegląd blachy i liczy się pieczątka w karcie to wybrałem tego ostatniego.
Ogólnie wniosek taki - warto dzwonić.
Jaroslaw5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2017, 09:02   #5187
feniu

Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2,0

Za przegląd blachy Transita Customa płaciłem chyba 30 zł w zeszłym roku, trzeba robić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Olej też bym wymieniał częściej niż jest to zalecane. Rób sobie wymianę co roku lub 15 kkm, gdzie chcesz tak realnie. Załóż sobie drugą książkę dla samochodu i tam wbijaj to co ponad zalecenia producenta
feniu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2017, 10:44   #5188
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak to widzicie.
Ja bym wymieniał olej u swojego mechanika między przeglądami. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciekawe ile w ASO taka przyjemność z filtrem oleju...

Dziś zauważyłem że mam dwie rurki z tyłu od wydechu, nie są wyeksponowane ale są Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2017, 11:54   #5189
anastazyy

Model: FIesta MK7, Superb III
Silnik: 1,4 Pb/2,0pb
Rocznik: MK7 2015,SIII 2018

Cytat:
Napisał Jaroslaw5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do 50 zł za przegląd blachy. Cena ok.

Ja w swoim mk4 szukałem i dzwoniłem po ASO ile chcą za taką usługę.
Jeden mi powiedział 69 zł, drugi 99 zł, trzeci 42 zł.
Jako, że to "tylko" przegląd blachy i liczy się pieczątka w karcie to wybrałem tego ostatniego.
Ogólnie wniosek taki - warto dzwonić.
Dopytałeś się czy te 50zł to jest jak robisz sam przegląd blachy czy jak robisz go przy okazji normalnego przeglądu?? Jest to różnica. Jak robisz z normalnym to 50zł jak tylko samą blache tok ok 100zł. takie są ceny w Łodzi.
anastazyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2017, 12:00   #5190
klippe

Model: Mondeo Mk V
Silnik: 2.0 EB
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał anastazyy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dopytałeś się czy te 50zł to jest jak robisz sam przegląd blachy czy jak robisz go przy okazji normalnego przeglądu??
Ja pisałem o 50zł i to jest kwota jaką zapłaciłem za sam przegląd blachy.
klippe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania