Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-01-2017, 00:10   #141
andrzejmirek
ford::average

Imię: Andrzej
Model: focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Wymiana zwykłych lamp na Dynamic Full Led

zaadalem pytanie odnosnie xenonow, czy trzeba programowac, a Ty znow o ledach. Ledów już nie będzie.

andrzejmirek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2017, 00:02   #142
BladeMasta
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Fusion / Mondeo mk5 USA Titanium
Silnik: 2.0 EB 250KM
Rocznik: 2014

Do ksenonów to trzeba montować spryskiwacze bo pewnie nie ma w Fusionie. Koszt około 2tysiaki chyba?
BladeMasta jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2017, 11:19   #143
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał kzmuda1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... tylko ma być poprawnie programowo,...
Widzę, że mimo iż widziałeś "na kablu" tylko kilka samochodów to się upierasz, że na pewno wszystko się da (i to FORScanem....). Upieraj się dalej, aż ktoś przyjedzie z trochę dalszych okolic i uderzysz nosem w ścianę, a gość Cię skasuje - "bo obiecałeś"...
Zrozum proszę, że jak amerykański BCMi nie przyjmuje kodowania - to nie ma to znaczenia czy używasz FORScana czy UCDSa. Nie zapiszesz zmiany w module i już. Takich "uproszczonych" BCMi w amerykanach jest wcale sporo.
Twoje "zdekodowanie AS BUILD na czuja" w oparciu o analizę pobranych z serwera konfiguracji nic w tym kontekście nie daje.
Jak mówię "prawie każdy Amerykanin jest inny" to możesz wierzyć albo nie - Twoja sprawa.
Stary 31-01-2017, 11:38   #144
robert LC
ford::advanced

Imię: Robert
Model: MK4 Titanium -->Fusion Titanium
Silnik: 140KM -->240KM
Rocznik: 2008 -->2014

Cytat:
Napisał BladeMasta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A może zamiast kombinować z lampami to takie coś zamontować do jazdy dziennej?
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
mam wątpliwości co do jasności ledów z własnego doświadczenia

andrzejmirek światła za alliexpressis są plug&play, podłączasz w fusionie i działają z przerobionymi tylnymi na EU bez błędów.
Pasek led postojowe ( bo są słabe żeby jeździć w dzień) chyba żeby coś pokombinować do jazdy w dzień
led kierunek pulsacyjny,
mijania HID 6000K
długie led ale nie na 100% 6000K
Trzeba by było dobrać się do lampy żeby zobaczyć jak to chinole zrobili plug&play
Spróbuj z HIDami czy będą świecić bez błędów ?

Ja mam u siebie coś takiego

Ostatnio edytowane przez robert LC ; 31-01-2017 o 12:58
robert LC jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2017, 12:29   #145
piotrek305

Imię: Piotrek
Model: Vw Arteon 2024, Clio V 2023, Fiat 126p 1979
Silnik: 2.0 TSI 190KM/1.0 Tce 90KM
Rocznik: 2024/2023/1979

nie lepiej było oryginały kupić ? za 2500 są komplety LEDów na allegro..

Ostatnio edytowane przez SRS ; 31-01-2017 o 13:18
piotrek305 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2017, 19:37   #146
kzmuda1
FCP member

Imię: Krzysiek
Model: wszytkie fordy 2,7 lubie , Mach-e podstawa
Silnik: TDCI PB , obecnie 2.0 ecobost 243
Rocznik: 2020-----2023>>>>>

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Widzę, że mimo iż widziałeś "na kablu" tylko kilka samochodów to się upierasz, że na pewno wszystko się da (i to FORScanem....). Upieraj się dalej, aż ktoś przyjedzie z trochę dalszych okolic i uderzysz nosem w ścianę, a gość Cię skasuje - "bo obiecałeś"...
Zrozum proszę, że jak amerykański BCMi nie przyjmuje kodowania - to nie ma to znaczenia czy używasz FORScana czy UCDSa. Nie zapiszesz zmiany w module i już. Takich "uproszczonych" BCMi w amerykanach jest wcale sporo.
Twoje "zdekodowanie AS BUILD na czuja" w oparciu o analizę pobranych z serwera konfiguracji nic w tym kontekście nie daje.
Jak mówię "prawie każdy Amerykanin jest inny" to możesz wierzyć albo nie - Twoja sprawa.
tedi nie robię na czuja nic, a to ze ucds nie przyjmuje niektórych rzeczy tak samo forscan nie przyjmuje niektórych rzeczy,,, trzeba luknąć tu i tam ,
ale tak jak mówię po co w ogóle pijesz do mnie???
to że Marcinowi nie chciało przejść na dedicated, to nie wina "ze się nie da" tylko wina kodowania,
a po drugie nie żyje z programowania fusionów, mam inne zajęcie , i też nie uaktywniam navi, to że , to co robię kompem to po prostu lubię , i też dlatego 4,5 roku studiowałem inżynierke w tym kierunku ,
a to co piszesz ze "prawie każdy Amerykanin jest inny" tak samo można powiedzieć o europie ,

Ostatnio edytowane przez kzmuda1 ; 31-01-2017 o 21:27
kzmuda1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2017, 22:50   #147
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał kzmuda1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...tak samo można powiedzieć o europie ,
Niestety nie znasz się na tym... Jest inaczej.
A poza tym to za moich czasów abym mógł zostać magistrem inżynierem informatykiem, to musiałem studiować 5 lat... Nie licząc kilku lat na różne studia podyplomowe...
Stary 31-01-2017, 22:58   #148
kzmuda1
FCP member

Imię: Krzysiek
Model: wszytkie fordy 2,7 lubie , Mach-e podstawa
Silnik: TDCI PB , obecnie 2.0 ecobost 243
Rocznik: 2020-----2023>>>>>

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety nie znasz się na tym... Jest inaczej.
A poza tym to za moich czasów abym mógł zostać magistrem inżynierem informatykiem, to musiałem studiować 5 lat... Nie licząc kilku lat na różne studia podyplomowe...
dyskusja z tobą nie ma sensu , nie miała , i nie będzie miała,
szczerze mam cie i tego dość
ps. Tedi nie bój się , nie zabiorę ci NAVIGACJI,
teraz ja poproszę admina @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] o usuniecie twoich bezsensownych komentarzy , które nie wnoszą nic do dyskusji,

tak wogole ja 4,5 inżynierskie , nic nie pisałem już o magisterce , itd, politechnika lubelska. a to że ty studiowałeś 2 dekady temuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , tosz to czasy comodore i atari,
pc 386 z koprocesorem był szczytem szczytów, lecz pamiętajmy , trzeba iść z czasem wydarzeń, techniki, a nie pozostać na taśmach i myśleć że świat kończy się na ucdsie
a tak poza tematem, programował kiedykolwiek układy logiczne?wie jakie są funkcje logiczne? wie co to pętla while , do_while? ahh tak wiem wujek GooGle ci powie hehe
Tedi odstosunkuj się od mojej osoby, twoje komentarze "nie znasz się" "znasz się " są zbędne
cieszmy się wszyscy że ty się znasz ...... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez kzmuda1 ; 31-01-2017 o 23:23
kzmuda1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2017, 23:27   #149
BladeMasta
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Fusion / Mondeo mk5 USA Titanium
Silnik: 2.0 EB 250KM
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał robert LC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mam wątpliwości co do jasności ledów z własnego doświadczenia

Ja mam u siebie coś takiego

No a Tobie jak te ledy do dziennej świeca? I skoro tam są ksenony to masz spryskiwacze do tego? Wrzuć fotkę z łaski swojej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
BladeMasta jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2017, 23:50   #150
robert LC

Imię: Robert
Model: MK4 Titanium -->Fusion Titanium
Silnik: 140KM -->240KM
Rocznik: 2008 -->2014

Cytat:
Napisał BladeMasta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No a Tobie jak te ledy do dziennej świeca? I skoro tam są ksenony to masz spryskiwacze do tego? Wrzuć fotkę z łaski swojej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mogę wrzucić jeszcze jakieś
Bym zażartował że ze szmatką latam chyba nie jest źle jeszcze nikt nie mrugną dużo latam i częściej wieczorami a że 240 km to i na stacje często zaglądam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
robert LC jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
fusion , fusion podświetlenie , lampy , lampy do jazdy dziennej , led , oświetlenie , reflektor

Zasady postowania