Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-02-2017, 19:57   #1091
szynszyl
ford::professional

Model: Smax
Silnik: 2.2 TDCi ograniczone by Heko :)
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: [mk3][mk4]Forscan - program do diagnostyki i nie tylko

jak na viaken jest v3 za 179 zł, czy jest sens oszczedzac 36zł?

szynszyl jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-02-2017, 22:10   #1092
Speedo
Junior Moderator

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008

ale jakie "oszczędzać", z pobieżnej mojej lektury wynika, że to coś ala vgate, które jest warte 10 dolców, czyli przepłaca się 3x a potem i tak trzeba kupić viakena Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Speedo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-02-2017, 15:54   #1093
WyszyN88
ford::average

Imię: On
Model: Mk4
Silnik: Diesel
Rocznik: 2010

Witajcie,

po czyszczeniu EGR chciałem zrobić jego adaptację.
Niestety w ForScanie rozpoczyna mi procedurę i od razu ją kończy wywalając komunikat aby skontaktować się z twórcą programu.
Dziś dokonałem zarejestrowania programu (darmowe na 2mc) i niestety problem jest nadal ten sam.
Kabel posiadam VIAKENa Czy ktoś może mi pomóc co zrobić z tym fantem?
WyszyN88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-02-2017, 17:00   #1094
memaka

Imię: Marek
Model: Ford Mondeo MK V
Silnik: 2.0 TDCI/ 150KM
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał WyszyN88 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witajcie,

po czyszczeniu EGR chciałem zrobić jego adaptację.
Niestety w ForScanie rozpoczyna mi procedurę i od razu ją kończy wywalając komunikat aby skontaktować się z twórcą programu.
Dziś dokonałem zarejestrowania programu (darmowe na 2mc) i niestety problem jest nadal ten sam.
Kabel posiadam VIAKENa Czy ktoś może mi pomóc co zrobić z tym fantem?
Cześć
Parę lat temu wymieniałem okablowany EGR (bolec mi się urwał w tym "bączku") i także szukałem adaptacji EGR. W końcu odpiąłem akumulator i po podłączeniu zrobiłem samoadaptację silnika no i śmigam dalej, żadnych błędów nie wywala.
memaka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-02-2017, 17:15   #1095
WyszyN88

Imię: On
Model: Mk4
Silnik: Diesel
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał memaka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć
Parę lat temu wymieniałem okablowany EGR (bolec mi się urwał w tym "bączku") i także szukałem adaptacji EGR. W końcu odpiąłem akumulator i po podłączeniu zrobiłem samoadaptację silnika no i śmigam dalej, żadnych błędów nie wywala.
Dzięki za odpowiedź.
Akumulator był odłączany przy czyszczeniu. Chciałem jednak wykonać procedurę adaptacji EGR. Wydaje mi się, że nie pracuje poprawnie. Nie wiem czy przez zastanie został uszkodzony. Chciałbym zrobić adaptację i zobaczyć czy coś się zmieni, zanim kupię nowy zaworek.
WyszyN88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-02-2017, 22:26   #1096
Polarny

Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016

A sprawny masz zawór sterujący EGR? Bo może masz go zawalonego (po zgaszeniu słychać dziwny odgłos) i zapomnij, że to się zaadoptuje wtedy. Możesz próbować czyścić, ale to tylko na krótki czas pomaga.
Tutaj link:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 01-03-2017, 23:01   #1097
crashq
ford::beginner

Imię: Kacper
Model: Mondeo MK4 HB
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2013

Panowie mam Forscan 2.3.5 beta i kabel ELM327 1.4 bez przełącznika. Taki za 25-30 zl kiedys kupiłem do renault jeszcze, ale działa. Dzisiaj podłączylem auto i wszystko fajnie ale u mnie nie ma opcji sprawdzenia wszystkich informacji o DPF. Jest tylko ciśnienie które w pokazuje na wolnych obrotach 0 kPa a po dodaniu gazu 1.0 kPa. I jeszcze jakieś procenty 34% i 33%. Nie ma żadnych opcji typu ilość prób wypalania. Dystans od ostatniego wypalenia itp. ktore tutaj u innych na screenach widziałem. Któryś z kolegów tutaj pisał o Load i Scoot to sa te procenty ? Co to oznacza ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z góry dzięki za odpowiedź Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
crashq jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2017, 06:50   #1098
rajman

Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał crashq Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie mam Forscan 2.3.5 beta i kabel ELM327 1.4 bez przełącznika. Taki za 25-30 zl kiedys kupiłem do renault jeszcze, ale działa. Dzisiaj podłączylem auto i wszystko fajnie ale u mnie nie ma opcji sprawdzenia wszystkich informacji o DPF. Jest tylko ciśnienie które w pokazuje na wolnych obrotach 0 kPa a po dodaniu gazu 1.0 kPa. I jeszcze jakieś procenty 34% i 33%. Nie ma żadnych opcji typu ilość prób wypalania. Dystans od ostatniego wypalenia itp. ktore tutaj u innych na screenach widziałem. Któryś z kolegów tutaj pisał o Load i Scoot to sa te procenty ? Co to oznacza ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z góry dzięki za odpowiedź Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W poliftach tak jest. Możesz wyczytać tylko dpf_soot i dpf_load i wedle tego drugiego parametru ecu rozpoczyna procedurę wypalania.
rajman jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2017, 08:52   #1099
Raschey

Imię: Cezary
Model: Mondeo MKIV Titanium X Durashift/Mondeo MKIII Ghia
Silnik: 2.0 ON 130KM/2.0 LPG 146KM
Rocznik: 2007/2002

Czy Forscan Lite na Androida podłączony przez bluetooth do Eml327 (z iCar3 podobno się łączy) odczyta dpf_soot i dpf_load ?
Raschey jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2017, 08:58   #1100
rajman

Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019

Tak
rajman jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi