![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#91 |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
Trzeba tylko pchnąć kabelek z nadwozia do drzwi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mieczysław
Model: Mondeo mk4 ,Puma 1,7
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
|
z kabelkami to najmniejszy problem, tylko nie wiem czy mam jeszcze trochę wolnych pinów w kostce drzwi
|
|
|
|
|
|
#93 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
|
na tym schemaciku widać że podpina się to chyba pod kierunki, ale po co ?
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Z tego co wyczytałem po to,że jak masz auto w martwej strefie to jest sygnalizacja a jak właczysz kierunkowskaz,czyli chcesz skręcić na auto to dodatkowo miga lampka dodatkowa/w lusterku i jest sygnał dźwiękowy.
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
|
dzięki za wyjaśnienie
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
|
Cześć,
Podobny wątek istnieje z tym że w dziale S-MAX natomiast ja chciałbym rozpocząć go w dziale Mondeo ponieważ sprawa właśnie dotyczy tego modelu. Zacząłem się bardzo poważnie zastanawiać nad dołożeniem tego wyposażenia. Nie jest to dla mnie wyłącznie bajer który chciałbym mieć bo mam taki kaprys. O ile są rzeczy które uważam za zbędne o tyle system BLIS gdy dużo jeździmy, zwłaszcza po autostradach, bardzo się przydaje. Wystarczy sekunda i można naprawdę narobić sobie kuku. A przy okazji komuś też. Ok, mondeo ma fajne duże lusterka ale nie wiem czy tylko u mnie ten problem występuje czy ten typ tak ma, jak tylko pada, bardzo szybko się brudzą, tworzą się plamy przez które nic nie widać. Dodatkowo w deszczu również bardzo szybko robią się mokre a ogrzewanie często nie daje rady. Teraz do rzeczy. Czy jest osoba która dokładała ten system u siebie i mogła by się pochwalić? Zastanawiam się co potrzebuję a co mogę już mieć. - Radary pod tylny zderzak - muszę dokupić - Wiązka tylnego zderzaka - właśnie, jak ją najprościej sprawdzić czy mam pod BLIS-a czy nie. Co prawda mam fabryczne czujniki parkowania ale wiem że to o niczym nie świadczy i wiązki wcale mieć nie muszę. Jeżeli okazało by się (najbardziej prawdopodobny scenariusz) że nie mam takiej wiązki to od jakiego momentu należało by ją wymienić? - Sterownik systemu BLIS - rozumiem że to są te moduły drzwiowe? Jeżeli tak to jaka jest szansa że mój moduł który posiadam obsłuży BLIS-a? Mam lusterka z kierunkowskazami, ogrzewaniem, elektrycznym sterowaniem, elektrycznym składaniem, lampkami oświetlającymi podłoże. - odpowiednie lusterka z diodami - muszę dokupić. To chyba na tyle. Mam nadzieję że o niczym nie zapomniałem. Zatem czekam na Wasze doświadczenia w temacie. Jeżeli podejmę się wyzwania to obiecuję zrobić jakiś foto poradnik na przyszłość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ostatnio edytowane przez dizel1982 ; 07-02-2017 o 13:35 |
|
|
|
|
|
#99 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
w mk4 jest to samo co w s-maxie, radaryw zderzak, kosze do ich zamocowania, wiązka od radarów (raczej jej nie masz), wiązka od zderzaka do BCM, moduły drzwiowe i lusterka.
|
|
|
|
|
|
#100 |
|